Tietoa mainostajalle ›

Blog

Hitaisiin tai nopeisiin aamuihin – Kuningatarpuuro

Arkiaamujen nopea pelastus, viikonlopun luksusta. Puuron ja jogurtin yhdistävästä kuningatarpuurosta on moneksi. Puuron rakastaja kiittää puurotrendiä, jossa aamuliisteristä on tullut trendiherkku. Trendeistä muutoin viis, mutta hyvää puuroa saa nyt sekä kotona että vieraissa. Pitkään haudutettua kaurapuuroa, yön yli vetäytynyttä raikasta tuorepuuroa. Puurosta on moneksi.

Kuningatarpuuro

Edes vuosien jälkeen rikos ei ole niin vanhentunut, että tunnustaisin julkisesti, mitä aika usein teimme sisareni kanssa äidin valmiiksi termariin keittämälle aamupuurolle. Oranssi termospullo odotti pöydällä arkiaamuisin ennen kouluun lähtöä. Nyt osaisin arvostaa sitä ihan toisella tavalla.

Viikonloppuisin mies pistää usein puurokattilan tulille, mutta arkiaamuina puuro jää aika vähälle. Jogurttivispipuuro on täydellinen ratkaisu: Keitä vispipuuro aiemmin ja vatkaa se kuohkeaksi. Aamulla tarvitsee vain sekoittaa muutama lusikallinen turkkilaista jogurttia joukkoon. Halutessaan ruokaisuutta voi lisätä marjoilla ja pähkinöillä. Jogurtin ansiosta puurossa on sopivasti proteiinia ja se pitää nälkää paremmin kuin veteen keitetty serkkunsa.

Puuro ei juuri reseptiä kaipaa, eikä ohjeen määriä kannattaa tuijottaa liian orjallisesti. Voit käyttää juuri niitä marjoja, joita pakastimesta löytyy. Kovakuoriset marjat kannattaa soseuttaa sauvasekoittimella, mutta mustikat ja vadelmat soseutuvat kivutta sähkövatkaimella.

Kuningatarpuuro

kolmelle-neljälle

5 dl vettä
1-1 1/2 dl (täysjyvä)mannaa
noin 2 rkl sokeria riippuen marjojen happamuudesta
noin 3 dl pakastemustikoita  (ja -vadelmia) tai muita marjoja esim. mustaherukoita
pari  reilua ruokalusikallista turkkilaista jogurttia / annos

halutessasi lisäksi marjoja, pähkinöitä tai siemeniä

1. Kiehauta vesi (ja sokeri). Vispaa joukkoon mannasuurimot. Laske lämpötilaa ja hauduta kypsäksi paketin ohjeen mukaan (kypsymisaika vaihtelee suurimoittain). Lisään useimmiten sokerin vasta marjojen kanssa, jolloin sen määrää on helpompi säätää.

2. Nosta jäähtymään. Vatkaa jäähtynyt puuro sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää joukkoon sokeri (jollet lisännyt sitä jo keitinveteen) ja marjat. Vatkaa tasaiseksi.

3. Annostele puuro lautasille ja sekoita jokaisen annoksen joukkoon pari ruokalusikallista turkkilaista jogurttia. Ripottele pinnalle halutessasi marjoja, pähkinöitä tai siemeniä.

6 kommenttia “Hitaisiin tai nopeisiin aamuihin – Kuningatarpuuro

 1. Puuro on parasta! Meillä syödään puuroa lähes joka aamu. Välillä keitän sen veteen, välillä maitoon. Kauraa ja neljää viljaa tai jotain niiden sekoitusta laitetaan puuroon. Mannaryynit meinaavat meillä vanhentua aina, joten olisko tässä nyt mannapaketin pelastajapuuro 🙂 ?

  Ja näköjään puurostakin voi saada kauniin kuvan!

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 10.04.2016 at 21:57 sanoi:

   Meilläkin kuluu eniten kauraa ja neljää viljaa. Rakastan myös ruispuuroa. Ennen keittelin sellaista todella usein myös arkisin, mutta nyt lipsahtaa usein jogurtin ja myslin puolelle. Manna menee meilläkin hitaasti, mutta viime aikoina olen innostunut keittelemään vispipuuroja, mikä vajuttaa mukavasti pussia. Ehkäpä tässä on teillekin pelastaja 🙂

   Tässä puurossa nuo värit kummasti edesauttaa kuvaamista… Kaurapuuroa vaikeampaa kuvattavaa ei olekaan!

 2. Mikä loistava idea! Vispipuuro on täälläkin herkkua, mutta venähtänyt esikoinen harmittelee ettei se pidä nälkää. Tämä laitetaan ehdottomasti kokeiluun.

  ps. Oli hauska nähdä 🙂

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 11.04.2016 at 16:36 sanoi:

   Tämä pitää nälkää, se on todettu 🙂 Olen vatkaillut tätä useamman kerran, koska orastava marjakausi innostaa tyhjentämään pakastinta urakalla.

   PS Niin oli, vihdoin!

 3. Ooh, mulla on ollut kauhea vispipuurohimo jo monta viikkoa…Eikä tää auta siihen yhtään :D! Tätyykin kokeilla ens kerralla sekoittaa jogurttia joukkoon, kuulostaa ja näyttää nimittäin tosi herkulta..

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 12.04.2016 at 15:52 sanoi:

   Minullakin on tasaisesti himo, ihan niin usein ei jaksa keitellä kuin maistuisi 🙂

   Mutta tämä oli ihanaa ja helppoa. Kätevästi monen aamun aamupala – herkullinen sellainen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation