Tietoa mainostajalle ›

Blog

So corny – salaatti grillatusta maissista

Tämän kesän hurahdus: Tuore maissi. Yksi sen parhaista olomuodoista: Salaatti grillatusta maissista. Nyt on se aika kesästä, kun kannattaa metsästää vihannesosastolla keltaista kultaa: Tuoreita, kotimaisia maisseja. Niiden satokausi alkaa elokuussa ja jatkuu parhaassa tapauksessa pitkälle syksyyn.

salaatti grillatusta maissista

Olen hurahtajatyyppiä, rakastun johonkin raaka-aineeseen – siihen pisteeseen, että mieheltä lipsahtaa ”taasko?”, kun samaa settiä vedetään kyllästymispisteeseen saakka. Tämän kesän hurahdus on ollut tuore maissi. Ihan kaikissa muodoissa, kunhan se käy ensin grillin kautta.

Ensin alkoi vihannesosastoille saapua saksalaista maissia ja vihdoin on päästy kotimaiseen, valitettavan niukkaan satoon. Nyt kannattaa olla silmä tarkkana ja napata kullankeltaisia tähkäpäitä ostoskoriin. Maissi on nimittäin vähän kuin parsa, se on sitä parempaa, mitä vähemmän aikaa se joutuu matkustamaan. Poimimisen jälkeen maissin sokeri alkaa muuttua tärkkelykseksi ja sen makeus ja mehukkuus vähenevät.

Kotimaisen maissin satokausi alkaa elokuussa ja jatkuu parhaassa tapauksessa pitkälle syksyyn. Maissinviljelijöitä on kuitenkin vielä vähänlaisesti, mikä vaikuttaa suoraan sen saatavuuteen. Kotimaista maissia olen löytänyt Helsingissä Käpylän Mustapekasta ja Torpparinmäen K-Supermarketista.

Salaatti grillatusta maissista on ruokaisaa sellaisenaankin, mutta myös erinomainen grilliruoan lisäke. Meillä sitä on tarjottu mm. BBQ-rubilla maustetun broilerin ja lohen kanssa. Välillä sekoitan salaatin joukkoon myös puolikkaan avokadon, eikä salaatti säikähdä edellispäivän kanan jämiäkään. Maissisalaatti on parhaimmillaan yhdistelmä hapokkuutta ja makeutta ja siinä on kevyt potku chilistä. Älä säästele myöskään tuoreessa korianterissa.

Testaa myös grillimaissit lime-korianterivoilla.

Salaatti grillatusta maissista

kahdelle lisäkkeenä

2 tuoretta maissintähkää
1/2 rasiaa (noin 125 g) kirsikkatomaatteja
1 (kesä)punasipuli
1 punainen chili
100 g fetaa
2 rkl öljyä
puolikkaan limen mehu
suolaa
mustapippuria
reilusti tuoretta korianteria (noin puoli ruukkua)

1. Jos maississa on lehdet, poista ne ja maissien rihmat. Grillaa maissit kypsiksi (noin 15 minuuttia kohta kohdalta pyöritellen). Maissiin saa tulla hiukan tummia pilkkuja, ne antavat juuri sopivasti makua. Anna maissien jäähtyä ja leikkaa sen jälkeen veitsellä maissinjyvät irti. Helpointa leikkaaminen on, kun laitat maissin pystyasentoon ja leikkaat jyvät alaspäin. Saman voi tehdä myös kulhossa, kun laitat isomman kulhon pohjalle pienemmän kulhon väärinpäin ja asetat maissin väärinpäin olevan kulhon pohjan päälle.

2.Puolita kirsikkatomaatit, siivuta sipuli sekä chili ja silppua korianteri. Murustele feta.

3. Sekoita kulhossa kaikki ainekset fetaa lukuunottamatta. Maista ja lisää tarvittaessa limen mehua tai mausteita. Sekoita joukkoon lopuksi feta. Koristele muutamalla korianterin lehdellä.

5 kommenttia “So corny – salaatti grillatusta maissista

 1. Oi, ihana salaatti! Meillä hurahdettiin grillattuihin maissisalaatteihin viime kesänä, nyt ihmettelen miksi en ole tehnyt ainuttakaan tänä vuonna?! Ehkä odotin vain tätä kotimaista satoa 🙂

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 21.08.2016 at 10:11 sanoi:

   Tämä salaatti saa minut melkein ymmärtämään Hanna Partasen lausunnon, että liian hyvä ruoka on vaarallista. Syön suurinpiirtein miehenkin osuuden 🙂

   Olet selvästikin fennomaani ja odotellut parasta satoa 🙂

 2. Komppaan täysin, maissiin hurahtaminen on aina hyvä idea. Tämä salaatti näyttää juurikin meidän unelmasalaatilta. Ja yksi maissikin meille on kasvamassa – enempää ei sateiden heinäkuun jälkeen taida tulla. Täytyy luottaa siis kaupan valikoimiin 🙂

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 24.08.2016 at 9:06 sanoi:

   Siis oikeasti, olette saaneet maissin tuottamaan satoa. Ihan mahtavaa. Minä kokeilin meidän aivan mahtavan aurinkoisella parvekkeella, mutta en saanut aikaan kuin viidakon 🙂

 3. Pingback: Täyttä hönkää - Mehevä broileri grillissä ja bbq-rub - suolaa & hunajaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation