Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Advettikalenterin ensimmäinen luukku – pakettikortit

Joulun alla minusta kuoriutuu esiin askartelija. Kerran vuodessa kaivan esille askartelulaatikkoni. Liimat, pahvit, nauhat, sinetit ja paperiveitsen.

pakettikortit-suolaajahunajaaTänäkin vuonna blogissa avautuu adventtikalenteri, joulutunnelmissa ollaan siis ainakin viikoittain jouluun saakka. Ihan vain siksi, että joulun odottaminen on ihanaa aikaa. Aion nauttia siitä täysin sydämin, yrittää rauhoittua nauttimaan valmisteluista, pimeyden keskelle syttyvistä valoista ja tuoksuista. Virittää soimaan joululaulut. Juoda lasillisen kuumaa omenaglögiä, monen monta jo ennen joulua. Ja kas, siinäpä kaikki kliseet parissa lauseessa. Mutta se on vaan niin, olen jouluihminen.

Aloitin jouluvalmistelut askartelemalla pakettikortit. Kerran vuodessa askartelijalla joulutunnelman säilymisen salaisuus on yksinkertaisuus. Ei mitään monimutkaista, joka romahtaa kasaan pienellä töytäisyllä, ei taidokkaita leikkauksia. Tämän vuotiset pakettikortit ovat omiaan kaltaiselleni satunnaisnäpertelijälle. Kauniita, mutta äärimmäisen yksinkertaisia.

Työvälineiksi tarvitset sakset tai paperileikkurin, liimaa, mustan tussin ja printterin, jos haluat printata tekstit. Tarvikkeiksi tarvitset nappeja ja muutaman arkin ohuehkoa pahvia, joka menee läpi printteristä. Noin 120-grammainen pahvi taittuu vielä kauniisti.

Olen koonnut Pinterest-taululleni kattavan valikoiman erilaisia, pääasiassa ilmaisia fontteja. Korteissa käyttämäni fontti on Signerica. Myös idea kortteihin sattui silmiin Pinterestissä, valitettavasti linkki ei linkannut verkkosivustolle vaan kuvaan, joten en pääse antamaan kunniaa sille, jolle se kuuluu.

Viime vuoden adventtikalenterissa syntyi adventtikynttelikkö Teema-mukeista, tein pakettikortteja (jokavuotinen perinteeni), marja-pähkinäsuklaata ja mustaherukkaglögiä.

Nautinnollista joulunodotusta!

adventtikalenteri

marja-pähkinäsuklaa glögi

 

*****

It must be the Christmas spirit which takes over me, when I once a year find myself engaged in crafts. Only the most simplest ones, though – for a once-a-year DIY person the simplicity is namely the key for keeping the Christmas spirit. 

14 kommenttia “Advettikalenterin ensimmäinen luukku – pakettikortit

  1. Oi, onpa söpöt! Aloin itsekin tänää näpertelemään joulujuttuja – tein keksejä, pakkasin Amerikkaan lähteviä lahjoja ja kirjoitan illalla joulukortit valmiiksi. Ihanania iltoja joulua odotellessa!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 30.11.2014 at 17:27 sanoi:

      Kiitos. Joulujuttujen näpertely aina yhtä rentouttavaa. En edes muuten ole mikään puuhastelija, mutta näinä aikoina aktivoidun. Kaivoin taas puikotkin esiin ja aloin neuloa.

  2. Voi kuinka suloiset kortit!
    Ja kyllä, joulun odotus on ihanaa aikaa, rakastan joulua! Olen keitellyt riisipuuroa (punaiseen luomumaitoon tottakai) jo monta kertaa!!!

  3. Miten nätit kortit, todella ihanat!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 30.11.2014 at 17:29 sanoi:

      Kiitos, kuva nappien hyödyntämisestä sattui heti silmään Pinterestissä. Juuri sopivan helppoa ja rentoa.

  4. Oi miten suloiset kortit! itse ne kuulu näpertelijöihin ja vasta hiljalleen jouluihmisiinkin, mutta on niin ihanaa seurata muiden askarteluintoa ja joulufiilistelyä 🙂

    Itse hoidin joululahjat tosiaan alta pois jo syyskuussa, tuolla ne odottelevat paketissa joulua. Sen verran pääsin itsekin näpertelmään että piparkakkutalo on tehty tänäkin vuonna. Jes!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 30.11.2014 at 17:31 sanoi:

      Voitko uskoa, mutta minäkin olen ostanut jo lähes kaikki lahjat. Ihan muutamaa vailla.

      Joulunäpertelyä pitää tehdä juuri sen verran kuin mukavalta tuntuu. En minäkään mahdottomasti jaksa, sopivan rennosti.

  5. Oikein kiva ja tyylikäs idea, ja ihanan helppoa näpertelyä, tuloksen näkee nopeasti! En ole kovin jouluihminen, joten tuollaisilla voisi hyvin aloittaa siedätyksen 😉

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 30.11.2014 at 19:44 sanoi:

      Tämä on juuri sopiva määrä näpertelyä myös vähemmän innokkaalle askartelijalle. Valmistuu nopeasti ja lopputulos on nätti myös tällaisen vähemmän taitavan käsien jäljiltä 🙂

  6. Suloisia! Olen myös jouluihminen, ehdottomasti. Itselläni virallinen joulunodotus alkaa esimmäisen adventin alla (joululaulut lokakuussa ovat ihan liikaa). Mutta nyt tähän odottamiseen täytyykin sitten vihkiytyä kunnolla, koska muuten arjen askareet vievät mennessään, ja joulu tulee kuin puun takaa. Adventtikynttelikön esiin ottaminen ja ikkunan valotähden sytyttäminen ovat itselläni ensiaskeleita joulun tiellä.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 30.11.2014 at 22:13 sanoi:

      Olen aika samantahtinen kanssasi. En innostu joulusta etuajassa, lahjoja saatan ostaa syksyn mittaan, jos vastaan tulee jotain sopivaa. Liian aikainen joulupuuhastelu vesittää jotenkin koko homman. Meilläkin joulu alkaa valotähdestä. Uudessa kodissa se nyt tosin pitkittyi, kun katossa ei ole vielä sopivia koukkuja, mutta pian loistavat valot täältäkin. Puran myös koko homman aika nopeasti pois joulun jälkeen, vaikkakin useimmiten vähän haikeana.

  7. no ihania ovat 🙂 juuri sopiva yhdistelmä vähäeleisyyttä ja sitä kädenjälkeä <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation