Tietoa mainostajalle ›

Blog

Peston paluu

Linguine al pesto
Minusta pesto ryöstöviljeltiin 2000-luvun alkupuolella, kun ei ollut lounasleipää, johon ei olisi lurautettu pestoa – useimmiten suoraan purkista. Tuoreista, kunnon aineksista itse valmistettuna se onkin sitten ihan toinen tarina.

pesto

 

Pesto on nopea ja helppo valmistaa. Maku tosin paranee, jos valmistaa sen hyvissä ajoin ja malttaa antaa makujen tiivistyä. Pestoreseptejä lienee yhtä monta kuin tekijöitäkin, koska sekoitussuhde on ihan makuasia. Itse lähdin liikkeelle Soul Kitchenin reseptistä. Viime aikoina työkiireessä en ole jaksanut etsiä inspiraation lähteitä kovin laajasti. Annan Soul Kitchenistä ideoita löytyy aika usein, joten olkoon tämä samalla kunnianosoitus hyvälle ja kiinnostavalle blogille.

Resepti on oiva. Muutamaan kertaan kokeiltuani olen hiukan muuttanut suhteita omaan makuun sopivaksi. Minulle hyvä pesto syntyy hyvästä vahvasta juustosta ja vienosta vivahteesta valkosipulia. En myöskään halua, että hyväkään oliiviöljy lyö kaikkien makujen yli. Sen vuoksi omassa versiossani on hiukan enemmän juustoa ja vähemmän oliiviöljyä, mutta itsellesi sopivan version löydät parhaiten kokeilemalla. Tyypillisesti peston kanssa sopii spaghetti, itse pidän linguinesta, johon laitan maltillisesti kastiketta, jotta myös pasta maistuu.

 

Pesto

Jos pidät siitä, että pestoa on reilusti, määrä on sopiva neljälle. Maltillisemmalla annostuksella useammalle.

1 ruukku basilikaa (noin 40 lehteä)
1 iso valkosipulin kynsi
2 rkl pinjansiemeniä kevyesti paahdettuna
3 rkl parmesania
3 rkl pecorinoa
1 dl oliiviöljyä
ripaus merisuolaa

1. Paahda kevyesti pinjansiemenet.

2. Valmista pesto huhmareessa tai sauvasekoittimella. Laita kaikki ainekset oliiviöljyä lukuunottamatta astiaan ja hiero tai surauta tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana.

3. Anna vetäytyä jääkaapissa parisen tuntia tai seuraavaan päivään, jos maltat. Kovin kauaa ei pestoa kuitenkaan kannata jääkaapissa pyörittää, muutama päivä korkeintaan.

4.Tarjoa pastan kanssa.

14 kommenttia “Peston paluu

 1. Ihan samaa mieltä, pestoa tulvi jossain vaiheessa joka ovesta ja ikkunasta… Mutta itse tehtynä se on ihan eri juttu. Ja helppo varioida tilanteen mukaan.

 2. Hyvältä näyttää! Saattaa olla joidenkin mielestä peston raiskausta, mutta minä laitan joskus joukkoon myös rucolaa 🙂

 3. Niin herkät kuvat….

 4. Rakastan pestoa ja täällä en koskaan osta valmista;Suomessa asuessa ostin kyllä usein purkkipestoakin,vaikkei se ole sama juttu.Täällä yrttipuskat ovat sen kokoisia,että pestoa tulee tehtyä runsaskin määrä kerralla. Välillä käytän manteleita pinjansiementen sijaan,ja silloinkin tulee ihan hyvää pestoa. Juustona mulla yleensä parmigiano reggianoa,tai grana padanoa,mutta joskus myös pecorinoa,kuten sinulla.Ja lempparivoileipäni peston kanssa: pestoa,paahdettuja paprikoita ja lammas -tai vuohenjuustofetaa,nami!

 5. Ihaneja kuveja, tuli nälkä! Pesto on ihanaa, ja sulla on ihan oikea mittasuhde: enemmän juustoja, vähemmän öljyä. Taidan herkutella pesto-pasta-lounaalla huomenna… 😉

  • Teet peston huomenna ja ylihuomenna voit herkutella talvicapresella – paahdettuja tomaatteja, mozzarellaa ja pestoa. Kahden päivän palkinto kertavaivalla 😉

 6. Kiitos vaan tästä(kin) huomionosoituksesta 🙂 Itsekin totesin kun pestoa aloin uudelleen tuolla ohjeella tehdä, että uusiksi meni mittasuhteet. Kaikki riippuu juustosta mitä käyttää, oliiviöljyt maistuvat erilaisilta ja basilikakin voi olla tänään kirpsakampaa kuin joku toinen päivä. Eli ei auta kuin maistella se oman suun mukainen maku joka kerta erikseen. Ja rucolapesto on mun mielestä kans ihanaa!

  • On niin totta, että maku on niin päivässään. Pitäisi aina muistaa maistella ahkerasti. Tuota rucolapestoa pitääkin kokeilla, kun moni teistä sitä suosittelee.

 7. Mun on pakko tehdä tässä piakkoin itse pestoa, mua ihan hävettää kun en ole sitä koskaan kokeillut! Taidan yrittää ekaa kertaa tällä sun respetillä, kiitos siis siitä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation