Tietoa mainostajalle ›

Blog

Adventtikalenterin toinen luukku – joulu kukassa

Toisessa luukussa kukkii: Suosikkijoulukukkani ja -kukkakauppani. Tämä(kin) vuosi on eukalyptuksen, tulppaanien, jouluruusun, huonekuusen ja valkoisen kerrotun amarylliksen. Vuosien tauon jälkeen löysin taas myös hyasintit. Niiden tuoksusta tulee mieleen lapsuuden joulu. 

joulukukat

Jos ei ole jo tullut selväksi. Rakastan kukkia. Erityisesti leikkosellaisia. Niiden kuuluukin kuolla aikanaan, eikä syy ole minun olemattoman viherpeukaloni. Se helpottaa. No strings attached.

Hain sankollisen eukalyptuksen oksia, vahakukkia, kauniin vaaleanvihreitä käpyjä. Joka vuosi uskon ilmeisesti joulunihmeeseen ja alan näperrellä kukkien kanssa. Taivuttelin juuri pohjan kranssille villiviinistä, ehkä siitä syntyy vielä kranssikin. Sellainen vähän huoleton.

joulukukat-vahakukka

Myös kimpuissa pidän enemmän niittymäisen huolettomista ja vihaan saniaista. Suomessa tyypillisesti saa enemmänkin saksalaisen järkeviä, symmetrisiä ja napakoita. Tiedättehän, niitä saniaisten päälle rakennettuja. Kolme suosikkikauppaani Helsingissä, joissa sidotaan persoonallisempia kimppuja ja käytetään harvinaisempia kukkia:

Form & Flora, Bulevardi.
Inbloom, Uudenmaankatu.
Wild Things Helsinki, viikonloppukimppuja Urban A:n myymälästä Erottajalta. Viikon kimpun näkee etukäteen heidän Instagram-tililtään.

Sokerina pohjalla vielä Kukkala-blogi ja blogin sekä Tukholmassa asuvan suomalaislähtöisen Hanna Piipon Instagram-tilit. Kaikki kolme loputtomia inspiraation lähteitä.

joulukukat-eukalyptus

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation