Tietoa mainostajalle ›

Blog

Mies puikoissa – harissabroileri

Kesällä Suomi grillaa. Tarkemmin sanottuna suomalainen mies grillaa. Alkusesogista makkaraa. Juhannuksen tienoilta enemmän kaikkea muuta. Mausteinen harissabroileri osuu hyvin sinne kaikkea muuta -osastoon. Joko teillä olisi sen aika?

harissakananpoikaa

Olen luullut olevani moderni nainen. Itse asiassa aika kätevä sellainen. Osaan porata, sahata ja laatoittaa keittiön välitilan. Kesän grillikausi romutti taas turhat luulot. En ole vielä kertaakaan sytyttänyt uutta grilliämme. Luolamies hoitaa meillä avotulen. Kuten tutkimusten mukaan suurimmassa osassa muistakin talouksista. Osaisin kyllä. Varmaan. En ole vain ruvennut hommiin. Mutta neuvon kyllä sujuvasti sivusta.

En aio kuitenkaan emansipoitua. Joku jaksaa pelata niiden hiilien kanssa puolestani ja vielä putsaakin sen grillin. Sopii minulle. Tosin jos se luolamies pesisi myös ne perunat, niin homma olisi vielä parempi. Minä voisin ruopsuttaa puutarhassa – tai nauttia lasillisen valkoviiniä.

Harissabroilerin marinadin ohjeen innoittajana on ollut kesän suosikkikeittokirjani Kira Åkerström-Kekkosen Auringon maku. Kirjoitin kirjasta postauksen jo aiemmin, mutta mitä enemmän uuden sadon raaka-aineita alkaa tulla, sitä enemmän sen reseptiikasta pidän. Harvoin kokkaan mistään suoraan, eikä tämäkään ole yksi yhteen Kiran ohje. Paljon olen Kiran ohjeesta kuitenkin poiminut. Kuten muutenkin kirjasta, sillä monen monta ideaa ja hyvää ohjetta on tullut jo testattua.

Harissa on melko tulista. Sen määrää voi marinadissa helposti säädellä oman suun mukaan. Parilla teelusikallisella lopputulema on ennemminkin lämpimän mausteinen kuin tulinen, todella tulista tahtova laittaa enemmän kuin ohjeessa ehdotetun 4 teelusikallista.

Harissabroileria

kahdelle

4-6 broilerin paistileikettä tai koipea

marinadi

1 dl maustamatonta jogurttia (esim. turkkilainen jogurtti)
2-4 tl harissatahnaa
1-2 valkosipulin kynttä
parin sentin pala tuoretta inkivääriä
1/2 sitruunan raastettu kuori ja mehu
1/2 dl öljyä
2 rkl hunajaa
kourallinen tuoretta korianteria
suolaa
mustapippuria

1. Sekoita kaikki marinadin ainekset. Anna marinoitua vähintään muutama tunti.

2. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois ja grillaa broileri kypsäksi.

*****

In the summertime the man of the house is the one bringing the food on the table. In our house he is the star chef taking care of the barbequing. I am downgraded to a kitchen maid. I am not planning an emancipation, though. If only would the caveman also peel the potatoes this division of labour would be close to perfect. 

This easy harissa chicken is one of this summer’s regulars in our grill. Chicken is marinated in natural yoghurt seasoned with harissa paste, lemon juice and peel, fresh ginger, honey and a handful of fresh coriander. The inspiration for the recipe is from my favorite book of this summer created by the talented Kira Åkerström-Kekkonen, Masterchef Finland 2013. She writes also utterly beautiful food blog, Truly Kira

10 kommenttia “Mies puikoissa – harissabroileri

 1. Campasimpukka on 16.07.2014 at 9:01 sanoi:

  Kaasugrillillä minä häärään, mutta kun kaivetaan esille savustuslastuja, brikettejä tai hiiliä, minulle tulee yleensä asiaan keittiöön tai pantryyn. En tiiä mikä siinä on 😀

 2. Mä taas nousen barrikaadeille varsinkin tässä grillausasiassa! Niinkus tiedät. Sanottava kuitenkin kaikkien miesten kunniaksi, että ei se nyt niin helppoa oo, se grillauskaan.

  Harissa-broileri näyttää erinomaiselta!

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 16.07.2014 at 19:06 sanoi:

   Sää olisitkin nälissäs, jos aina odottaisit merimiehen kotiin grillaamaan.
   Mutta se ei ole ihan yksinkertaista, ei todellakaan. Siinä pitää kytistellä ja minulla ei siihen riitä kärsivällisyys.

 3. voi kyllä tämä työnjako on niiiiiin tuttu myös ruudun tällä puolen 🙂 kyllä minulla hoituu varsin näppärästi keittiössä ihan kaikki muu mutta auta armias jos grilliin pitäisi koskea… (ehkä siksi omamme on yhä paketissaan. Nyt hävettää.)

 4. Näyttää mehukkaalta! Pitää testata kun pääsen grillin ääreen seuraavan kerran.. Harissaakin tuli sopivasta Saksan matkalta ostettua joten saan sen käyttöön.

 5. Olen tismalleen samaa mieltä Kiran kirjasta. Viehätyin siitä jo talvella, mutta nyt kesällä, kun raaka-aineet ovat tässä ja nyt, kirja on päässyt aivaan uuteen liitoon.

  Kaasugrilliä me käytämme molemmat, mutta hiiligrillistä ei ole vielä kokemuksia. Illallapa on! Tänään puikoissa olen minä, kun herra Kokki on huitomassa mailalla palloa kohti koloa.

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 18.07.2014 at 22:36 sanoi:

   Go Hannele! Kyttään huolella postauksia uudesta grillistä. Minä ajoin kovasti hiiligrillin puolta, mutta ainakaan vielä en ole sitä saanut. Hybridi saa nyt ajaa asian, ainakin vielä vaikuttaa ihan lupaavalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation