Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Vanhassa vara parempi – Gamla Stan

Gamla stan on suurimmalle osalle suomalaisia Tukholman kävijöitä yhtä kuin keskustan ostoskaduille johtava Västerlånggatan. Kannattaa kuitenkin ottaa aika monta sivuaskelta ja hypätä risteilymatkustajien virrasta. Turistirysäksi tuomittu kaupunginosa on nosteessa myös paikallisten keskuudessa. Lyhyen ajan sisällä sinne on auennut kiinnostavia ravintoloita, baareja ja kuppiloita, mutta ne eivät löydy Västerlånggatanilta.

Jos viime vuosina trendikkäänä on totuttu pitämään SoFoa (South from Folkungagatan), viimeistään kun Monocle nosti maaliskuun numerossa Gamla stanin kolmen kiinnostavimman kaupunginosan joukkoon globaalisti, oli aika tunnustaa tosiasiat. Jämähtänyt ja turistien täyttämä Vanha kaupunki on tukevassa nosteessa. 1200-luvulta peräisin oleva kaupungin vanhin osa on Monoclen mukaan “up and coming”. Hetkenhän se kestikin.

Ravintoloita löytyy jokaiseen makuun mm. kahdella Michelin-tähdellä palkittu Frantzén, sen sisarravintola Bib Gourmandin arvoinen rento The Flying Elk, aina kuukauden verran yhden eläimen varaan ruokalistansa rakentava Bakfickan Djuret, matkalaukkuja kattoonsa naulannut, asiakkaansa yhden pitkän pöydän ääreen istuttava Pubologi ja myös pitkiä menuita tarjoava viinibaari 19 Glas.

Dagens Nyheterin vuoden baariksi valitsemassa Tweedissä voit upottaa takapuolensa nahkaiseen nojatuoliin ja siirtyä aikamatkalle hämyiseen yläluokan brittiläishenkiseen baariin. Sama pysähtynyt fiilis valitsee myös viereisessä saman perheen isännöimässä Burgundy-baarissa, joka on keskittynyt Burgundin alueen viineihin.

Cultur Bar & Restaurant
Österlånggatan 34

Monen tunnin kävelyn päätteeksi testasimme baari- ja ravintolapuoleen jakautuvan Cultur-ravintolan, jossa on myös suuri terassi lämpimiin kesäiltoihin. Marrakech-laattoja ja tummaa puuta yhdistävän, tyylikkään kotoisan ravintolan leikkelelautanen on pysähdyksen arvoinen. Maukkaita ja laadukkaita leikkeleitä, rapeakuorista leipää ja hyvää juustoa. Matkaseurassani hilpeyttä herättäneeseen mustaan muistikirjaan kirjasin mm. manchegon ja kirsikkasiirapin yhdistelmän.

Postaus perustuu osin Visit Swedenin järjestämään bloggajien ruokakierrokseen Tukholmassa.

4 kommenttia “Vanhassa vara parempi – Gamla Stan

  1. Stockis-kuume vaan kasvaa, kyllä se on kesällä taas mentävä! 🙂 Gamla stan on idyllinen paikka, eihän sitä käy kiistäminen.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 27.05.2014 at 22:46 sanoi:

      Ja nyt siellä on todella paljon todella viihtyisän oloisia ravinteleita. Uskoisin, että tykkäisitte esimerkiksi Tweedistä. Siinä on sopivaa vanhaa britticharmia. Suits you!

  2. Oi voi…mä tahdon olla isona kans mustakantinen muistikirja-nainen!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 27.05.2014 at 22:45 sanoi:

      Minä rakastan muistikirjoja ja minulla on niitä vino pino – mutta ei tarpeeksi kirjoitettavaa niihin 😉 Minulle aina uuden elämän alun symboli on muistikirja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation