Tietoa mainostajalle ›

Blog

Tuhdisti vihertävä perunasalaatti

Perunasalaatti piparjuuri-tillikastikkeella
Reilusti vihertävä perunasalaatti ratkaisee pari perunasalaatin yleistä peruskompastuskiveä. Se ei ui kastikkeessa ja maistuu muullekin kuin majoneesille, mutta samaan aikaan se on kuitenkin ihanan tuhti.

piparjuuriperunasalaatti
Selailin Tukholman matkalla kirjakaupassa Green Kitchen Stories -blogin kirjoittajien David Frenkielin ja Luise Vindahlin keittokirjaa. Olin jo muutamaan kertaan kävelemässä sen kanssa kassalle. Takaraivossa kummittelivat kuitenkin huojuvat keittokirjapinot kotona, joissa riittää kokattavaa. Palautin kirjan hyllyyn. Useammassakin kirjakaupassa. Aina se onnistui jotenkin avautumaan todella herkullisennäköisen perunasalaatin kohdalla, jossa oli käytetty herneitä, tomaatteja ja piparjuurta.

Vaikka kirja ei lähtenytkään mukaan, salaatti jäi kummittelemaan. Oma versioni on siitä vielä vihreämpi ja myös hiukan kevennetty, koska en pidä turhan majoneesisista salaateista. Salaatissa ratkaistaan perunasalaatin pari perusongelmaa.  Se ei ole tunkkainen, koska majoneesia on raikastettu maustamattomalla jogurtilla ja kevyt takapotku piparjuuresta varmistaa, ettei salaatti jää mauttomaksi. Kastike pyöritellään pääosin perunoihin, joten koko salaatti ei ui kastikkeessa. Jotenkin se onnistuu olemaan samalla ihanan tuhti ja kuitenkin raikas.

Perunasalaatti piparjuuri-tillikastikkeella

neljälle-kuudelle

noin 700 g uusia perunoita
100 g sokeriherneitä
noin 200 g kirsikkatomaatteja
2 vartta kevätsipulia
kourallinen babypinaattia
noin 1/4 ruukkua tilliä
vajaa puoli ruukkua ruohosipulia

Kastike

1/2 dl majoneesia
2 rkl maustamatonta jogurttia (tai kermaviiliä tai ranskankermaa)
reilu 1 rkl tuoretta piparjuurta
1 tl Dijon-sinappia
suolaa
mustapippuria
noin 1/4 ruukkua tilliä

1. Pese perunat ja keitä ne kypsiksi suolatussa vedessä. Ole tarkkana, että ne jäävät napakoiksi.

2. Keitä sokeriherneitä suolatussa vedessä muutama minuutti.

3. Valmista kastike. Sekoita kaikki ainekset, piparjuuri raastettuna ja tilli silputtuna. Maista ja lisää mausteita tarvittaessa.

4. Halkaise perunat kahtia ja sekoita kastike niiden joukkoon.

5. Kokoa salaatti laakealle lautaselle: Viipaloi kevätsipuli, halkaise tomaatit ja sokeriherneet kahtia. Sekoita  ne kevyesti perunoiden joukkoon niin, että suurin osa kastikkeesta jää perunoihin. Pyöräytä lopuksi joukkoon hyvin huuhdeltu pinaatti. Ripottele pinnalle reilusti ruohosipulia ja tuoretta tilliä ja raasta päälle vielä vähän piparjuurta.

******

At worst a potato salad is lacking flavour and swims in mayonnaise. Forget the blandness, this green potato salad solves both downsides. A kick from the horseradish, lots of greens and a lighter sauce in which part of the mayonnaise is substituted with natural yoghurt. The inspiration for the  fresh salad is from Green Kitchen Stories

8 kommenttia “Tuhdisti vihertävä perunasalaatti

 1. Onpas kieltämättä maukkaan ja raikkaan näköinen perunasalaatti. Itse väsään myös mielelläni juuri tämmöisiä perunasalaatteja kesäisin (vähemmällä majolla), esimerkiksi nuo herneet sopivat minustakin tosi hyvin perunan kanssa. Piparjuuri kuulostaa mielenkiintoiselta lisältä, pitääpäs testata sitäkin tämän kesän aikana.

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 13.07.2014 at 20:45 sanoi:

   Piparjuuri on taas meillä päätynyt keittiöön aiempaa useammin. Siinä on hyvää potkua, paljon muuta ei kalan kanssa tarvitakaan

 2. Näyttääpä raikkaalta! Pitää kokeilla heti kun uusien perunoiden ja sillin kiintiö alkaa täyttyä 🙂

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 14.07.2014 at 22:30 sanoi:

   Minun sillikiintiöni on huolestuttavan alhaisella tasolla. Pitää alkaa parantaa syöntitahtia…

 3. Minulta löytyy keittiön kirjahyllystä tuo Green Kitchen Stories -keittokirja. Kaivelin kirjoituksesi inspiroimana kirjan taas esille ja valmistin perunasalaattia alkuperäisreseptillä. Alkuperäisresepti on muuten täysin majoneesiton, joten erittäin raikas ja maistuva perunasalaatti syntyy silläkin!

  Muuten en oikein tiedä suosittelisinko vai enkö tuota GKS-kirjaa. Tein ostopäätöksen kirjaa useamman kerran eri kirjakaupoissa selailtuani. Kotona selaillessa kirjan reseptit eivät kuitenkaan jostain syystä valikoidu kokattavaksi, joten kirja unohtuu minulla helposti kirjahyllyyn. Toisaalta kaikki mitä olen kirjan ohjeilla päätynyt valmistamaan on ollut herkullista.

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 14.07.2014 at 22:36 sanoi:

   Olen siis ollut väärin johdateltavissa netissä. Kaivelin nimittäin reseptin myös verkosta ja siinä versiossa tehtiin majoneesi salaattikastikkeeksi. Kirjakaupassa mieleen jäi lähinnä sokeriherneet ja piparjuuri. Mutta hyvät aineet kaiken kaikkiaan ja erityisen hyvää tekee tuo piparjuuri.

   Minäkin mietin pitkään kirjaa. Se näyttää todella kivalta, mutta samaan aikaan selailin ohjeita ja mietin, tulisiko niitä sittenkään tehtyä. Hyllyyn se jäi ja taitaa jäädäkin.

 4. Aku on 13.05.2017 at 14:55 sanoi:

  Mäkin tein tätä äsken ja tuli todella hyvää! En ollutkaan aikaisemmin tajunnut maustaa papuja tuolla lailla!

  • Jonna / suolaa&hunajaa on 13.05.2017 at 18:53 sanoi:

   Oletan, että teit sitä bataatti-papusalaattia? Ihan mahtavaa, että tykkäsit. Se papujen maustaminen on minusta koko salaatin juttu. Meni jokunen kierros, ennenkuin ymmärsin, että vielä parempaa tulee, kun sekoittaa mausteet öljyyn, muuten papuja peittää sellainen tahnamainen kerros. Sinänsä maku ei ole juuri huonompi, mutta näin vielä parempaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation