Tietoa mainostajalle ›

Blog

Adventtikalenterin kolmas luukku – Hunajapähkinät

Ennen joulua kokoonnumme yhteen ystävieni kanssa ja vaihdamme jouluisia herkkuja. Tänä vuonna ensimmäistä kertaa. Viisi intohimoista ruoanystävää, joten odotettavissa on herkullinen joulu – uusia makuja, joita ei ehkä omassa joulupöydässä muuten olisi. Toivon, että tästä tulee perinne.

hunajapähkinät

Olen selaillut reseptejä jo useamman viikon. Lopullista päätöstä en ole vielä tehnyt, mutta niin paljon maukasta on jo tarttunut silmään, että tänä vuonna moni ystävistäni saa ruokalahjoja. Kauniisti pakatuista ruokalahjoista on iloa juuri sopivan aikaa. Jäljelle jää korkeintaan kaunis purkki, joka useimmissa kodeissa on käyttötavaraa.

Hunajapähkinät ja kiekon hyvää valkohomejuustoa pakkasin mukaan anopin itsenäisyyspäivälounaalle. Helppo herkku olisi kuitenkin myös oiva ruokalahja. Purkki juustokiekon päälle ja kaunis nauha ympärille, edes sen kummempaa paketointia ei tarvita. Hieno yhdistelmä makeaa ja suolaista. Jos tarjoat pähkinät juuston päällä, voit ripotella pinnalle myös muutaman hippusen sormisuolaa.

Kuvan kaunokaiset – harmaa marmorinen leikkuulauta, lasikantinen purkki ja kauniisti kuvioitu metallikulho viikunoille – ovat Cilla’sista, josta pääsin valikoimaan joulusuosikkejani adventtikalenterin kuviin.

Hunajapähkinät

erilaisia pähkinöitä ja siemeniä
kuivattuja aprikooseja
kuivattuja karpaloita
tuoretta rosmariinia
juoksevaa hunajaa

Paahda pähkinöitä ja siemeniä kuivalla paistinpannulla. Kannattaa paistaa lajike kerrallaan, koska paahtoajat vaihtelevat. Anna jäähtyä.

Leikkaa aprikoosit pienemmiksi paloiksi. Nypi rosmariinista lehdet.

Laita pähkinät ja kuivatut hedelmät sekä rosmariini puhtaaseen lasipurkkiin ja valuta päälle sen verran juoksevaa hunajaa, että ne peittyvät. Sulje tiiviisti, säilytä viileässä. Tarjoa juustojen kanssa.

4 kommenttia “Adventtikalenterin kolmas luukku – Hunajapähkinät

 1. Jokavuotiseen tehtävääni kuuluu tuoda juustot joulupöytään. Tällä kertaa tuon juustojen lisäksi näitä tällaisia pähkinöitä. Kiitos ihanasta ideasta!

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 13.12.2015 at 21:27 sanoi:

   Ole hyvä, toivottavasti tykkäätte. Toimii minusta muuten ihan mielettömän hyvin myös kovien suolaisten juustojen kanssa. Sinulla on hieno vastuu – onko juustotiskiä houkuttelevampaa palvelutiskiä olemassakaan?

 2. Minna on 14.12.2015 at 19:51 sanoi:

  Tämä menee heti meidän joulun jälkkärilistalle! Pitääköhän pähkinäseos säilyttää jääkaapissa jos tekee etukäteen?

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 14.12.2015 at 20:19 sanoi:

   En ole itseasiassa ihan varma. Kaupasta ostettuna hunajapähkinät voi säilyttää huoneenlämmössä, eikä kotitekoisissakaan varsinaisesti ole sellaisia ainesosia, jotka vaatisivat kylmäsäilytystä. Itse säilytin muutaman päivän ihan kaapissa tiukasti suljetussa purkissa, mutta en tehnyt tätä montaa päivää etukäteen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation