Tietoa mainostajalle ›

Blog

Eka kerta – grillattu maissi

Kerta se on ensimmäinenkin – vihdoin saimme tuoretta maissia grilliin. Ensimmäisen kerran jälkeen tuli toinen – ja kolmas ja… Tämän kesän suosikki on grillattu maissi tymäkällä jalapeno-limevoilla. Kesävieraat, tätä meillä tänä kesänä tarjotaan.
grillattu maissi

En ole koskaan sylkenyt esikypsytettyihin vakuumimaisseihin – muuta ei juuri ole ollut tarjolla. Tuoretta maissia voittanutta ei kuitenkaan ole – kokeile vaikka. Vihdoin tuoreita on alkanut saada säännöllisesti vakiokaupastamme. Säännöllisesti olen niitä myös poiminut ostoskoriini. Parhaimmillaan tuore maissi on, kun sen lehdet ovat vielä vaaleanvihreitä ja kosteita.

Jos maississa on vielä lehdet kiinni, maissin voi höyryttää lempeästi kypsäksi lehtien sisällä grillissä. Kun maissia liottaa ensin puolisen tuntia, maissi kypsyy palamatta kosteiden lehtien sisällä. Kosteat lehdet eivät myöskään syty yhtä helposti kuin kuivat. Lopuksi lehdet kuoritaan pois ja maisseihin grillataan maukas pinta.

jalapeno-limevoi
vinkki

Maissit voi grillata myös ilman lehtiä kuumassa grillissä. Nosta silloin lehdet ylös tai irrota ne ja grillaa maisseja noin 15 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä. Käännä säännöllisesti sitä mukaa, kun maissim pinta ruskistuu, ettei se pala.

 

Tämän kesän luottoreseptin salaisuus on tymäkässä jalapeno-limevoissa. Sivele sitä surutta maissin pintaan, se on koko homman juju. Reseptin määrät ovat suuntaa-antavia. Tee voista omaan suuhusi reilusti maustettua, maku kyllä pehmenee, kun voi levitetään maissin päälle.

Dilliä ja piparjuurta– ja Hannan soppa -blogeissa on valeltu maisseja pikantilla voisulalla.

Grillattu maissi jalapeno-limevoilla

kahdelle

2 tuoretta maissintähkää lehtineen

Jalapeno-limevoi

50 g voita
1 jalapeno (tai enemmän, jos kaipaat tulisuutta)
noin puolikkaan limen kuori raastettuna
pieni nippu korianteria
1/2 tl sormisuolaa (esim. Maldon)

lisäksi sormisuolaa pöytään

1. Nosta maissin lehdet varovasti irti maissin pinnasta, mutta älä irrota niitä ja poista rihmat. Käännä lehdet takaisin kiinni ja laita maissit likoamaan kylmään veteen noin puoleksi tunniksi.

2. Kuutioi sillä välin voi ja anna sen pehmentyä hetki. Halkaise jalapeno, poista siemenet ja valkoiset kalvot ja pilko jalapeno mahdollisimman hienoksi. Raasta limen kuori ja silppua korianteri. Sekoita kaikki ainekset voin sekaan joko haarukalla tai käsin. Jos voi on kovaa, se pehmenee nopeasti käsien lämmöstä. Pyöritä tangoksi, pyöräytä kelmuun ja nosta jääkaappiin odottamaan.

3. Valuta ja ravistele maisseista vesi. Kuumenna grilli kuumaksi, grillaa maisseja ensin lehtien sisällä noin 15-20 minuuttia, käännä lehdet sivuun tai irrota ne ja grillaa maissiin vielä kaunis pinta.

4. Sivele maissien pintaan reilusti maustevoita ja tarjoa heti. Nosta loput maustevoista ja sormisuolaa pöytään.

13 kommenttia “Eka kerta – grillattu maissi

 1. Oi, jalopeno ja koranteri kuulostaa herkulta maissin mausteelta!

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 04.07.2016 at 12:08 sanoi:

   Ne olivat kyllä ihania – tosin olen kaikenkaikkiaan korianterin suurkuluttaja. Suosittelen testaamaan!

 2. * korianteri ;). Oikuluku on mun vahvuus 😀

 3. Oi! Tuota voita teen seuraavaksi!

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 04.07.2016 at 12:09 sanoi:

   Toivottavasti tykkäät. Olen aina ollut suuri maissin ystävä, mutta vasta nyt olen oppinut, miten monella tapaa sitä voi maustaa. Joka paikassa on ihania maustevoita sen kylkeen.

 4. Tuore maissi painii kyllä ihan omassa sarjassaan verrattuna noihin vakuumipakattuihin, todella mauksta 🙂
  Pitää kyllä kokeilla tuota jalapeno-lime maustamista maissiin ensikerralla.

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 04.07.2016 at 12:11 sanoi:

   Niitä ei todellakaan voi verrata. Saatavuus tuoreen maissin osalta vaan ei ole sieltä parhaasta päästä. Minua hemmotellaan loistavalla vakikaupalla, mutta esimerkiksi lomamatkalla vanhassa kotikaupungissa metsästin sitä ihan turhaan. Toivottavasti tilanne muuttuu, koska tuoreen maissin makuun päästyään ei vakuumipakattuun enää haluaisi tyytyä.

 5. Täällä ei nyt tuoretta ole tarjolla, toivottavasti syksymmällä törmään taas johonkin kotimaiseen viljelijään!

  Ihanalta näyttää.

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 08.07.2016 at 9:56 sanoi:

   Kotimaista odotellaan täälläkin. On sen verran ihanaa, että pitää syödä sen verran, ettei tule syksyn mittaan ikävä.

 6. Pingback: Ihan kornii - Maissiröstit tuoreesta maissista - suolaa & hunajaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation