Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Läpinäkyvästi kaupallinen – lukijakysely ja arvonta

Tämä blogi on läpinäkyvästi kaupallinen. Kaikki yhteistyöt on merkitty selkeästi ja samoin mainitsen aina, jos olen saanut tuotteen, joka tekstissä mainitaan. Mielipiteeni eivät kuitenkaan ole ostettavissa ilmaisilla lounailla. Postauksessa myös lukijatutkimus, johon vastanneiden kesken arvon kirjapalkinnon.

Sisältöyhteistöiden ja bannerimainonnan myynnistä blogissani vastaa Suomen Blogimedia, joka koostuu muutamasta kymmenestä ammattimaisesta bloggaajasta. Ammattimaisuus tarkoittaa ennenkaikkea ammattimaista toimintatapaa mm. yhteistöiden suhteen – läpinäkyvyyttä, avoimuutta ja rehellisiä mielipiteitä. Ei siis sitä, että esimerkiksi eläisin blogillani.

Minusta olisi kiinnostavaa tietää, millaiset asiat teitä kiinnostavat ja mistä pidätte tai ette pidä blogissani – älkää huoliko, jatkossakin kirjoitan lähinnä siitä, mikä minua kiinnostaa. Silti haluaisin tietää, olemmeko samoilla linjoilla, joten vastaathan oheiseen lyhyeen lukijatutkimukseen. Suomen Blogimedia saa tutkimuksesta tietoa, millaiset kampanjat tai mainostajat voisivat sopia blogiin. Tutkimukseen vastataan nimettömänä, eikä tutkimuksessa kerätä henkilötietoja.

Jos haluat osallistua arvontaan, huikkaa vaikka hep kommenttilaatikossa viimeistään 5.7.2015, kun olet vastannut kyselyyn. Kaikkien huikanneiden kesken arvon Poppamies Markon ja Chef Santerin hienon kesäkirjan Kesämiesten kesäruokaa, joka on täynnä herkullisia grillireseptejä. Läpinäkyvyyden nimissä olen saanut kirjan ilmaiseksi, mutta en luovu siitä siksi, että se olisi huono, vaan koska minulla on samaa kirjaa kaksi kappaletta ja yhdelläkin pärjää.

Blogi on ennenkaikkea minun oma kanavani tehdä niitä asioita, joista nautin. Kirjoittaa, kuvata ja kokata. Sellaisena se on minulle rakas. Käytännössä se tarkoittaa sitä, etten tee yhteistyötä yritysten kanssa, joiden tuotteita on muuten käyttäisi tai jos tuotteet eivät ole minusta kiinnostavia. Palstatila on myytävissä, mutta mielipiteet eivät ja noudatan journalistisia periaatteita blogin sisällön suhteen. Olemalla rehellinen itselleni ja omille mielipiteilleni, olen sitä myös teille, lukijoille.

Tuotteita näkyy blogissa kolmella tavalla. Välillä löydän helmiä, jotka haluan nostaa esille. Kirjoitan hyvistä tuotteista yksinkertaisesti siitä syystä, että ne ovat hyviä. Nostan tapahtumia ja ravintoloita, jotka ansaitsevat tulla löydetyksi. Tuen mielelläni pieniä kotimaisia yrityksiä, joilla usein on aivan liian pienet markkinointibudjetit ja rajalliset mahdollisuudet saavuttaa asiakkaita.

turun-torilla1

Sellaisia kuin vaikkapa ystäväni Annan Hella & Herkku, jossa jokainen tuote on valittu huolella ja josta olen löytänyt mm. parhaat pizzajauhot. Toivon, että tekin löydätte. Siksi näitä tuotteita näkyy myös blogissa. Tai Kaupunkilaisten oma pelto, joka on mahtava hanke tuottaa puhdasta ja maistuvaa ruokaa ja jota testaan blogissa kesän ajan porkkanapalkalla (mukaan osuuskuntaan muuten mahtuu vielä jokunen tällekin kesälle, suosittelen). Samasta syystä blogissa on vuosi toisensa jälkeen ollut myös Taste of Helsinki. Jos joku on niin hullu ja rohkea, että ottaa tuollaisen riskin suomalaisen ruokakulttuurin ja kiinnostavan kaupunkielämän eteen, hän ansaitsee kaiken tuen. Ja minä olen tukenut tapahtumaa vuosien varrella sadoilla euroilla omasta pussistani – ilolla.

herbs

Joskus tykästyn tuotteisiin, jotka olen saanut tuotenäytteenä tai arvostelukappaleena. Nostan niitä myös blogissa, erityisesti kirjafriikin luuppiin pääsevät keittokirjat. Silloinkin kirjoitan hyvistä tuotteista siksi, että ne ovat hyviä. En siksi, että olen saanut tuotteen ilmaiseksi. En ota koskaan vastaan tuotteita, joita vastaan halutaan automaattisesti näkyvyyttä. Sen sijaan otan ihan mielellään vastaan esimerkiksi uutuustuotteita testiin tai saan niistä tietoa. Moni hyväkin juttu jäisi muuten huomiotta.

Teen myös kaupallisia sisältöyhteistöitä. Nautin reseptien kehittämisestä, kuvaamisesta ja kirjoittamisesta. Yhteistyöpostauksissa saan korvauksen tehdystä työstä: Kehittelen ja testaan reseptiä usein moneen kertaan, hankin kaikki tarvikkeet, kokkaan, kuvaan ja kirjoitan. Kun kyseessä on jollekin mainostajalle tehty tilaustyö, se on työ, josta maksetaan palkkio. Rahana, ei voipaketteina. Yhteistyöpostaukset on merkitty aina selkeästi Yhteistyössä-tunnuksella ja yhteistyötaho käy ilmi postauksesta.

Kaupallisuus blogeissa on puhuttanut sen lisääntyessä. Minulla ei ole mitään kaupallisuutta vastaan. Olisi tekopyhää väittää muuta, myös päivätyöni on kaupallista ja taustani on markkinoinnissa, myynnissä ja viestinnässä. Olennaista on, että kaikki blogissa on läpinäkyvää, avointa ja rehellistä. Teen kaikki valinnat ensisijaisesti sen perusteella, mikä sopii blogiini ja mikä innostaa minua. Myös kaupalliset postaukset. Mielipide ei ole myynnissä eikä blogi ole perinteinen markkinoinnin kanava, jossa yritys määrittää viestin. Se käy ilmi myös jokaisesta yhteistyöstä tekemässäni sopimuksessa.

Yhteistöistä ja kaupallisuudesta puhuttaessa on hyvä muistaa, että tämä on ennenkaikkea rakkaista rakkain harrastus – aikaavievä sellainen – ei mainosalusta. Minulla on ihana päivätyö, joka varmistaa taloudellisen riippumattomuuden. Yhteistöiden osuus kaikista postauksista on pieni. Viime vuoden yli sadasta postauksesta niitä oli kaikkiaan alle kymmenen. Sillä ei tehdä omaisuuksia, ei edes kateta blogista aiheutuneita kustannuksia. Rahan sijaan teenkin tätä rakkaudesta lajiin, kuten tekevät kaikki tuntemani bloggaajat. Minä rakastan ruokaa, kirjoittamista ja kuvaamista. Uskon, että se näkyy myös teille.

Kiitos, jos käytätte aikaa lukijatutkimukseen vastaamiseen ja muistakaa huutakaa hep alla, jos kirja kiinnostaa. Grillata voi säässä kuin säässä.

28 kommenttia “Läpinäkyvästi kaupallinen – lukijakysely ja arvonta

  1. moonangel on 25.06.2015 at 12:04 sanoi:

    Hep, hyvät kysymykset oli kyselyssä. Itsekin olen alkanut panostamaan ruuan laatuun sekä kotimaisuuteen. Ei haittaa jos ruuanlaittoon menee enemmän aikaa. Myös paikallisia tuotteita yritän tukea.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 26.06.2015 at 16:49 sanoi:

      Se panostaminen useimmiten maistuu, siksi meilläkin panostetaan vähän enemmän ja eilen kun söin samana päivänä nostettuja neitsytpottuja voin kanssa, muistin arvostaa lähellä tuotettua.

  2. Jenniliini on 25.06.2015 at 12:29 sanoi:

    Hep, käyty ottamassa osaa kyselyyn 🙂

  3. Maija P. on 25.06.2015 at 16:54 sanoi:

    Hep! Kyselyyn vastattu 🙂

  4. Eliisa Turpeinen on 25.06.2015 at 18:26 sanoi:

    Heeep

  5. Tuula kakko on 25.06.2015 at 19:29 sanoi:

    Hep, osallistun arvontaan! 🙂

  6. Kukka on 25.06.2015 at 22:20 sanoi:

    Hep! 🙂

  7. Annika.J on 25.06.2015 at 23:39 sanoi:

    Hep, lukijakyseleen vastattu 🙂

  8. Aamen. Puhuit paljon mutta hyvin ja asiaa!

  9. HL on 26.06.2015 at 0:10 sanoi:

    Hep!

  10. Nina on 26.06.2015 at 9:48 sanoi:

    Hep 😀

  11. annika on 26.06.2015 at 10:31 sanoi:

    HEP 😀

  12. Nelliina on 26.06.2015 at 15:48 sanoi:

    Hep! Kyselyyn vastattu ja arvontaan osallistun. Rentoa ja inspiraation täyteistä viikonloppua sulle :)!

  13. Eijam on 26.06.2015 at 16:34 sanoi:

    Hep! Vastasin, oli ihan helppo 🙂

  14. Jonna on 26.06.2015 at 23:03 sanoi:

    Hep:)

  15. sikkuralla on 27.06.2015 at 12:49 sanoi:

    Hep! Vastattu on 🙂

  16. Jolana on 28.06.2015 at 23:00 sanoi:

    Hep!

  17. jenni on 29.06.2015 at 11:34 sanoi:

    Hep! Asiaa kirjoitit tekstissäsi!

  18. Sini on 01.07.2015 at 20:47 sanoi:

    Hep, kyselyyn vastattu 🙂

  19. Meri on 01.07.2015 at 20:50 sanoi:

    Hep, vastasin kyselyyn!

  20. e-Liina on 04.07.2015 at 10:56 sanoi:

    Kyselyyn vastattu! 🙂

  21. tiiti66 on 05.07.2015 at 9:38 sanoi:

    Kyselyyn vastattu..

  22. Peekoo on 05.07.2015 at 11:04 sanoi:

    Hep, osallistuttu 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation