Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Otetaanko hömpsy?

Omena-inkiväärihömpsy
Käänteisessä järjestyksessä inkivääri-illallisessa päästään siis vihdoin alkudrinkkiin. Kippis ja hyvää viikonloppua!

inkivääri-omenahömpsy

Aperitiivi tarjoillaan tällä kertaa lopussa siitä yksinkertaisesta syystä, että sen rakentaminen oli pitkä – hik – ja kivinen tie. Yritin monenlaisia makuyhdistelmiä ja keittelin useamman inkiväärisiirapin. Lopputulemat saivat koemaistajan sylkemään lasiin. Vastaus löytyi lopulta inkiväärin liottamisesta alkoholissa ja granny smitheistä puristetusta raikkaasta mehusta.

Kun inkiväärin maun liottaa alkoholin sekaan, vahva mauste ei jyrää kaikkia makuja. Omenan ja inkiväärin rinnalla maistuu lime. Hapan juoma saa hiukan makeutta sokeriliemestä. Maistuu ihanalle myös alkoholittomana.

Itse taidan ottaa tämän hömpsyn taas päivän päätteeksi. Nykyinen koti on pursunnut lainalaatikoita jo muutaman päivän. Eilen kannoin tuntikaupalla niska vääränä parvekkeelta multia ja ruukkuja kolmannesta kerroksesta ilman hissiä. Pienviljelykin tuntuvaa olevan pirun fyysistä hommaa.

Haluaisin todeta, että myöhäinen parvekkeen siivous johtuu lauhasta syksystä ja olemme keränneet satoa tähän saakka. Totuus on kuitenkin, että pakko on paras muusa. Uudet asukkaat muuttavat ensi viikolla ja he tuskin haluavat kantaa syksyn sateiden raskauttamia multia ensi töikseen. Tämän urakan jälkeen olen hömpsyni ansainnut. Ehkä kaksikin. Juuri nyt olen onnellinen, että muutamme tänään maan tasalle.

Omena-inkiväärihömpsy

yhdelle

6-8 cl omena-limemehua
3 cl inkiväärillä maustettua vodkaa
2 cl sokerilientä (tai cointreauta)

1. Kuori muutaman sentin pätkä inkivääriä ja leikkaa se pienehköiksi palasiksi. Laita palaset pulloon tai purkkiin ja kaada päälle pari desilitraa vodkaa. Anna maustua vähintään muutama vuorokausi.

2. Kiehauta sokeriliemi (1/2 dl vettä, 1 dl sokeria). Anna jäähtyä.

3. Tee mehu kirpeistä omenoista ja limestä (2 granny smith -omenaa, puolikkaan limen mehu ja noin 1 dl vettä). Pilko kuorittu omena paloiksi ja purista limen mehu joukkoon, lisää vesi ja aja blenderillä suhteellisen tasaiseksi. Purista siivilän läpi paloista mehu talteen.

4. Mittaa ainekset lasiin ja sekoita.

 

facebookissa-lätkä

13 kommenttia “Otetaanko hömpsy?

  1. voin ihan kuvitella että tuo oli hyvä drinksu,makujen puolesta.Lempparimehuni torin mehukiskassa on inkivääri-vihreä omena-sitruuna (ja sellerikin…) eli aika sama makumaailma.Hyvä tietää että inkiväärin liotus alkoholiin on se ratkaisu tuossa:-)

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 27.11.2013 at 21:11 sanoi:

      Tuo todellakin maistuu mehunakin. Anteeksi, että vastaaminen on kestänyt. Olen ollut pakollisella nettipaastolla, kun emme ole saaneet vielä yhteyksiä kuntoon. Tavallaan aika virkistävää.

  2. Niin ja unohtui sanoa että onnea muuron johdosta:-)

  3. Jes, tuolle urakalle voi todellakin ottaa hömpsyn! 🙂

    Inkivääri ja omppu,

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 27.11.2013 at 21:12 sanoi:

      Ehkä jopa kaksi 😉 Kanniskelen laatikoita täällä edestakaisin, kun saamme vasta huomenna asunnon ensimmäiset kiinteät kalusteet. Ja inkivääri-omena on aika klassinen makuyhdistelmä – niin hyvää!

  4. Hupsan, netti kaatui kesken kommentin…

    Siis inkivääri ja omppu, ihanat yhdessä! 🙂

  5. Onnea uuteen kotiin ja taatusti olet hömpsyt ansainnut 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 27.11.2013 at 21:16 sanoi:

      Kiitos, tunnen kyllä ansainneeni ne. Jotenkin kummasti jokainen lihas on muistuttanut olemassaolostaan tässä urakan mittaan. Nostan kyllä hattua teille uudisrakentajille. Meidän pikkuremppakin venyy ja paukkuu.

  6. Odotus on palkittu! Siinä se on – hömpsy!

    Kuullostaa mainiolta, todella raikkaalta ja juuri sellaiselta, jota haluan tarjoilla vaikkapa itsenäisyyspäivänä vieraille (ja itselleni) 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 27.11.2013 at 21:14 sanoi:

      Toivottavasti maistuu. Pelkäsin, että tulee liian kesäinen makuyhdistelmä, mutta kyllä näin talven pimeydessäkin voi hyvin juoda omenoita muutoinkin kuin glögissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation