Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Ruutukaavan tällä puolen – Cafe Peroba Leppävaarassa

Helsingin ravintola- ja kahvilatarjonnassa on yksi iso miinus. Hyvät ravintolat ovat pääosin keskittyneet keskustaan ja sen tuntumaan. Näin ruutukaavan ulkopuolella elävälle se vaatii aina vähän lähtemistä. Siksi aion alkaa nostaa blogissa Ruutukaavan tällä puolen -postauksissa kahviloita ja ravintoloita pääkaupunkiseudulla, jotka eivät ole ihan ytimessä. Mitkä ovat teidän suosikkinne keskustan ulkopuolella?

Parisen viikkoa sitten Leppävaarassa, siinä sievässä punaisessa hirsitalossa, joka ennen näkyi Kehä 1:lle, avattiin Cafe Peroba. Valtavan rempan läpikäyneestä talosta on kuoriutunut valoisa, tunnelmallinen ja kaunis kahvila. Hans J. Wegnerin Y-tuolit yhdistyvät vanhoihin kakluuneihin, tapettiseiniin ja lautalattioihin. Nimi ei ole sattumaa, vaan kahvila on samaa yritysrypästä sisustusliike Peroban kanssa. Yhden huoneen nurkassa on myös pieni kattaus sisustustuotteita, mutta kyseessä on ensisijaisesti kahvila.

Cafe Peroba

Olen käynyt testaamassa paikan kotiruokalounaan ja lisäksi kävimme kahvilan ensimmäisellä oikealla brunssilla. Toiminta on  vasta alussa ja parin kerran perusteella on toki mahdotonta vetää johtopäätöksiä, mutta alku on lupaava.

keksit

 

Brunssilla tarjonta oli sopivan runsas, mutta ei liian ylenpalttinen. Se mitä tarjottiin, oltiin voitu tehdä kunnolla. Ilmakuivattua kinkkua, hyvää makkaraa ja munakokkelia, lohi-munakasrulla, croissantteja, pannukakkuja, juustoja, salaatteja, tuoreita hedelmiä ja kirsikoita. Paikan päällä leivottuja kakkuja, sekä leipää että kakkuja myös gluteenittomana. Pääosin maukkaita ja hyvistä raaka-aineista tehtyjä, niinkuin 22 euron brunssilta on lupa odottaakin. Minun makuuni sopivan aamiaismainen brunssi. Iltaihmisen ruokarytmiin ei sovi tuhti lämmin ruoka aamupäivällä.

Cafe Peroba

Paikka on uusi ja brunssi oli ensimmäistä kertaa. Omistaja kyseli kävijöiltä palautetta, joten brunssi ja sen tarjonta varmasti vielä muuttuvat saadun palautteen perusteella. Oikeastaan ainoa toiveeni liittyy leipään. Kunnon leipä on hyvän brunssin kulmakivi. Sen kanssa maistuu kaikki paljon paremmalta. Vaihtaisin siis ehdottomasti esipaistetut ciabatat ja sämpylät vaikkapa jonkun hyvän leipomon maukkaaseen rapeakuoriseen hapanjuurileipään. Itse jäin kaipaamaan myös ruisleipää, mutta olenkin vähän ruisnarkki. Lounaalla nakkisopan kanssa oli tarjolla oikein hyvää ruisleipää, joten ehkä brunssin osaltakin siihen voisi tulla muutos.

Cafe Peroba
Laturinkuja 10, avoinna ma-pe klo 7-18, la-su 10-18. Brunssi viikonloppuisin.

*****

There is a shortage of good restaurants and cafes outside the city center of  Helsinki. Cafe Peroba located in Leppävaara Espoo opened its doors about a week ago. Based on two visits it has a promising start. Breakfast and lunch (6,90-9,90 eur) on weekdays, a plentiful and tasty brunch (22 eur) on weekends. 

28 kommenttia “Ruutukaavan tällä puolen – Cafe Peroba Leppävaarassa

  1. Ooh, kauniit kuvat! Laitan hyvän vinkin korvan taakse, Espoossa ja vielä sitäkin takavintturimmassa ei tosiaankaan ole ylitarjontaa hyvistä ruokapaikoista…

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 25.06.2014 at 14:04 sanoi:

      Paikka on niin kaunis ja tunnelmallinen, että sieltä on helppo räpsiä kauniita kuvia 😉
      No ei todella ole. Muuton jälkeen ollaan käyty aiempaa vähemmän syömässä ulkona, kun se vaatii aiempaa enemmän lähtemistä.

  2. Ohoh, luinkin tuosta ja ajattelin, että pitää käydä katsomassa paikka. Kerrankin Espoossakin jotain kiinnostavaa 😉

  3. Kauniaisten “keskustassa” on ihana Lähellä Deli (http://www.lahelladeli.fi), jossa paljon luomu- ja lähituotteita. Herkullisia lounaita, leipää ja leivonnaisia, myös allergisille.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 25.06.2014 at 17:46 sanoi:

      Lähellä Deliä pitääkin testata, vaikka se ei ole ihan kulmilla, mutta kesäisen pyörämatkan päässä kuitenkin.

  4. Haa, kiitos tästä, multa on mennyt ihan ohi tämän paikan pulpahtaminen! Komppaan edellistä, tuo Lähellä Deli on oikein kiva, superia suppisrisottoa tuli kerran syötyä 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 25.06.2014 at 17:47 sanoi:

      Minäkin löysin sattumalta duunikaverin vinkistä. Näitä on kiva jakaa, jotta muutkin löytävät lähiöiden helmet.

  5. Jenni on 25.06.2014 at 19:23 sanoi:

    Kiitos vinkistä! Juuri tuollainen Sellon ympäristöstä on puuttunut, täytyy mennä hetimiten tutustumaan.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 25.06.2014 at 19:46 sanoi:

      Suosittelen, täytyy mennä itsekin joku päivä testaamaan kahvilan muu tarjonta.

  6. Tuonne suuntaan minäkin vielä tällä viikolla, huomenna lounas tai pe aaminainen.

  7. Jetta on 25.06.2014 at 21:04 sanoi:

    Kivan näköinen paikka, täytyy käväistä. Sisustuspuoti on ennestään tuttu.
    Espoon Kauklahdessa on ihana Cafe Brunnsdal. Tunnettu hyvistä burgereistaan. Kannattaa testata. http://cafebrunnsdal.fi/etusivu/

  8. Minni on 25.06.2014 at 23:12 sanoi:

    Ihan loistava idea postaussarjaksi! Onpa hauska lukea myös muiden vinkkejä. 🙂 Pikkupaikat jäävät liian helposti huomaamatta, siksi on kiva kun niitä nostetaan blogeissa esille.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 26.06.2014 at 11:01 sanoi:

      Kiitos, toivottavasti tästä todellakin saa sarjan syntymään. Vielä niitä paikkoja ei ole tullut liiemmin vastaan, mutta pitää alkaa kartoittaa enemmänkin. Pikkupaikat jäävät niin usein huomaamatta.

  9. Heei, hauska juttu. Leppävarahan on tässä lähellä! 🙂

  10. Kävin Peroba cafen aamupalalla tänään ja ihastuin heti – ruokaan sekä paikkaan! 🙂 Brunssi on kesän aikana aivan pakko käydä testaamassa.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 26.06.2014 at 11:02 sanoi:

      Jään odottamaan brunssipostausta ja aion kyllä mennä itsekin toiste testaamaan, mitä brunssille tapahtuu.

  11. Onpas ihastuttavan kuuloinen paikka. Tänne suuntaan kyllä vielä tämän kesän aikana. Kiitokset vinkkauksesta.

  12. Saara on 29.06.2014 at 17:36 sanoi:

    Kiitos vinkistä! Eilen luin tämän ja tänään oltiin brunssilla ja herkullista oli. Suosittelen myös testaamaan Tapiolan WeeGee talon brunssin http://www.sisdeli.fi/
    Toivottavasti löydät muitakin kivoja paikkoja!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.06.2014 at 19:14 sanoi:

      Mukavaa, että tykkäsitte. Toivottavasti moni muukin löytää paikan.
      Sis. Deli pitää ehdottomasti testata ja myös se uusi ravintola Tapiolassa, jonka nimeä en kuolemaksenikaan koskaan muista. Ja toivottavasti löytyy lisääkin hyviä paikkoja.

  13. Iso kiitos vinkistä, miten tällainen helmi onkin mennyt ihan ohi! Täytyypä testata brunssi hetimiten 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 28.08.2014 at 19:04 sanoi:

      Olisipa kiva kuulla, miltä siellä nyt näyttää. Itse testasimme silloin ensimmäisenä viikonloppuna ja sittemmin olen ehtinyt käydä vain kerran lounaalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation