Tietoa mainostajalle ›

Blog

Epäpyhät lihapullat

Intialaiset lihapullat
Näitä lihapullia voi kai parhaimmillaankin kutsua lähinnä intialaishenkisiksi ottaen huomioon, että tässä meni pyhä lehmä pataan. Se ei taida olla kovin oikeaoppista.

 

intialaiset lihapullat

Minulla on mahtava pohojalainen kollega, joka metsästää täydellisten lihapullien ohjetta. En missään nimessä väitä, että tämä olisi sellainen, mutta aika mukavaa vaihtelua peruspulliin. Tein nämä nyt tällä kertaa naudanlihasta, mutta mausteiden perusteella lammas sopisi erinomaisesti. Sitä oli käytetty myös alkuperäisessä ohjeessa. Jos päädyt kuitenkin nautaan, kannattaa harkita possua joukkoon.

Olen poiminut ohjeen Annasta vuonna 2007 ja nyt se pääsi ensimmäisen kerran kokeiluun. Tässä hyvä syy, miksi aloitin blogin ja oiva todiste, että blogin pitäminen kannattaa. Ehkä vähitellen saan edes murto-osan reseptivarastostani kokattua. Reseptivarastoni on tietenkin paperimuodossa ja edelleen repäisen lähes viikoittain lisäohjeita kansioon eli yhden ihmisen elinikä ei taida riittää sen läpikokkaamiseen.

Muuntelin hiukan mausteita sen mukaan, mitä kaapista löytyi. Olen ollut kuitenkin melko lailla uskollinen alkuperäisohjeelle, lähinnä pullista puuttuvat korianterin siemenet, joita oli Annan ohjeessa. Ensi kerralla taidan kyllä pyöräyttää kastikkeen vielä sauvasekoittimella ennen lihapullien lisäämistä. Enkä käytä Pirkan turkkilaista jogurttia, minulla se tekee ruokaan aina jotenkin rakeisen lopputuloksen, vaikka en varmasti olisi saanut sitä juoksettumaan.

Viimeistään tämä postaus myös innosti minut ilmoittautumaan ruokakuvauskurssille, syyn näette kuvasta. Älkää antako kuvan karkoittaa teitä tämän mukavan mausteisen ruoan äärestä. Pullat ovat todella lihaisia ja täyttäviä. Annoskoon suunnittelussa kannattaa huomioida, että jogurttikastike ei ole parhaimmillaan seuraavana päivänä eli vaikka tekisit suuremman annoksen lihapullia, tee kastiketta vain päivän annos. Ohjeen mukaan tämä annos oli neljälle, mutta sanoisin sen olevan ennemminkin kuudelle.

Intialaiset lihapullat
4 hengelle (minun mielestäni siis 6 hengelle)

600 g jauhelihaa (naudan tai lampaan jauhelihaa, tai nauta-sikaa)
1 rkl öljyä
1 sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
1/2 tl chiliä
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
mustapippuria, suolaa
1 dl turkkilaista jogurttia

Kastike
2 rkl öljyä
2-3 valkosipulin kynttä
2-3 tl raastettua tuoretta inkivääriä
2 tl kurkumaa
1 tl garam masalaa
2 tähtianista
1/2 tl chiliä
1 tlk säilöttyjä tomaatteja
hyppysellinen ruokosokeria tai muuta ruskeaa sokeria
suolaa ja mustapippuria
1 dl kermaa
1 dl turkkilaista jogurttia

1. Kuullota lihapulliin tuleva silputtu sipuli ja valkosipuli sekä mausteet öljyssä pannulla.

2. Sekoita lihapullataikinan ainekset keskenään ja paista lihapullat joko pannulla tai uunissa.

3. Samaan aikaan, kun lihapullat paistuvat, valmista kastike. Kuullota valkosipuli, inkivääri ja mausteet öljyssä. Lisää tomaattikastike, sokeri, mustapippuri ja suola ja hauduta vähintään kymmenisen minuuttia.

4. Lisää jogurtti ja kerma, sekoita tasaiseksi. Lisää lihapullat ja hauduta hetki.

5. Tarjoa riisin kanssa. Halutessasi voit lisätä myös tuoretta korianteria.

10 kommenttia “Epäpyhät lihapullat

 1. Mä teen melkein identtisellä reseptillä kanapataa, tosin en laita kastikkeeseen kermaa (valutettua jogurttia kyllä), ja tuoreen korianterin lisäksi lisään minttua. Toimii varmasti lihapullien kanssa, ja etenkin lampaasta tehtynä voisi olla superhyvää.

  • Tuo minttu voisikin olla erinomaisen raikas lisä tähänkin ruokaan. Ja kyllä seuraava elämä kadunlakaisijana taitaa olla hyvin todennäköinen 😉

 2. PS: Syntynet uudestaan kadunlakaisijaksi kun käytit nautaa… 😉

 3. Tein tänään perjantaikoomassani sun bresaolacarpan. Oivaa! 🙂

 4. Hilpeää, että osuin kommentoimaan tähän postaukseen, jossa on myös pyhä-teemaa. Breaolahan oli pyhä yksinkertaisuus… 🙂

  • Kas, kas blogistani siis löytyi oikein teema 😉 Vähään aikaan ei ole mitään pyhää tai epäpyhää tulossa, etten ala toistaa ihan itseäni jo parissa kuukaudessa 😉
   Ja kiva, että bresaolacarpa maistui.

 5. Menetkö sinne Liemessä blogin kuvakurssille? Oon ihaillut näitä sun ottamia ruokakuvia. Noi lihapullat oli varmasti haasteelliset kuvattavat, mutta hyvän kuvan onnistuit saamaan niistäkin minun mielestä. Tosin herkun oloiset pullat.

 6. Liemessä-kurssille olen menossa. Sinne on vielä valitettavan pitkä aika. Kiitos kuvakehuista. Minä ihailen aina muiden kysyä sommitella ja tehdä hienoja asetelmia. Minulla taidot riittää siihen, että lähelle vaan, silloin useimmiten saa jonkinlaisen kuvan. Lihapullat olivat kyllä haastavat, samoin erilaiset padat.

 7. Heippa!

  Tein tämän reseptin mukaan lounaan ja uudestaan vielä illalliseksi viikonloppuna. Todella hyvä resepti, en ole koskaan löytänyt näin hyvää reseptiä varsinkin kastikkeelle.

  Jaoin tämän reseptin (hieman muokattuna) englanninkielisessä blogissani, ja linkitin ohjeen tänne blogiisi. Kiitos!

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 02.12.2013 at 18:25 sanoi:

   Voi, miten mukavaa kuulla. Kiitos, että kommentoit. Pitää itsekin ottaa taas resepti pian tekoon. Nämä vanhat suosikit tuppaavat välillä unohtumaan kokonaan.

Post Navigation