Tietoa mainostajalle ›

Blog

Leikkaako? – yrttinen nyhtöleipä & arvonta

Yhteistyössä Fiskarsin kanssa. 
Olen asunut riittävästi ulkomailla tajutakseni, että keskimääräisessä suomalaisessa keittiössä on neljä ylivertaista esinettä: Sakset, purkinavaaja, kuivauskaappi ja juustohöylä. Pariinkin otteeseen muutin maailmalle purkinavaaja ja Fiskarsin sakset matkalaukussa. 

nyhtöleipä

Ei liene suomalaista kotia ilman Fiskarsin saksia, lapsuudenkotini ei poikennut muista. Opiskeluaikoina klassikot kuitenkin kolahtivat minuun täysillä. Kolahduksen takana oli mies. Silloinen Fiskarsin pääsuunnittelija Olavi Lindén, jota pääsin kuuntelemaan pariinkin otteeseen. Tämän pitäisi olla yhteistyö, mutta tämä on rakkaudentunnustus. Oivaltavalle muotoilulle ja erinomaiselle käytettävyydelle.

Nykyään eläköityneen Lindénin ansiosta tajusin, miten jokin niin arkipäiväinen kuin sakset – tai kirves tai varrelliset puutarhatyökalut – voi oikeastaan olla käsittämättömän nerokasta. Loppuunhiotun käytettävyyden taakse kätkeytyy paitsi kymmeniä oivalluksia paremmasta toimivuudesta myös lukuisia kierroksia testausta, parantelua ja testausta. Kunnon Pelle Peloton -meininkiä.

Lindénin esiintymisten jälkeen olen katsonut arkisia saksiani ihan uusin silmin. Kehitystyön lopputulos on käytännöllinen ja toimiva esine, jonka ylivertaisuutta ei arjessa muista – mutta jota ilman ei haluaisi elää. Näinä kansallisen tuhkansirottelun aikoina on hyvä muistaa, että tätä suomalaista tuotetta on myyty maailmalla yli miljardi paria. Niiden alkuperäisten yleissaksien rinnalle on kehittynyt liuta erikoissaksia, vasenkätisistä räätäleihin ja ompelusaksista sahalaitaisiin keittiösaksiin.

Taloutemme yleisin keittiössä toistuva lause on: Missä sakset? Se ei tarkoita, etteikö niitä olisi yllinkyllin. Ne vain ovat jatkuvassa käytössä. Keittiössä, neulekorissa, ompelulaatikossa, työhuoneessa ja kylpyhuoneen hyllyllä vilkkuu oranssia, tässä asiassa tunnustamme väriä. Silti ne onnistuvat olemaan aina kadoksissa. Pussien avaamisen ohella meillä leikataan saksilla keittiössä vaikkapa pekonia ja yrttejä. Erityisesti mies on ahkera saksija. Laiskana tiskaajana ilahdun siitä, ettei tarvitse sotkea leikkuulautaa muutaman siivun tai pienen yrttinipun takia.

fiskars keittiösakset

Yrttiseen nyhtöleipään saa silppua reilusti yrttejä. Yrttejä voit vaihdella oman maun mukaan. Käytin tällä kertaa timjamia ja rosmariinia – sekä reilusti valkosipulia. Leipään pätee sama kuin saksiin: Kannattaa valita laatukamaa. Toki voi, juusto ja yrtit antavat sen lopullisen silauksen, mutta homma lähtee liikkeelle hyvästä leivästä. Rapeakuorinen, hapanjuurileipä on nyhtöleivälle mitä parhain perusta, mutta tuoreus ei ole kriittistä eli eilisenkin leivän saa ehostettua voilla, yrteillä ja juustolla uudenveroiseksi.

Oheisen reseptin määrät ovat suuntaa-antavia. Paljon riippuu, minkäkokoinen leipä sinulla on ja miten tiuhan ruudukon siihen leikkaat. Kun leikkaat ruudut harvakseltaan, yrttivoi ja juusto on helpompaa laittaa väleihin.

Arvonta: Leikkaako teillä jo? Sain Fiskarsilta arvottavaksi kassillisen saksia blogin lukijoiden kesken. Paketti sisältää yhteensä viidet Fiskarsin Classic -sakset (paperisakset, oikeakätiset yleissakset, teräväkärkiset kaarevat sakset, keittiösakset sekä kääntösakset)  ja saksienteroittimen (arvo yhteensä 98,90 euroa). Arvontaan osallistut kommentoimalla tätä postausta viimeistään 6.12.2015.

Muokattu: Onnea Ismolle, joka voitti saksipaketin.

Nyhtöleipä

1 rapeakuorinen vaalea leipä
noin 75 g voita
vajaa 1 dl yrttejä silputtuna (esim. timjamia ja rosmariinia tai lehtipersiljaa)
2-3 valkosipulin kynttä
reilu 2 dl juustoa raastettuna (valitse hyvin sulava juusto)

1. Nosta voi pehmenemään ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

2. Silppua yrtit ja valkosipuli. Sekoita ne voin joukkoon haarukalla ja pehmittele samalla voita. Mitä pehmeämpää yrtti-valkosipuli on, sitä helpompaa sen levittäminen leikkuupinnoille on. Muutama sekunti mikrossa auttaa asiaa.

3. Leikkaa leipään ruudukko, älä leikkaa aivan pohjaan asti, jotta leipä pysyy koossa.

4. Levitä väleihin tasaisesti yrtti-valkosipulivoita ja sullo samalla juustoraastetta.

5. Kääri leipä folioon tai leivinpaperiin ja nosta uuniin vartiksi. Poista sen jälkeen folio tai leivinpaperi ja paista leipää vielä viitisen minuuttia, jotta leipä rapeutuu ja juusto saa vähän väriä.

89 kommenttia “Leikkaako? – yrttinen nyhtöleipä & arvonta

 1. anni on 22.11.2015 at 17:37 sanoi:

  omg, tää on kuin mulle tehty. fiskarsin sakset vaan on parhaat. ja mistä sainkaan aikanaan omani? kotoa-kotoa tietenkin, on mahdollista että muuttolaukkuja pakatessa äitin fiskarsit sujahtivat mukaani…. äitille jäi toki yhdet, ja kristillisen tasajaon periaatteen mukaan myös mulla on yhdet. useammille vaan ois tarvis, ja ehkä äitille vois heittää kanssa yhdet, korvaamaan sitä että vein aikanaan omani…

 2. Hyvät sakset ovat keittiössä yhtä tärkeät kuin hyvät veitset! Ja Fiskarsin sakset on ihan huippuja 🙂

 3. Yrttinen nyhtöleipä ei voi olla muuta kuin älyttömän hyvää! ja onpas ihana arvonta :).

 4. ansku on 22.11.2015 at 17:43 sanoi:

  Kotona useammat oranssit, mutta suosikkini on valkopäiset fiskarssit, jotka pyhitetty keittiöön.

 5. SMarianne on 22.11.2015 at 18:03 sanoi:

  Saksia ei oo koskaan liikaa!

 6. Emi on 22.11.2015 at 18:07 sanoi:

  Oijoi, tiedän mitä huomenna syödään!

 7. Heidi on 22.11.2015 at 18:09 sanoi:

  Katsoin yks päivä jotain ulkomaalaista videota ja siinä käytettiin oransseja Fiskarsin saksia. Tuli oikeen ylpee olo, Suomi maailmalla! ? Parhaathan ne ovat ja tää leipäkin kuullostaa herkulta!

 8. Miia on 22.11.2015 at 18:35 sanoi:

  Saksia ei ole koskaan liikaa 🙂

 9. Riina on 22.11.2015 at 18:36 sanoi:

  Omat Fiskarsit on ollu muutoissa mukana reilut 20 vuotta. Ne pakataan aina viimeisenä ja puretaan ensimmäisenä, monesti kulkenut myös käsilaukussa kohti seuraavaa osoitetta.

 10. Ulla-Maija Grönholm on 22.11.2015 at 18:43 sanoi:

  Oij. Tuo leipä täytyy testata. Sakset ovat kotonani aika usein hukassa, vaikka niitä monet omistammekin. Tästä setistä kyllä riittäisi myös joulupaketteihin.

 11. Saija Salmela on 22.11.2015 at 19:00 sanoi:

  Meilläkin leikataan Fiskarsseille ja uudet tulisi tarpeeseen. Olen yrittänyt varjella parhaita taloussaksiani lapsilta, mutta eilen nekin löytyivät olohuoneesta askartelujen keskeltä. Uusille saksille olisi siis käyttöä?.

 12. Hukkakukka on 22.11.2015 at 19:02 sanoi:

  Kyllä meillä yhdet fiskarssit jo on, mutta ilolla ottaisin laadukkaan saksipaketin meille! Leipä näyttää ihanalta! 🙂

 13. Snowflower on 22.11.2015 at 19:03 sanoi:

  Fiskarsin sakset ovat ihan ylivertaisia, koskaan en ole muita käyttänyt. Kotoa löytyy kuitenkin vai perus keittiösakset, joten tässä olisi saksia kaikkiin tarpeisiin! 🙂

 14. Suvi Sunday on 22.11.2015 at 19:12 sanoi:

  Ekaksi kiitos kivoista leipäresepteistä, perunarieskoja tein juuri perjantaina?

  Fiskarseja meiltä löytyy omat valkoiseni ja tyttären punaiset. Oranssit lapsuudenkodissa, yhä sitä mieltä että ne ovat ne oikeat?

 15. saraj on 22.11.2015 at 19:31 sanoi:

  Fiskarsit on ainoat oikeat! Ulkomaille kesätöihin mennessä tajusin toisena kesänä pakata Fiskarsit mukaan.

 16. No ei leikkaa! Joku on vienyt mun sakset. Tavalliset epäillyt täytyy kerätä, mutta ennen kuulusteluja ilmoittaudun mukaan arvontaan ☺.

 17. mariae on 22.11.2015 at 19:47 sanoi:

  Tuo leipä ?. Ja fiskars on paras, muotoilu, kestävyys, laatu. Tarpeeseen tulisivat 🙂

 18. Fiskarsin sakset on minullakin täällä etelässä.,En varmaan pärjäisi ilman;D

 19. Saksia ei kyllä koskaan ole liikaa ja meilläkin ne ovat kovassa käytössä! Fiskarsit tietenkin. Yksi hankaluus on kyllä ne oikeakätisten sakset – aivan mahdottomat vasenkätiselle käyttää! Ihanat kuvat muuten, kyllä kelpaisi juuri nyt tuollainen leipä!

 20. Teija on 22.11.2015 at 20:32 sanoi:

  Fiskarsin saksia ei voita mitkään muut sakset. Kotona tarvitaan monenlaisia saksia, joten mukaan arvontaan.

 21. Lea on 22.11.2015 at 20:42 sanoi:

  Fiskarseilla leikataan täälläkin! Ja nyhtöleipäresepti vaikuttaa herkulliselta!

 22. Mä oon raahannut useaan kertaan Suomesta mukanani saksia, koska tokihan ne on ostettava Fiskarsilta. Mies onneksi ymmärtää eikä (enää) pyörittele silmiään. Ja siis resepti, miten nerokas idea! Tämä otetaan testiin piakkoin!

 23. AK on 22.11.2015 at 21:18 sanoi:

  Sakset tulisivat tarpeeseen ulkosuomalaiselle perheelle – ikean versioilla ei vaan leikkaa yhtä hyvin!

 24. Nelliina on 22.11.2015 at 21:28 sanoi:

  Meillä on periaatteessa kahdet Fiskarssit kotona, toiset vaan ovat kadonneet ties minne. Lisätäydennys olisi tervetullut. Nyhtöleipä kuulostaa ihanalta <3

 25. PP on 22.11.2015 at 21:30 sanoi:

  Fiskars for the win! Arvonta sattuikin juuri sopivaan aikaan, sillä omat sakseni ovat olleet teillä tietymättömillä jo jonkin aikaa. Ainahan ne toki putkahtavat ajallaan esiin jostakin.
  Ja täytynee testata vihdoinkin nyhtöleipää, sopisi varmasti hyvin hämärän ajan leffailtoihin.

 26. Lottakooo on 22.11.2015 at 21:37 sanoi:

  Juurikin näin! Sakset on aina hukassa 😀 Mukana siis arvonnassa! Ja tuo nyhtöleipää täytty kokeilla 🙂

 27. Hansku on 22.11.2015 at 21:57 sanoi:

  Näyttääpä hyvälle! Osallistun mielelläni myös arvontaan. 🙂

 28. Minna on 22.11.2015 at 22:13 sanoi:

  Mukana ollaan! Uudet sakset olisivatkin tarpeen 🙂

 29. saya on 23.11.2015 at 0:22 sanoi:

  Vaikuttaapas hyvältä ja mukavan helpolta ohjeelta, pitää kokeilla! Mukana kivassa arvonnassa 🙂

 30. Jenna M on 23.11.2015 at 9:22 sanoi:

  Nälkä iski näitä kuvia katsellessa, nam! Uudet sakset olisi ihana saada, meilläkin ne miljoona paria joita on ovat aina ”jossain”. Miehen kotoa taitaa löytyä vain yhdet parit, joten olisi kiva viedä sinne kunnon saksisetti joululahjaksi- romantiikkaa parhaimmillaan! 😀

 31. Susanna H on 23.11.2015 at 10:28 sanoi:

  Nyhtöleipä näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Pitääpäs laittaa testiin 🙂 Ja Fiskarsin sakset.. En ole koskaan mitään muita omistanutkaan!

 32. Saksia ei ole koskaan liikaa… Oranssi ei ole lempivärini, en omista muuta oranssia kuin muutamat Fiskarsin sakset, ne saavat armon 🙂

 33. Voi kun tärppäis arvonnassa, niin ei tosiaan tarvitsisi ihmetellä harva se päivä, missä sakset luuraa… Minä tietenkin palautan ne aina paikoilleen, mutta nämä kanssaeläjät… 😉

  PS: Mahtavan kuuloinen leipä!

 34. moonangel on 23.11.2015 at 13:28 sanoi:

  Sakset ja veitset on kyllä ehdottomia apureita keittiössä! Pitäisikin kokeilla tuota nyhtöleipää 🙂

 35. Ansku on 23.11.2015 at 13:38 sanoi:

  Voi mikä arvonta, olisipa hienoa voittaa 🙂 Fiskarsin saksia voittanutta ei ole.

 36. Herkullista! Onks kukaan nähnyt saksia? on meillä vakio kysymys aina kun niitä tarvitaan. Sukka ja saksirosvot asuvat tässäkin huushollissa! Mukana siis tuikitarpeellisessa arvonnassa!!

 37. Jenni on 23.11.2015 at 14:17 sanoi:

  Fiskarsin sakset ovat ihan parhaita! Mukana mahtavassa arvonnassa 🙂

 38. kikke on 23.11.2015 at 15:16 sanoi:

  mukana arvonnassa

 39. No tuo nippu tulis tarpeen. Ja nam mikä ohje, jossain vaiheessa mietin et pitäs testata ku jossain ohjeen näin mut unohtui..

 40. Joliel on 23.11.2015 at 18:20 sanoi:

  Uusille saksille olisi kyllä tarvetta. Tällä hetkellä on käytössä kahdet vanhat Fiskarsit, jotka vähemmän yllättäen ovat aina hukassa 😀

 41. Laura on 23.11.2015 at 20:00 sanoi:

  Uijui, mä rakastan Fiskarsin saksia, niin koululla oppilailla kuin kotona keittiössä! Ne on ihan mahtavia, joten peukut pystyyn 🙂

 42. Saksia aina tervitse!!! Myös vasenkatiselle 😉

 43. sikkuralla on 23.11.2015 at 21:33 sanoi:

  Oi, miten mahtava ja hyödyllinen arvonta. Meillä on vaan yhdet isot Fiskarsin sakset, aina likaisena pesussa. Tarvetta olisi useammille.

 44. Aikku10 on 23.11.2015 at 23:10 sanoi:

  Hyvät ja terävät Fiskarsin sakset olisivat kyllä tarpeen, kiva arvonta.

 45. Peppinen on 23.11.2015 at 23:11 sanoi:

  Osallistun, kyllä leikkaa aika usein tylsästi, kaikki sakset kotona ovat ikäloppuja joten nyt arvontaan haluan osallistua.

 46. HennaH on 23.11.2015 at 23:12 sanoi:

  Fiskars on paras merkki, osallistun ja jännään miten käy.

 47. Kaura on 23.11.2015 at 23:47 sanoi:

  😮 Apua! Havahduin juuri siihen, että minulla ei ole keittössäni yksiäkään saksia :O Piti oikein tarkistaa.. ja niin on. Käytän aina veitsiä kaikkeen pilkkomiseen. Sakset löytyy kyllä askartelutarvikkeista. 😀 Ehkäpä tähän arvontaan kannattaisi siis osallistua :DD

 48. Soikku on 24.11.2015 at 11:13 sanoi:

  Hyviä saksia tarvitaan aina ja Fiskarsin sakset ovat kyllä parhaita!

 49. Fiskarsin kysnisakset on parhaat, niitäkin on useammat. Saksit löytyvät, mikäli niitä on vähintään yhdet per huone :). Saksinteroittimelle olisi kyllä käyttöä.

 50. Kuura on 24.11.2015 at 14:09 sanoi:

  Fiskarssit on meillä kyllä luottotuotteita. 🙂 Mahtis idea tuo nyhtöeipä! 🙂

 51. Sai on 24.11.2015 at 16:12 sanoi:

  Paikallisesta Bunningsista (AU) piti toki napata mukaan Fiskarssin sakset, saha ja kirves jotka pakataan joka kerta mukaan kun mennään roadtripille tonne outbackiin tai mihin vaan keskelle ei mitään! Kirveellä ihan paras naputella telttapegit!

 52. Milla on 24.11.2015 at 17:14 sanoi:

  Voi uudet sakset olisivat enemmän kuin tervetulleita tänne! Ehdottomasti mukana 🙂

 53. Tiffany on 24.11.2015 at 17:17 sanoi:

  Minä kaipailisin Fiskarsseja keittiösaksiksi. Tuota nyhtöleipää olis kiva kokeilla!

 54. Jana on 24.11.2015 at 19:11 sanoi:

  Kyllä meillä kans luotetaan Fiskarsiin 🙂

 55. karkkirae on 24.11.2015 at 19:16 sanoi:

  Fiskarsin sakset ovat niin parhaat: laadukkaat, kestävät ja ennen kaikkea niillä leikkaa hyvin:) Ja herkullisen näköinen leipä, pitää joskus laittaa kokeiluun.

 56. Ulla on 24.11.2015 at 19:21 sanoi:

  Täytyy kokeilla, vaikuttaa hyvältä.

 57. marjo66 on 24.11.2015 at 19:44 sanoi:

  Leiskaihan se ja kantapään kautta tullut opittuakin, ettei muilla saksilla tee yhtään mitään.

 58. Tuula on 24.11.2015 at 19:48 sanoi:

  Leikkaa,leikkaa ja hyvin leikkaakin,Kotona 2 fiskarsin oranssit sakset ja leipäveitsetkin fiskarsin tuotantoa.Ihana tuo nyhtöleipä ohje,olen tehnyt itsekin nyhtöleipää,johon olen laittanut koskenlaskijaa ja yrttejä,sekä tietenkin valkosipulia.

 59. Keittiösaksien rinnalle Fiskarsin kalasakset. Käyvät muuhunkin kuin vain kalan käsittelyyn.

 60. Marju on 24.11.2015 at 20:22 sanoi:

  On se jännä, vaikka talossa on monet sakset ni aina ne kuitenkin on hukassa.
  Toi nöyhtöleipä on ihan älyttömän hyvää. Välillä kun jaksattaa niin teen ihan alusta asti koko nöyhtöleivän ite. Eikä oikeesti ees oo vaikeaa.

 61. Tarja Jormanainen on 24.11.2015 at 20:34 sanoi:

  Nyhtöpossu on tosi hyvää. Ihan kiva olisi kunnon sakset keittiössä

 62. Anu Väänänen on 24.11.2015 at 20:42 sanoi:

  Nyhtöleipää on tullut muutaman kerran tehtyä, ja herkkua on kyllä! Ja kodin saksivalikoima kaipaa tällä hetkellä todellakin uusimista 🙂

 63. Olpp on 24.11.2015 at 20:52 sanoi:

  Hyviä saksia keittiössä tarvitaankin. 🙂

 64. Nonnuska on 24.11.2015 at 21:48 sanoi:

  Mää oon saksien suurkuluttaja. Tosin mulla ei oo erikseen eeri käyttötarkoituksiin vaan oon vetäny yhellä ja samalla kaikki toiminnot 😀 😀

 65. klaara on 24.11.2015 at 22:30 sanoi:

  Kotona on useammatkin Fiskarsin sakset, mutta keittiösakset eivät ole koskaan siinä paikassa, missä niiden pitäisi olla. Nämä ovat maailman parhaat sakset.

 66. Maikki on 24.11.2015 at 22:56 sanoi:

  Fiskarsin sakset ovat kyllä hyviä!

 67. Jaana on 24.11.2015 at 22:57 sanoi:

  Fiskarsin sakset ovat parhaita mitä voi löytää ! Nyhtöleipäohje vaikuttaa myös kiinnostavalta.

 68. Sunday on 24.11.2015 at 23:57 sanoi:

  Tuo leipä kuulostaa todella hyvältä! Mahtava arvonta, Fiskarsin sakset on todellakin parhaita, en oo koskaan ostanu mitään muita. 🙂

 69. Jolana on 25.11.2015 at 4:22 sanoi:

  Sakset ovat usein hukassa 😉

  jolannian@gmail.com

 70. SariH on 25.11.2015 at 4:54 sanoi:

  Herkullinen resepti ja kiinnostava arvonta! 🙂

 71. Sadza on 25.11.2015 at 8:09 sanoi:

  Tuo leipä täytyy kyllä testata paitsi uunissa niin ensi kesänä jossain muodossa myös grillissä! Ja huonosti leikkaa, kun harmaat sakset ottaa joka välissä jalat alleen ja taas niitä saa etsiä kissojen ja koirien kanssa. Tutut oranssit löytyy yleensä helpommin 😉

 72. Teijuli on 25.11.2015 at 13:52 sanoi:

  Nyhtöleipää pitää kokeilla. Saksia tarvin ja teroitinta kanssa. Blogia lukiessa aloin miettimään, että omat keittiösakseni todennäköisesti löytyvät tyttären huoneesta, kun ne ovat niin paljon paremmat kuin tytön omat askartelusakset (jotka ovat siis eivät ole fiskarsin sakset).

 73. salli on 25.11.2015 at 14:16 sanoi:

  Kunnon saksia kyllä tarviisin ihania leipäjuttuja sinulla. Arvontaan mukaan

 74. Pirjo on 25.11.2015 at 15:04 sanoi:

  Aivan nappiin osunut kirjoitus. Meillä on aina ollut Fiskarsin saksia. Parhaita ovat.

 75. ismo tervonen on 25.11.2015 at 18:23 sanoi:

  muutamat Fiskarssin sakset omistan,,terävät

 76. Lennu on 25.11.2015 at 19:53 sanoi:

  Sakaset on yhtä tarpeelliset kuin veitset, ilman ei vaan pärjää

 77. Irmeliina on 26.11.2015 at 1:25 sanoi:

  Ihanan herkullisen näköinen tuo leipä.
  Fiskarsin sakset ne vaan ovat kaikkein parhaimmat.

 78. Skeppo on 26.11.2015 at 1:27 sanoi:

  Tietää saavansa laatua kun satsaa ja ostaa fiskarsin sakset.

 79. Tua on 26.11.2015 at 15:16 sanoi:

  Täälläkin vannotaan Fiskarsin nimeen!

 80. Hanna on 26.11.2015 at 20:42 sanoi:

  Todellakin keittiössä oltava hyvät sakset ja terävät veitset, näistä jälkimmäisen olen ymmärtänyt vasta kun tapasin mieheni joka huolehtii niistä erityisen hyvin.

 81. Henna73 on 27.11.2015 at 9:21 sanoi:

  Vaikka kotoa löytyy muutamat hyvät Fiskarsin sakset, niin liikaa ei saksia voi olla (mulla tapana ”piilotella” niitä iteltäni 😉

 82. Pirkko on 27.11.2015 at 10:37 sanoi:

  Mukaan, saksilla on meillä kumma tapa aina kadota, vaikka olisi miten monet. Väittäisin, että miehellä on osuutta asiaan…

 83. Siili82 on 27.11.2015 at 15:01 sanoi:

  mukana

 84. Make on 30.11.2015 at 22:11 sanoi:

  Fiskarsin sakset on parhaita, lisää kelpaisi tännekin!

 85. elluj on 01.12.2015 at 11:56 sanoi:

  saksia ei oo ikinä liikaa!!

 86. Voikukka on 03.12.2015 at 8:53 sanoi:

  Kunnon saksia ei ole koskaan liikaa. Joskus olen hairahtunut halpissaksiin, mutta ei ole oranssia voittanutta.

 87. Eeva on 03.12.2015 at 21:54 sanoi:

  Tarpeeseen tulisivat, tällä hetkellä leikellään Ikean halpissaksilla..

 88. anna s. on 05.12.2015 at 13:17 sanoi:

  Täytyy sanoa, että saksia ei kyllä koskaan ole liikaa, sillä aina kun niitä tarvitsee, ne ovat hukassa 😀

 89. hilkka s. on 05.12.2015 at 18:19 sanoi:

  Saksia tarvitsee aina, ja niitä ei ole koskaan liikaa 🙂 Tulisivat kyllä tarpeeseen 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation