Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Hitti vai huti? – #Halloumiranskalaiset

Hitti vai huti? Camden Marketilta Yes Yes Yes -ravintolan listalle ja sieltä lähes jokaiseen ruoasta kirjoittavaan suomalaiseen aikakauslehteen. Ovatko syntiset halloumiranskalaiset seuraava avokadotoast vai hetken huuma?

Halloumiranskalaiset

Ruokaihmiset ovat kuin sopulilauma. Syömisen tavat ovat monipuolistuneet, yksi asia on kuitenkin toistunut viime vuosina: Ruokamaailman sekoaminen yhden raaka-aineen takia. Avokadosta, lehtikaaliin ja bataattiin, joista ensimmäinen lienee instagrammatuin raaka-aine kautta aikojen #avocadotoast.

Pientä ilmiönpoikasta on nyt liikkeellä halloumiranskalaisten ympärillä. Camden Marketin Oli Baba’s räjäytti pankin upottamalla paksut halloumitikut öljykylpyyn ja tarjoamalla ne jogurttikastikkeen ja granaattiomenan kanssa. Suomeen ne rantautuivat Yes Yes Yes -ravintolan myötä ja Instagramin perusteella ne tulevat löytymään myös Sandron listalta.  Nykyajan puskaradio toimii sitä tehokkaammin, mitä fotogeenisempiä annoksia ravintolasta löytyy.

Nousukausi on saanut mm. Hans Välimäen palamaan näpertämisen pariin ja Royal Ravintolat investoimaan alhaisen kynnyksen fast casualin jälkeen fine diningiin Helsingin paraatipaikalla. Uudistetussa Palacessa syödään suupalan kokoisia taidokkaita annoksia pitkän kaavan mukaan. Yhä edelleen ilmiöt nousevat kuitenkin rennommasta päästä, useimmiten katukeittiöstä. Ne tarvitsevat riittävästi massaa tuekseen ja nousukausi tai ei, 400 euron illalliset ovat vain marginaalisen ryhmän saavutettavissa. Sen sijaan Camden Marketin kojun kaltaisten paikkojen ranskalaisannokseen on varaa jokseenkin kaikilla.

Hehkutetut ilmiöt jäävät useimmiten pieneksi poreiluksi ja olkoon, että lehtikaali on ihan maukasta, sen ympärille noussut maailmanlaajuinen kohkaaminen tuntui hiukan liioitellulta. Vähän sama koskee halloumiranskalaisia. Hitti vai huti? Muutama uppopaistettu juustotanko erityisesti dipattuna johonkin raikkaaseen ja tuliseen on hyvä suupala, mutta ennustan halloumiranskalaisille melko lyhytaikaista sijaa ruokalehtien sivuilla ja ruokalistoilla.

Halloumiranskalaiset

kahdelle-neljälle

1 pkt halloumia
1/2 dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl sumakkia
noin 3 dl öljyä uppopaistamiseen

kastike

1 dl turkkilaista jogurttia
1 tl ras el hanouta
1 rkl sitruunamehua

granaattiomenan siemeniä (Pirkkaa pakastimesta tai tuoreesta hedelmästä)
tuoretta minttua

Leikkaa halloumi reiluiksi “ranskalaisiksi”. Kuivaa huolellisesti paperilla.

Sekoita jauhojen joukkoon sumakki ja pyörittele halloumi tarkasti jauhoseoksessa.

Sekoita jogurtin joukkoon ras el hanout ja sitruunamehu.

Kuumenna öljy korkeareunaisessa paistinpannussa 180-asteiseksi. Paista tikut molemmilta puolilta muutamassa erässä kullanruskeiksi (käännä puolessa välissä).

Nosta hetkeksi talouspaperin päälle, nosta sen jälkeen lautaselle, valuta päälle jogurttikastike, ripottele granaattiomenan siemeniä ja tuoretta minttua. Tarjoa heti.

SaveSave

SaveSaveSaveSave

SaveSave

SaveSave

2 kommenttia “Hitti vai huti? – #Halloumiranskalaiset

  1. Minulla on nämäkin kokeilematta. Suurimpaan osaan kuumimmista trendeistä en ehdi mukaan ikinä tai saapastelen niiden äärelle, kun muu maailma on ne unohtanut. Uusia innostuksen lähteitä pukkaa joka tuutista niin kovaa tahtia, että välillä vähän hengästyttää. Joskus bloggauksen alkuvaiheissa meinasin ahdistua, kun en ennättänyt mukaan uusimpiin tuuliin. Nyt ei näköjään paljon hetkauta, vaikka jäisi pari kuukautta bloggausta ja sata uusinta uutta väliin.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 06.04.2018 at 9:02 sanoi:

      Huomaan saman asenteen hiipineen omaan keittiööni. Ei ole aikaa syventyä jokaiseen juttuun, eikä todellakaan jaksa innostua jokaisesta trendiraaka-aineesta #keski-ikä Sen sijaan olen nyt innostunut hinkkaamaan täydellisiä reseptejä omista suosikeista. Jotenkin palkitsevaa 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation