Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Elämää Kasarmintorille – Street Food Carnival keskiviikkoisin

street-food-carnival

Kasarmintorin nimestä pitäisi normaalisti ottaa jälkimmäinen sana pois. Ankea ja tuulinen aukio on irvikuva torista. Siksi on erityisen hienoa, että Richard McCormick ja Ville Junttila ideoivat Street Food Carnivalin juuri Kasarmintorille. Edes kerran viikossa kesän loppuun saakka tori täyttyy kaipaamastaan elämästä. Ideasta toteutukseen kesti napakat kaksi viikkoa, ensimmäinen tapahtuma oli eilen.

Aurinkoinen sää ja viisi ruokakojua olivat vetäneet torin suhteellisen täyteen ruokailijoita. Sosiaalisessa mediassa maristiin illan mittaan jonottamisesta. Vartissa kädessäni oli Korean BBQ Pork Banh mi. Seurueesta osa valitsi ruokansa kasvispurilaisia tarjoavasta Soi Soista. Siellä jonotus kesti hiukan kauemmin, mutta kokonaisuutena ainakin puoli kuuden aikoihin jonot vetivät hyvin. Osin tosin valitsimme ruoat sen perusteella, missä jonot näyttivät etenevän eivätkä olleet venyneet kohtuuttomiksi.

Burgereita oli vähän joka kojulla, mutta onneksi aika erilaisia ja mukana myös muuta. Jatkossa toivottavasti myös meksikolaista katuruokaa, kun Tacobot liittyy mukaan. Ruoka oli hyvää, hinnat kohtuullisia (esimerkiksi täyttävät patonkimme 10 euroa) ja tunnelma aurinkoisessa säässä leppoisa. Istumapaikkoja kivetylllä torilla on vähänlaisesti ja roskiksia toivottavasti jatkossa tulee lisää.

Ensimmäisellä viikolla mukana olivat Richard McCormickin ja Soi Soin lisäksi Liesikiesi, BBQ on wheels ja Maulito. Jatkossa myös ainakin siis Tacobot ja ilmeisesti Yobot. Keskiviikkoisin Kasarmintorilla kesän loppuun saakka. Hieno tapahtuma, jossa varmasti piipahdan muutamaankin kertaan kesän mittaan.

******

Every Wednesday until the end of summer food trucks are occupying an otherwise deserted Kasarmintori. Thanks to yesterday’s sunny and warm weather and popularity of street food among Helsinkians the first Street Food Carnival event was a success. Loads of burgers as expected but luckily also Korean influenced banh mi’s and in coming weeks hopefully a truck serving Mexican street food will join the flock as well. 

10 kommenttia “Elämää Kasarmintorille – Street Food Carnival keskiviikkoisin

  1. me ei eilen vielä karkeloihin ehditty, mutta ensi keskiviikon suunnitelmat ovat jo aika selvät 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 17.07.2014 at 10:46 sanoi:

      Mekin olimme eilen oikeastaan retkellä Söderskärissä. Lautta sattui tulemaan juuri sopivasti takaisin, joten piipahdimme torin kautta. Tälläinen kokoontumisajo tekee katuruoan löytämisen sopivan helpoksi. Hyvä, että pistivät idean toteutukseen.

  2. Ja lomakalenteriin merkittynä on 🙂 Haa! Söderskärin majakkaretki kuulostaisi myös sopivalta lomakalenteriin!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 17.07.2014 at 11:21 sanoi:

      Söderskär on hämmentävän rauhoittava kokemus hektiselle kaupunkilaiselle. Siellä ei ole mitään, läntti maata ja majakka. Juuri se pakollinen pysähdys ei minkään keskellä, oli rentouttavaa. Ihminen pystyy helposti tyhjentämään päänsä tuijottamalla merta.

  3. Pippa on 17.07.2014 at 13:04 sanoi:

    Katuruuassa on usein se vika, että tällainen vehnäallerginen joutuu jättämään lähes kaikki kojut väliin. Ei hampurilaisia, ei hodareita, ei räiskäleitä. Sitten sitä vain toivoo sormet ristissä, että aasialaiskojuista löytyisi riisi(nuudeli)pohjaisia ruokia tai meksikolaisilta puhtaita maissitortilloja. Mutta silti kannatan erittäin lämpimästi tätä uutta suuntausta suomalaisessa ruokakulttuurissa! Toivottavasti muillakin paikkakunnilla ideoidaan pian vastaavaa!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 17.07.2014 at 14:35 sanoi:

      Burgeria totisesti piisaa noissa tapahtumissa. Kun itse onneksi saa syödä kaikkea, ei tule ajatelleeksi tuota näkökulmaa. Onneksi yhä useammin tarjolla alkaa olla vaikkapa meksikolaista ihan kunnon maissitortilloilla.

  4. Annaleena on 18.07.2014 at 10:30 sanoi:

    Tää on näitä juttuja, että toivoisi Helsingin olevan hieman lähempänä 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 18.07.2014 at 22:31 sanoi:

      Uskon 😉 Toivottavasti yhä enemmän alkaa tapahtumaan myös Helsingin ulkopuolella.

  5. Kiva että tuollaista järjestetään:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation