Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Keittiötöntä elämää

Raakaruokaa vai valmisruokaa? Kun kaikki astiat ja ruoanlaittovälineetkin on pakattu laatikoiden uumeniin, innokaskaan kotikokki ei juuri kokkaa.

Tässä näette keittiömme toisen seinustan. Keittiöliike on onneksi piirtänyt tästä vähän tarkemmankin version. Tilaus on saatu jo matkaan. Keittiötöntä elämää edessä enää vain pari viikkoa. Muutaman viikon päästä meillä on upouusi keittiö, vaikka alkuperäisenä ajatuksena oli vain hiukan ehostaa vanhaa. Nälkä kasvoi syödessä, niin kuin kävi koko remontin suhteen.

keittiöpiirrustukset

Muuttolaatikot on nyt pakattu ja kannettu uuteen kotiin (kiitos ystävät ja sukulaiset!) – toivottavasti pian myös purettu. Pojat pystyttävät tuolla parhaillaan asunnon ensimmäisiä säilytyskaappeja. Päästään eroon tästä lainalaatikkolabyrintista- tai ainakin osasta siitä.

Seuraavat kaksi-kolme viikkoa elellään vielä ilman keittiötä ja syödään sen mukaisesti. Mitä siis tekee ruokabloggaaja ilman keittiötä? Postauksia saattaa tulla vähän harvakseltaan – työpaikkaruokalasta ostetuista eväistä ei riitä virtuaalisesti jaettavaksi. Montakohan kertaa laitakokki suostuu kahden viikon aikana seuraksi Fafa’siin?

Tulevina viikkoina blogissa kurkistetaan ehkä muutaman kerran uuteen kotiimme. Pitkään patoutunut sisustamisen tarve saattaa nimittäin purkautua, kunhan parketin asentamiselta ja maalaamiselta jaksan muutakin kuin rojahtaa iltaisin sänkyyn. Olen viettänyt viimeiset viikot hiukan sekaisin laattojen, kodinkoneiden, tapettien ja maalien uumenissa. Paljon on saatu aikaan, mutta paljon on tekemättä. Yhden seinän lattialista oli pakko lyödä seinään ennen muuttoa ihan symbolisesti. Entisessä kodissa viimeinen nimittäin kiinnitettiin poismuuttoa edeltäneenä iltana.

Muut valinnat on jo onneksi tehty, mutta keittiön välitilan materiaalia mietin kuumeisesti. Vaihtoehtoja tuntuu olevan loputtomasti, mutta vielä en ole päätöstä pystynyt tekemään. Mitkä asiat sinulla painaisivat välitilan materiaalin valinnassa? Onko sinulla jo vankka suosikki seuraavaa keittiöremonttia varten?

34 kommenttia “Keittiötöntä elämää

  1. Onnea uuteen kotiin ja keittiöön!

    Yhdessä elämänvaiheessa asuin putkiremontoitavassa asunnossa. Keittiö oli muovitettu ja vettä tuli vain kylpyhuoneeseen. Kaikki muut astiat oli pakattu vinttiin paitsi lautanen, muki, haarukka, veitsi ja lusikka. Ystävä tuli käymään juuri kun haarukoin pateeta suoraan purkista. Ranskalainen patee oli varmaan hienoimpia aterioitani tuona vähän karuna aikana remonttihirvityksen keskellä, mutta olin kuulemma aika säälittävä ´näky säilykepurkkeineni.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 12:45 sanoi:

      Mutta sinusta se ranskalainen patee varmasti tuntui aika luksukselta siinä tilanteessa. Olet kyllä aika sissi. Me luovutimme aikoinaan suosiolla ja muutimme putkiremontin ajaksi muualle. Se pölymäärä on aivan käsittämätön, mitä siitä syntyy.

  2. Hei meillä ois sellainen kahden levyn minihella vintillä jos kaipaatte mikrotteluun vaihtelua? Käytettiin sitä juurikin remppakeittiönä silloin, kun uusi keittiö odotti vielä saapumistaan.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 13:02 sanoi:

      Kiitos tarjouksesta. Palaan, jos elämä käy ihan ylivoimaiseksi – tai jos homma venyy. Muutoin onneksi enää hetki jäljellä tätä äheltämistä.

  3. Onnea uuteen kotiin ja tulevalle keittiölle. Käy ostamassa sen keittokirjan, jossa kaverit laittaa gourmet ruokaa mokkamasterilla ;D, nyt olisi hyvää syy kokeilla tätä taiteen lajia :).

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 13:14 sanoi:

      Vielä kun tietäisi, missä mahtaa olla moccamaster 😉 Minulla oli kyllä kaikkia kunnianhimoisia haaveita kokkauksesta ilman keittiötä. Kaivetaan grilli esille jne, mutta toistaiseksi elämä on pyörinyt ihan muissa asioissa ja syödään, kun muistetaan.

  4. Ihanaa, uusi koti on siis ihan kohta valmis! Apua, mitä mä laitan päälleni tupareihin?!? 😉

    Take away on aina hyvä valinta, hätätilassa elää leivällä ja päällysteillä.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 18:30 sanoi:

      Niin tosiaan, minullahan roikkuu tuolla juuri sopivat vaatteet teidän tupareihin. Miten sitä kutsua ei vaan kuulu 😉

  5. Suvi Sunday on 29.11.2013 at 14:15 sanoi:

    Voi, mulla niin on visio seuraavasta keittiöstä ruudullisella lattialla ja mustilla alakaapeilla ilman yläkaappeja. Kunhan saisin nykyisen kodin myytyä ja uuden, visioon sopivan ostettua:)

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 18:34 sanoi:

      Minäkin niin luulin, että minulla on selkeä visio, mutta sitten rupesinkin arpomaan, kun oikeasti olen päässyt päättämään kaikesta alusta alkaen. Nyt sitten vaan asuntokaupoille siellä ruutulattian perässä 😉

  6. Elän niin teidän mukana tuota remppaelämää :). Välitila on kyllä monesti se keittiösuunnittelun kinkkisin kohta. Koska tykkäät pelkistetystä linjasta, oletteko miettineet ihan vain maalattua seinäpintaa? Tai tasoitetta joka jätetään “raa’aksi” pinnaksi tai maalataan tai lakataan? Olen huomannut usean remontin jälkeen, että turha välitilan suojaaminen rasvaroiskeilta tai muulta tuntuu monesti liioittelulta. Yllättävän monenlaisen pinnan saa pysymään keittotouhuissakin ihan siistinä.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 18:36 sanoi:

      Mietin sitäkin, kävin hiukan kuikuilemassa sitä teidän vanhaa keittiötä blogissa. Se oli tosi ihana. Meillä on takana levytetty seinä ja ajattelin, että se on parempi suojata jo ihan kosteudensietosyistä.

  7. Meillä on keittiössä sellaista mosaiikilaattaa, jota en suosittele yhtään! Saumoja on tosi vaikea saadaa puhtaiksi! Jos saisin nyt valita (keittiöremontista haaveilen kyllä), ottaisin ehdottomasti lasin! Mökille meinataan myös lasia. Kivan näköinen, värivaihtoehtoja on runsaasti ja puhdistus onnistuu näppärästi lasinpesuaineella. Toki lika myös näkyy lasissa helpommin ja sen asennuksen kanssa voi olla haasteita (se yleensä tilataan määrämittaisena, ja pistorasioiden asentamisessa voi tulla tiettyjä ongelmia). En suosisi kyllä myöskään tasoitetta tai maalattua pintaa, kyllä siihen tarttuu rasva tosi tiukasti!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 18:38 sanoi:

      Minua himotti jossain vaiheessa sellainen pallomosaiikki tai kahdeksankulmainen versio, mutta sauman määrä kauhistutti pois siitä ajatuksesta. Lasia olen miettinyt, mutta siinä mietityttää kiiltävyys, kun meidän keittiö on muutenkin korkeakiiltoinen.

  8. Onnea uuteen kotiin.Uutta keittiötä on varmaankin hyvä odotella ja varmaan ihanaa sitten ottaa käyttöön..Kai teillä vedenkeitin toimii`? Senhän avulla voi tehdä vaikka pikanuudeleita tai kaurapuuroa;D Jäänkin odottelemaan kuvia uudesta kodista….

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 18:39 sanoi:

      Usko tai älä, meillä ei ole vedenkeitintä, mutta puuroja keittelen kyllä mikrossa.

  9. Mikähän niissä listojen laitossa oikein on, joka saa kenet tahansa prokrastinoimaan?

    Tsemppiä julmetusti, kohta se on valmis! Luotetaan siihen, että sun kaikki post-remontti-reseptit ovat tajunnan räjäyttäviä, kun olet ehtinyt näin pitkään niitä haudutella rauhassa 😉

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 18:40 sanoi:

      Ne nojasi jotenkin niin kauniisti ihan vaan seinään, ettei sitten tullut kiinnitettyä sängyn takana olevaa listaa. Ehkä nyt otan sen jo ensi vaiheessa käsittelyyn.

      Tässä ei ole hauduteltu yhtään mitään. Olen ihan ulkona ruokaskenestä, kun minä vaan juoksen rautakaupassa 😉

  10. O-ouu meillä taitaa olla sama pian edessä: menimme tekemään yhdestä asunnosta tarjouksen, ja kuinka ollakkaa, se meni läpi. En ole vielä päättänyt, onko tämä nyt sitten hyvä vai huono juttu! 🙂

    Meillä on ollut kahdessa keittiössä nyt lasi välitilassa, ja siinä on sekä huonoja että hyviä puolia. Tähän nykyiseen haluttiin lasi, koska sama seinä jatkuu olohuoneeseen, ja lasilla seinästä sai yhtenäisemmän, kun sen takana on sama harmaa maali kuin muuallakin asunnossa. Kiiltävyyteen en ole osannut edes kiinnittää huomiota, vaikka kaapitkin ovat korkeakiiltoiset, sen sijaan varsinkin lieden taustaa saa olla ahkerasti putsaamassa. Myös välitilan valaistuksen sävy vaikuttaa aika paljon välitilan väriin, ja lasi itsessääkin helposti vähän vihertää. Edellisessä kämpässä lasin tausta oli musta, joten siinä lasin vihertävyys ei niinkään haitannut. Ärsyttävämpi seikka silti on se, että lasin yläreunaan on jäänyt avoin rako, ja koska keittiötä asentaneet remppamiehet eivät olleet imeneet kiviseinän poraamisesta aiheutunutta pölyä ym. kunnolla pois, on väliin pikkuhiljaa varissut erinäistä rakennuspölyä. Mutta en tiedä olisiko yläreunaan voinut alun perin laittaa saumaussilikonia. Kannattaa myös huomioida, että lasia ei taida saada kuin maksimissaan 2,8 metrin pituisena, eli sen pidempi välitila pitää (ilmeisesti) tehdä useammasta palasta.

    Mutta joo, tuskin seuraavaan (APUA!) keittiöön tulee enää lasia. 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 21:40 sanoi:

      Hyvä juttu se on! Ja ensimmäisenä tärkein kysymys: Mahtuuko uuteen kotiin munatuoli?
      Jäättekö tutuille kulmille vai tuleeko pidempi muuttomatka? Oman rempan jälkeen pääsen siis myötäelämään teidän remppaa 😉

      • Elättelen toiveita, että siellä olisi munanmentävä nurkka. 🙂

        Tarjous on ehdollinen, eli ensin pitää saada tämä nykyinen kaupaksi – saattaa siis olla vielä sekin vaihtoehto että kaupat menevät puihin. Kulmat on uudet ja kaukana Hakaniemen hallista – sekin vähän jänskättää! 🙂

        • Jonna / suolaa&hunajaa on 02.12.2013 at 18:21 sanoi:

          Teidän nykyinen taitaa onneksi olla juuri sellainen, jotka tälläkin hetkellä liikkuvat kivasti. Pidetään siis peukkuja, että uusi omistaja löytyy pian.
          Muista, että janoan lisätietoja, missä, millainen ja jne. Mailia odotellessa 😉

  11. Onnea kotiin ja remppaan. Me ollaan samoissa pähkäilyissä paitsi vanha keittiö on edelleen paikoillaan. Edellisessä keittiössä meillä oli välitilana rosteri mistä tykkäsin paljon, muttei taas sovi oikein tulevan keittiön henkeen. Vielä vaikeampaa on ollut päättää työtasojen materiaalia. Hyviä ehdotuksia?

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 29.11.2013 at 21:46 sanoi:

      Työtasojen materiaali oli vähintäänkin yhtä haastava ratkaisu. Haaveilin hiukan sellaisesta betonisesta versiosta, mutta en löytänyt juurikaan kokemuksia miten toimii käytössä. Kivi taas olisi ollut aika kliininen yhdistelmä korkeakiiltoisten kaappien kanssa 60-luvun momoon, joten päädyin sitten tylsästi puuhun ja tiskipöytään. Upotettu allas & puu on entisessä keittiössämme ollut aika tuhoontuomittu yhdistelmä, mutta muuten olen tykännyt puusta kovasti. Olen kuullut kehuja myös Duratista, mutta ei oikein ollut meidän talon henkinen.

  12. Kymmeniä keittiöitä muille ja itsellekin muutaman keittiön suunnitelleena voin sanoa, että sen välitilan materiaalin valinta on yksi vaikeimpia asioita. Muutamia huomioita:

    kaakeli – miljoona vaihtoehtoa, joista ei pidä valita kovin pientä laattaa (= paljon likaantuvaa laattasaumaa)

    kivi – imee itseensä kaiken lian ja rasvan eikä puhdistu, vaikka olisi käsitelty millä

    lasi – lasin alle voi laittaa kaikenlaista kivaa koristerappauksesta viinipulloetiketteihin ja lasi on suht helppo pitää puhtaana

    rosteri – välitilassa ja kaittiökoneissa vihoviimeinen materiaali, jota pitää koko ajan olla jynssäämässä puhtaaksi ja johon jää kaikki tahrat

    maalipinta – sellaista maalia ei ole olemassakaan, joka kestäisi jatkuvaa rasvaroiskeiden puhdistusta

    Meillä on nykyisessä keittiössä Porvoon pajan tekemät keraamiset laatat

    http://epatrendikasruokablogi.blogspot.fi/2013/11/epatrendikas-ruokablogi-1v-ja.html

    mutta jos nyt teettäisin keittiöremontin, voisin ihan vakavasti harkita Waris metal worksin urakuvioitua rosteria, joka on todella hyvä näköinen ja eräänlainen high tech vastine travertiinimarmorille

    http://www.wmw-design.fi/#!galleria/c22rc

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 30.11.2013 at 10:33 sanoi:

      Kiitos vinkeistä, ne tulivat tarpeeseen. Kaiken yksinkertaisuuden rinnalla minua ovat alkaneet kiehtoa jopa yksinkertaiset Marrakech-laatat, minkä johdosta mieheni epäilee minun menneen sekaisin 😉

  13. Oikeasti kuitenkin; ELÄTTE IHANIA AIKOJA!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 30.11.2013 at 10:59 sanoi:

      No niin eletäänkin! Pari odottamatonta vastoinkäymistä on tosin tullut. Onneksi ne on nyt saatu hoidettua ja voi vaan nauttia nikkaroinnista täällä laatikoiden keskellä. Ja niitä laatikoitakin on koko ajan vähemmän, kun tänään saatiin liukuovikaapit. Että kyl maar mää vaan tykkään!

  14. Oi keittiöremontin kauheutta ja ihanuutta! Asuimme keittiöremontin keskellä ja koko ajan hätäkeittiössä ja pihakeittiössä kokaten. Ja tietysti remontti venyi koska keskeinen niemekkeen taso ei tullut oikealla viikolla Tanskasta, eikä seuraavalla, eikä seuraavalla… mutta on se nyt ihanaa kun keittiö toimii hyvin ja se on kauniskin 😉 Tsemppiä remppaelämään ja onnea uuteen kotiin!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 30.11.2013 at 20:56 sanoi:

      Minä toivon vilpittömästi, ettei tämä ihan hirveästi veny, koska olisi aika ankeaa viettää joulua ilman keittiötä. Pidän tuon sinun onnistumisesi mielessä niinä hetkinä, kun tuntuu epätoivoiselta.

  15. Onnea uuteen kotiin! muistan elävästi kuinka meidänkin piti vain vähän tuunata alkuperäistä keittiötä mutta lopputuloksena revittiin vanha pois ja uusi tilalle 😀 mutta kyllä se kannatti., vaikka eleltiinkin 3 viikkoa ilman keittiötä (ei ollut ruokablogiakaan silloin vielä!). Itse pohdin pitkään ja hartaasti välitila-asiaa, halusin punaiset laatat ja vaikka välissä meinasin hankkia tapetin ja siihen päälle lasin, niin mentiin laatalla sittenkin, rakastuin laattakaupassa niin tulisesti!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 01.12.2013 at 21:28 sanoi:

      Minäkin haluaisin rakastua tulisesti, koska se aika lailla ratkaisisi tämän ongelman 😉

  16. Heh, keittiöremppahan on oiva syy elää jonkin aikaa “pelkillä” Putte’sin pizzoilla ja Fafa’sin falafeleilla.

    Ei paha! …niinkuin eräs nimeltä mainitsematon tanssilegenda sanoisi 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 01.12.2013 at 21:29 sanoi:

      Ei kovin vastenmielinen vaihtoehto todentotta… Kuinka usein siellä voi käydä 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation