Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Valoa kansalle – adventtikalenteri

Voiko kenenkään lempikuukausi olla marraskuu? Valon määrä vähenee päivä päivältä. Ankean marraskuun jälkeen on sitä ihanampaa sytyttää kynttilä ensimmäisen adventin kunniaksi. 

adventtikalenteri

Olen jouluihminen – erityisesti olen jouluunvalmistautumisihminen. Rakastan glögin ja joulumausteiden tuoksua, pidän jopa joululauluista – valikoidusti toki ja vasta joulukuussa, joululahjojen ostaminen ja paketointi tuovat minulle joulumielen. Joka vuosi kaivan näinä aikoina esille ikkunaan joulutähden, joka on palvellut uskollisesti pitkälti yli kymmenen vuotta. Siitä alkaa jouluun virittäytyminen.

Sunnuntaisin tästä jouluun löydätte blogista joulufiiliksiä. Muuttolaatikoiden ja remontin keskellä aika ja voimat eivät riittäneet joulukalenteriin, mutta adventtikalenterin avulla halusin kaivella omaakin joulumieltä esille. Kiireen keskellä joulukuu alkoi kuin varkain.

Adventtikalenterin ensimmäisestä luukusta putkahtaa – no, adventtikynttilät. Näin alkusyksystä Pinterestissä mukeihin rakennetun kynttiläasetelman, jossa oli hyödynnetty sammalta. Kuva oli ruotsalaisesta sisustusblogista, josta en tosin onnistunut samaa enää löytämään. Saattoi olla jonkun valmistajan pressikuvakin.

Oman adventtikalenterini rakensin valkoisiin ja helmenharmaisiin Teema-mukeihin. Pohjalle olen laittanut merisuolaa ja sen päälle pienen kynttilänjalan. Kynttilänjalaksi käy mikä tahansa jalka, joka on helppo laittaa tukevasti mukiin ja jossa kynttilä pysyy napakasti. Ympärille painelin hiukan sammalta. Onni on oma sammaloitunut nurmikonpläntti, josta löysin tarveaineet. Ensi kesänä se ei ehkä tunnu yhtä suurelta onnelta. Saisi tosin nytkin peittyä lumeen pian. Pähkinät ja kanelitangot asettelin sammalen päälle ilman sen kummempia kiinnityksiä.

Varoituksen sana: Tätä kuten muitakaan kynttilöitä ei saa jättää valvomatta. Pidä huolta, että kynttilä on tukevasti jalassaan. Tee merisuolasta kolo, johon saat kynttilänjalan tukevasti. Tiedoksi myös, että sammalen kerääminen ei kuulu jokamiehen oikeuksien piiriin.

Tarvitset:

4 mukia tai muuta kulhoa

1 pkt karkeaa merisuolaa

4 kynttilää

4 kynttilänjalkaa, jotka sopivat valitsemasi astian sisään

pähkinöitä ja kanelitankoja

sammalta

Tästä se joulun odotus alkaa.

Psst. Jouluun kannattaa virittäytyä myös seuraamalla Vatsasekaisin Kilinkolin– ja Pumpkin Jam -blogien joulukalentereita. Meillä ainakin askarrellaan paperitähtiä Riikan ohjeiden mukaan. Ainakin ihan heti, kun tuo seinä on rakennettu. Vaikka voihan sen rakentaa tammikuussakin…

5 kommenttia “Valoa kansalle – adventtikalenteri

  1. Ei hitsi, nua ei ehkä kuitenkaan istu mun muumimukeihin, ja muutakaan ei oo.

    Mutta kun on niin kauniita…

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 02.12.2013 at 18:19 sanoi:

      Ai niin, mukien hävitys 😉

      Laitat pähkinöiden sijaan niitä puna-valkoisia kävelykepin muotoisia karamelleja, niin johan istuu muumimukeihin.

  2. Ooh kuinka nätit! Sopisivat myös joulupöytään!

    Hyvää ekan adventin iltaa! Toivottavasti seinä on rakentuu pikavauhtia, jotta pääset askartelemaan tähtiäkin. 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 02.12.2013 at 18:20 sanoi:

      Ehkä ne siirtyvätkin suoraan joulupöytään. Se voisi näyttää aika kivalta.

      Pidän tähdet takaraivossa, kun haeskelen rakennusmotivaatiota 😉

  3. Pingback: Advettikalenterin ensimmäinen luukku - pakettikortit - suolaa & hunajaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation