Tietoa mainostajalle ›

Blog

Kanaa orrella – broileritaskut

Broileritaskut feta-pinaattitäytteellä
Hetki aurinkoa ja lämpöä ja keittiö siirtyi virallisesti ulos. Se pysyy siellä, vaikka grillaaminen vaatisi toppatakkia. Tässä vaiheessa kesää kaikki maistuu paremmalta grillin kautta. 

broileritaskut

Kerrostaloparvekkeella se näytti ihan pettämättömältä vehkeeltä, nukkumalähiön kilpavarustelun keskellä se on kutistunut silmissä. Meidän pikkuinen grilli. Kahdelle se palvelee pääosin ihan hyvin, joten pitkään vastustimme kiusausta mennä ostamaan uusi. Siellä se nyt kuitenkin pönöttää. Uusi grilli. Ehkä ensin olisi voinut hankkia vaikkapa pöydän ja tuolit pihalle. Vaikka hyvältä kaikki maistuu rappusilla istuenkin. Vähän kuin olisi jatkuvalla retkellä.

Broileritaskuihin olen poiminut vinkkejä Henri Alenin Hesarille tekemästä reseptistä, mutta muokannut niitä matkan varrella. Fetan sijaan täytteenä voi käyttää myös vuohenjuustoa. Koivet, reidet ja paistileikkeet vaativat kaikki hiukan pidempää ja maltillista kypsennystä, mutta ovat siinä mielessä armollisia osia, että ne saa kyllä pysymään mehukkaina. Kerta toisensa jälkeen nämäkin ovat onnistuneet kypsyydeltään ihan nappiin. Miehen ansiota. Jaksaa päivystää siinä grillin vieressä.

Broileritaskut feta-pinaattitäytteellä

neljälle

6 broilerin paistileikettä tai 4 koipi-reittä

Täyte

2 kevätsipulia
2 pientä valkosipulin kynttä
1 rss babypinaattia
100 g fetajuustoa (tai vuohenjuustoa)
1 rkl tuorejuustoa (voit notkistaa fetaa myös hiukan öljyllä, jos ei satu olemaan tuorejuustoa)
1/2 sitruuna
2 oksaa rosmariinia
5 oksaa timjamia
öljyä
suolaa
mustapippuria

1. Silppua kevätsipuli ja valkosipuli, huuhtele pinaatti huolellisesti ja kuivaa se.

2. Kuullota kevätsipulia pannulla öljyssä. Lisää loppuvaiheessa valkosipuli. Kun valkosipuli on kuullotettu, lisää pinaatti ja paista, kunnes se on pehmentynyt. Anna jäähtyä hetki.

3. Sekoita kulhossa feta ja tuorejuusto. Raasta joukkoon vajaa puolikkaan sitruunan kuori ja silppua yrtit. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita lopuksi joukkoon pinaatt-sipulipaistos ja sekoita tasaiseksi.

4. Viillä paistileikkeisiin tasku, johon saat laitettua täytettä ja kääri ne rullalle. Kiinnitä tikulla tai narulla. Koipi-reisistä kannattaa poistaa reisiluu ja laittaa täyte sen sijaan. Kiinnitä tikulla.

5. Mausta broileritaskut suolalla ja pippurilla ja valele sitruunamehulla. Ripottele päälle halutessasi myös tuoreita yrttejä.

6. Ruskista taskuihin grillissä hyvä paistopinta keskilämmöllä. Laske lämpötilaa ja grillaa vielä noin 15 minuuttia tai kunnes broileri on kypsää.

******

Our kitchen has moved to the garden. Chicken stuffed with spinach, feta and spring onions and seasoned with fresh rosemary, thyme and lemon. From the grill. Everything just tastes better grilled. This is as good as it gets.

2 kommenttia “Kanaa orrella – broileritaskut

  1. Onnea uudelle grillille 🙂
    Hieno tää sun uusi blogi. Päivitin seurannat niin pysyn taas mukana!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation