Tietoa mainostajalle ›

Blog

Nuolaise ennen kuin tipahtaa – Mansikka-vesimelonimehujäät

Mansikka ja vesimeloni on raikas yhdistelmä. Hellepäivinä erityisesti jäädytettynä. Mansikoita saa ympäri vuoden, mutta mikään ei voita kotimaisia. Ulkomailta tuodut lajikkeet on jalostettu ennen kaikkea kestämään kuljetusta, useimmiten maun kustannuksella. 

mansikka-vesimelonimehujää

Lämmennyt sää on kypsyttänyt nyt hiukan myöhässä olleen kotimaisen sadon ja mansikkakausi pääsee todenteolla vauhtiin. Mahdollisimman suuri osuus omasta viidestä mansikkalitrastaan kannattaa syödä nyt. Sen verran suomalaiset Satokausikalenterin mukaan mansikkaa syövät, noin kolmanneksen määrästä tuoreena.

Kesän jälkkäreiden kuuluu olla raikkaita ja nopeita valmistaa. Yleensä mansikkakauteen osuu myös kesän ihanimmat helteet ja aurinkoiset päivät. Siksi osallistun juuri tällä reseptillä, viilentävillä mansikka-vesimelonimehujäillä, Hedelmän- ja marjanviljelijöiden liiton järjestämään kisaan kesän parhaasta mansikkareseptistä.

Mehujäät ovat kohtuullisen maltillisesti makeutettuja, mikä toimii, kun käytät makeita kotimaisia mansikoita ja valitset kokoonsa nähden painavan vesimelonin. Se yleensä kertoo sen mehukkuudesta ja makeudesta. Sokerin määrää on helppo säädellä oman maun ja marjojen makeuden mukaan.

Pelkän sokerin sijaan käytän myös glukoosisiirappia jäätelön valmistuksessa. Se vähentää jäätelön tai mehujään hileisyyttä, joka tyypillisesti vaivaa kotijäätelöä ja pitää samalla jäätelön hiukan pehmeämpänä. Kotitekoinen jäätelö jäätyy muuten helposti kivikovaksi. Glukoosisiirappia löytyy useimmista suuremmista ruokakaupoista. Se ei ole yhtä makeaa kuin tavallinen siirappi.

Mansikka-vesimelonimehujäät

noin kuusi- kahdeksan jäätelötikkua

250 g mansikoita
350 g vesimelonia (paino ilman kuoria)
2-3 oksaa minttua
1/2 dl vettä
1/2 dl glukoosisiirappia
3/4 dl sokeria

1. Laita kattilaan vesi, glukoosisiirappi ja sokeri. Kuumenna ja ja keitä sen aikaa, että sokeri sulaa. Anna jäähtyä

2. Silppua minttu pieneksi silpuksi.

3. Laita kaikki ainekset blenderiin ja aja tasaiseksi.

4. Jos vesimelonissa on siemeniä, neste kannattaa siivilöidä.

5. Kaada neste mehujäämuotteihin, laita tikut ja nosta pakastimeen jäätymään vähintään 4-5 tunniksi. Olen jäädyttänyt nämä aina yön yli.

6. Mehujäät saa parhaiten irti muoteista valuttamalla muotin päälle kuumaa vettä.

*****

Strawberries and watermelon make a perfect summer refreshment – even more refreshing when frozen. Making homemade ice pops is a failsafe process: Dissolve sugar into a small amount of boiling water, blend strawberries, watermelon and fresh mint thoroughly into a smooth mix, strain to remove seeds, add sugar , pour into molds, freeze for at least four hours and enjoy a summer on a stick.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation