Tietoa mainostajalle ›

Blog

Adventtikalenterin neljäs luukku – juustokeksit

Tuhdin juustoiset ja suolaiset keksit glögin kaveriksi, joulunajan juustopöytään – vai muuten vain napsittaviksi jääkaapista. Purkki tyhjeni meillä vähän salakavalasti, niin koukuttavia kekseistä tulee.

parmesankeksit

Olen perustanut karkkitehtaan. Vähän epäonnisen sellaisen. Suklaa on luonteikas kaveri. Ihan vain itsetunnon vahvistukseksi takataskuun tarvitaan sellaisia reseptejä kuin tämä – sekoita, pyöritä tangoksi, leikkaa viipaleiksi ja paista. Valmista tuli. Taikinan voi tehdä voi vaikka edellisenä iltana ennen paistamista, vähintään se vaatii muutaman tunnin jääkaapissa.

Lopputulos on niin suolainen ja juustoinen, että ensin mietin, onko molempia jo liikaa, mutta varsinkin makeaa glögiä nämä tasapainottavat täydellisesti. Ja niin nopeasti ne hävisivät, että suhteet taisivat olla kunnossa.

parmesankeksit juustolautanen

Kuvissa näkyvä Dansk Kobenstyle -merkin pikkuinen kasari on lainattu kuvaan Cilla’sista, josta olen poiminut muutamia suosikkejani adventtikalenterin kuviin. Vähän yli puolilitraisena se vetää juuri kahden hengen glögit. Siinä tarjoaisin myös kastikkeen ruokapöydässä. Viehättää tällaista skandimuotoilun ystävää.

glögi dansk kobenstyle

Keksien resepti on napattu Kokit ja potit -blogista, jossa osataan koukuttavat suupalat. Lisäsin vain pari oksaa rosmariinia. Kekseihin voi kätevästi käyttää juustojen jämät, olen sekoitellut estoitta erilaisia juustoja tai käyttänyt pelkästään parmesania.

Juustokeksit

reilu 20 kpl

100 g voita
100 g parmesania (tai muuta kovaa juustoa)
2 dl vehnäjauhoja
1-2 oksaa tuoretta rosmariinia
noin 2 rkl vettä

lisäksi halutessasi kananmuna voiteluun ja pinjansiemeniä keksien päälle

1. Kuutioi voi kulhoon ja anna sen pehmentyä hiukan. Saat sen nopeammin pehmeäksi käyttämällä sitä muutaman sekuntin mikrossa

2. Raasta parmesan raastinraudan pienellä terällä ja silppua rosmariini.

3. Nypi jauhot ja parmesan voin joukkoon. Lisää kylmää vettä vähän kerrallaan, kunnes taikina on kimmoisaa. Jaa taikina kahteen osaan, pyöritä ne tangoiksi, kääri tangot talouskelmuun ja nosta vähintään tunniksi jääkaappiin. Huomioi, että keksit eivät leviä uunissa, vaan niistä tulee juuri sen kokoisia kuin on tankosi halkaisija ja muotokin säilyy samana.

4. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa pötköistä noin puolen sentin viipaleita ja nosta viipaleet leivinpaperilla suojatulle uunipellille. Halutessasi voit voidella keksit ja ripotella niiden päälle esimerkiksi pinjansiemeniä. Paista keksejä uunissa reilu 10 minuuttia tai kunnes keksit saavat hiukan väriä.

5. Jos säilytät keksejä useamman päivän, kannattaa ne säilyttää ilmatiiviissä rasiassa jääkaapissa.

3 kommenttia “Adventtikalenterin neljäs luukku – juustokeksit

 1. Huikean ihanat kuvat, Jonna!
  Ja kiitos tuosta viimeisen kappaleen ensimmäisestä lauseesta.

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 23.12.2015 at 8:29 sanoi:

   Kiitos, oli aika kuvauksellista aineistoa ja synkkä päivä, jolloin oli aikaa näpertää.
   Ja ole hyvä, ansaittu kehu – sellainen sinä olet, suupalojen taituri

 2. Pingback: Ristiäismenu ja vinkit juhlanjärjestäjälle - suolaa & hunajaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation