Tietoa mainostajalle ›

Blog

Munakokkeli brunssille

Jos olisin nykyistä ehtoisempi emäntä myös aamuisin ja saisin kutsuttua ystäviä sunnuntaibrunssille, tarjoaisin munakokkelin pienissä kupeissa. Tipauttaisin päälle pienen nokareen ranskankermaa ja vähän kylmäsavulohta, lämminsavulohta tai muikunmätiä. Pinnalle vielä tuoretta ruohosipulia.

munakokkeli brunssilleVaikka ainoa vieras viime sunnuntainakin oli Hesari, juhlistin tavallista, mutta huomattavan aurinkoista sunnuntaiaamua väkertämällä nämä meille kahdelle. Juhlantuntua ilman sen suurempaa syytä.

Näissä – tai keväauringossa – on pakko olla taikavoimaa. Minusta kuoriutui esille ahertaja, samana päivänä hioin ja öljysin keittiön pöytätasot ja luuttusin lattiat. Harvinainen tarmonpuuska. Ikkunat sentään jätin seuraavaan kertaan.

Tee munakokkeli Julia Childin täydellisen munakokkeliohjeen mukaisesti, mutta korvaa kerma ranskankermalla, jotta sinun ei tarvitse ostaa monenlaista kermaa. Lisäksi tarvitset vain hiukan kylmäsavulohta ja ruohosipulia. Kutakin noin espressokupin kokoista annosta varten tarvitset yhden kananmunan. Kahdesta reilusta siivusta kylmäsavulohta riittää helposti viiteen-kuuteen kuppiin.Lämminsavulohi olisi myös todella hyvää tässä. Muutama varsi ruohosipulia ja pienenpieni nokare ranskankermaa. Ranskankerman määrän kanssa kannattaa olla maltillinen, ettei kokkelista tule liian kermaista.

*****

This is about the cutest way of serving scrambled eggs I can think of.  You need one egg scrambled , some hot or cold smoked salmon, a tiny dollop of crème fraîche and fresh chives for each espresso cup. 

8 kommenttia “Munakokkeli brunssille

 1. Brunssi kahdelle tai kahdellekymmenelle, sieviä annoksia niiden pitää olla. Ja jos ei ole kiire minnekään, niin brunssin kyytipojaksi pöytään pikkupullo kuohuvaa kun halutaan juhlistaa sitä ei-mitään. Näin niitä hyviä päiviä tehdään.

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 20.03.2015 at 18:20 sanoi:

   Nimenomaan. Tehdäänhän me hyvää ruokaakin vaikka ollaan vaan ihan kahdestaan. Arjestakin tulee sillä tavalla mukavampaa.

 2. Voi nam! Varmasti todella hyvää. Samalla reseptillä tehdään täälläkin aina munakokkelia. 😛

 3. Hyvännäköistä! 🙂

 4. Täälläkin kokkailtiin tällä viikolla munakokkelia, tai oikeastaan kokkaillaan melkein joka viikkoa. Mehevää munakokkeliannosta ei voita mikään. Onpa kiva idea tarjoilla se pikku kupeista!

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 23.03.2015 at 20:30 sanoi:

   Minäkin olen hurja kokkelifani. Säännöllisesti siis tehdään täälläkin. Kupeista tarjoiltuna tulee oikein juhlava fiilis, vaikka samaa kamaahan se on.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation