Tietoa mainostajalle ›

Blog

Adventtikalenterin toinen luukku – Omenaglögi

Toisen adventin kunniaksi katkaisin Finrexin-kuurini omenaglögillä. Ehkä tujaus rommia toimii C-vitamiinia tehokkaammin ja karkoittaa talviflunssan.

omenaglögi

Jostain syystä ylimakeat valmisglögit ovat alkaneet tökkiä. Viime vuonna tein oman keittiön tuotantoa mustaherukasta. Tänä vuonna olen innostunut omenasta. Toisen adventin kunniaksi keittämäni versio, kuuma omenasiideri, on yksinkertaisista yksinkertaisin. Siinä yhdistyvät tuorepuristettu omenamehu (kaupasta)  ja ranskalaistyyppinen vahva siideri, joka syventää glögin makua.

Tuorepuristettu omenamehu tekee glögistä hiukan sameaa, jos haluat kirkkaamman juoman, käytä tavallista omenamehua. Tuorepuristettu antaa kuitenkin omenaisemman maun. Mausteet voi valita oman maun mukaan. Jos neilikka kuuluu sinun jouluusi, vaihda kardemumma siihen. Sokeria on tässä maltillisesti, myös sen määrä kannattaa maistaa omaan suuhun sopivaksi.

Kokeiluun ovat menossa vielä ainakin Chez Jasun ja Kivistön rouvien versiot omenaglögistä. Kesän Hugoihin varatun seljankukkamehun taidan upottaa seljankukka-omenaglögiin. Ehkä seljankukka tuo mukavaa kukkaisuutta, sellaisenaan se maistuisi liikaa kesältä.

Omenaglögi – kuuma omenasiideri

neljälle

5 dl tuorepuristettua omenamehua
3 1/3 dl vahvanmakuista kuivaa omenasiideriä (esim. ranskalaistyyppinen)
1/2 vaniljatanko
1 kanelitanko
parin sentin pala tuoretta inkivääriä kuorittuna ja pilkottuna muutamaksi palaksi
1 rkl intiaanisokeria (tai muuta tummaa sokeria)
5-7 kokonaista kardemumman palkoa
siivu luomusitruunan kuorta
tummaa rommia

1. Laita omenamehu, sokeri, sitruunankuori ja mausteet kattilaan. Kuumenna kiehuvan kuumaksi, keitä kymmenisen minuuttia. Laita levy pois päältä, nosta kansi kattilan päälle ja anna mausteiden muhia ainakin vartti, mielellään vähän pidempään. Voit tehdä hyvin pohjan etukäteen ja antaa sen maustua jääkaapissa.

2. Kaada kattilaan siideri, kuumenna lähes kiehumispisteeseen, mutta älä anna kiehahtaa. Siivilöi mausteet pois. Jos haluat koristella juomat omenilla, laita ohuita omenasiivuja kattilaan samaan aikaan siiderin kanssa, jotta ne pehmenevät hiukan.

3. Laita laseihin tilkka rommia ja kaada kuuma, mausteinen omenaglögi päälle.

*****

I think I have had my share of overly sweet mulled wines for a while. This year the Christmas time will be a season for hot apple cider in our household. 

 

yhteistyössä

Keitin glögin Dansk Kobenstyle -kasarissa. Muistathan, että saat  Cilla’s-verkkokaupasta 23.12.2014 saakka -15 % alennusta kaikista Dansk Kobenstyle ja Iris Hantwerk -tuotteista koodilla suolaajahunajaa. Lue lisää yhteistyöstä. Myös kuvan Hobstar-laseja on myös Cilla’sin valikoimassa.

4 kommenttia “Adventtikalenterin toinen luukku – Omenaglögi

 1. Olet aivan oikeassa – valmisglögit ovat usein turhankin makeita. Tai no, varmasti jonkun sokerihampaisemman mielestä juuri ihanan makeita…. mutta mulle liikaa. Omaa glögiä en ole kuitenkaan vielä tehnyt. Painotan sanaa ”vielä”, sillä nythän sain oivan omenaglögi reseptin kokeiltavaksi 🙂

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 07.12.2014 at 22:45 sanoi:

   Toivottavasti se on oiva myös testin jälkeen 🙂
   Tänään join kahvilassa glögin ja se oli niin makeaa, että tuntui kuin hampaat olisi kuorrutettu sokerilla. Ei ihan minun juttuni.

 2. Tukkoiseen nenääni glögisi kuulostaa aivan mahtavalta. Valmisglögiin kyllästyi itsekkin ja nyt tulee mustaherukkamehu korvista ulos. Täytyypä itsekkin kokeilla glögin tekoa.

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 10.12.2014 at 19:57 sanoi:

   Tämä on aika oikaistu versio, mutta siksi se on myös tehtävissä. Ei valtavia valmisteluita eikä kokoonkeittelyä. Purkit auki ja kattila tulille 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation