Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Gyl Raum o ain Raum, nii o Gotosta

Kesäloman rengasmatka huipentui Raumalle. Alunperin meillä oli suunnitelmana yöpyä Porissa. Sillä Sipulista bongattu, vajaa kaksi kuukautta sitten naapurikaupunkiin avattu Goto sai kuitenkin muuttamaan suunnitelmia. Top Chef-voittaja Teemu Laurellin johtama keittiö palkitsi valinnasta – reissun parasta ruokaa. 

Paikallisten julkkisten omistamat ravintolat harvoin loistavat kulinaarisella annillaan, mutta mm. raumalaisten jääkiekkoilijoiden ja Laurellin omistama ravintola on toista maata. Vanhan Rauman keskustaan kesäkuussa avattu ravintola on nopeasti saanut ruoan osalta palaset kohdalleen. Selkeitä, hienoja annoksia, jotka kaavittiin lautaselta viimeiseen pisaraan. Goto pyrkii hyödyntämään sesongin parhaita raaka-aineita ja suosii lähialueiden raaka-aineita. Kaikki valmistetaan ravintolan keittiössä alusta loppuun. Hyvät raaka-aineet ja ammattitaito maistuvat lautasella.

leipä

parsaa-ja-haudutettua-munaa3

silliä-ja-perunaa3

Pisteet Gotolle myös ruokalistasta. Klassikkoja mutta myös virkistäviä vaihtoehtoja niille. Ilahduin erityisesti että samalta listalta löytyi sekä karitsakebab tabboulehin, hummuksen, tsatsikin, sumakilla maustetun fenkolisalaatin ja pitaleivän kanssa että klassinen härän sisäfilee Cafe de Paris -kastikkeella. Lähi-idän makumaailmasta on siis tullut salonkikelpoinen myös täällä Pohjolan perukoilla. Ihan siitä ilosta valitsin pääruoaksi kebabin. Pehmeän mausteinen karitsa lisukkeineen oli täysosuma. Tabboulehia olisi tosin terästänyt hiukan reilumpi yrttien käyttö. Cafe de Paris -kastike on mitä ilmeisemmin taas kaivettu parinkymmenen vuoden unohduksesta. Sitä löytyi kesämatkamme ravintoloista useammankin annoksista. Laitakokki kehui erinomaisen kastikkeen lisäksi erityisesti härän kanssa tarjottua lisäkettä uusista perunoista ja kanttarelleista.

härkää-ja-cafe-de-paris

kebab

Sama tahti jatkui loppuun saakka. Raikas sitruunainen jälkiruoka lemon curdista, sitruunasorbetista ja marengista sai hyrisemään tyytyväisyydestä. Yhtä tyytyväisiä oltiin myös pöydän toisella puolella mansikkajäätelöön, maitomousseen ja marinoituihin mansikoihin. Kokonaisuutena ateria oli napakymppi. Goton takia tehty pysähdys Raumalla kannatti.

Valitettavasti ainakaan yksittäisen illallisemme perusteella tarjoilua ei ole saatu vielä vastaamaan ruoan tasoa. Se on onneksi todella ystävällistä ja ravintolassa on mukava tunnelma, mutta harmittavan toistaitoinen kuva palvelusta jäi. Tarjoilijamme unohti pöydästämme niin veden kuin leivätkin. Pääruokamme oli unohdettu tilata keittiöstä ja jälkiruokaa odotimme yli puoli tuntia jälkiruokaviinit laseissa. Kolmen ruokalajin illallinen kesti kaikkiaan melkein kolme tuntia ja siihen sisältyi tuskastuttavan paljon odottamista. Illan aikana meitä palveli kaikkiaan kolme tarjoilijaa, eikä tieto tilauksista siirtynyt seuraavalle.

Gotossa panostetaan paljon ruokaan ja raaka-aineisiin, mutta meidän tarjoilijamme ei juurikaan tiennyt, mitä tarjolla oli. Hän kehui heidän olevan erityisen ylpeitä, että he voivat tarjota Haugesundin silliä. Kun kysyimme, mikä tekee siitä erityistä, hänellä ei ollut asiasta tarkempaa tietoa. Kaikki pienimmätkin kysymykset ruoasta johtivat keikkaan keittiössä. Salihenkilökunnan preppaus raaka-aineista ja ruoasta nostaisi kokemusta entisestään. Goton ruokalista on voimassa aina pidemmän ajanjakson, joten se olisi varmasti mahdollista. Ravintolan verkkosivuilla kerrotaan, että he suosivat raaka-aineita mahdollisimman läheltä, paikallisilta tuottajilta. Se kannattaisi tuoda esiin myös asiakkaalle. Toki hyvät raaka-aineet maistaa, mutta olisi kiinnostavaa kuulla niistä hiukan tarkemmin.

Kokonaisuutena Goto on kuitenkin hieno ravintola. Kesäaikaan ravintola oli lähes täynnä ihan tavallisena maanantainakin. Toivottavasti raumalaiset ottavat sen omakseen myös turistikauden ulkopuolella. Goto on nimittäin virkistävä lisä Helsingin ulkopuoliseen ravintolatarjontaan. Ruoan osalta se pärjää erinomaisesti pääkaupunkiseudun eturivin ravintoloille, suurin ero on maltillisemmassa hinnoittelussa: alkuruoat 8-9 euroa, pääruoat 19-29 euroa, jälkiruoat 9 euroa. Tarjoilun lapsuksetkin on helppo antaa anteeksi, kun muistaa, että ravintola ottaa vasta ensimmäisiä askeleitaan. Toivon niiden olevan lastentauteja. Jos tieni vie taas Raumalle, vie se varmasti myös Gotoon. Jos asuisin Raumalla, ryhtyisin kantikseksi.

Goto, Kuninkaankatu 17, Rauma. Avoinna maanantaista lauantaihin. 

*******

Ok, let’s face it, you do not tend to have great culinary pleasures in restaurants owned by the local celebs and star athletes. Goto, newly opened restaurant in the old town of Rauma, may be partially owned by icehockey players, but it served us an awesome dinner. Local, seasonal, quality ingredients cooked to perfection. Top Chef Teemu Laurell and his kitchen team have put together an interesting menu in which the modernized old classics like beef tenderloin with Café de Paris sauce meet Middle Eastern flavours of Goto’s grilled baby lamb kebab. 

Goto, Kuninkaankatu 17, Rauma. Open Mon-Sat

16 kommenttia “Gyl Raum o ain Raum, nii o Gotosta

  1. Goto sijaitsee naapurikaupungissani ja on ehdottomasti vierailulistan kärjessä. Mustan pitsin yössä viime perjantaina pääsin ensimmäistä kertaa kurkkimaan ravintolan ikkunoista sisälle, ja odotus sen kuin kasvoi. Enää pitäisi löytää sopiva väli laittaa pöytävaraus eteenpäin! 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 31.07.2013 at 20:12 sanoi:

      Kyllä ehdottomasti kannattaa etsiä se väli 😉 Ruoka oli todella hyvää ja lista oli sellainen, että mielellään vierailisi useammankin kerran.

  2. Goto pitää testata kun tie vie Rauman suuntaan.

    Tuo tarjoilijoiden toistaitoisuus on valitettavan yleistä. Viime viikolla Aliassa (Mustikkamaa) törmäsimme ihan samoihin ongelmiin, unohduksiin ja tietämättömyyteen, vaikka siellä ei ollut edes niin paljoa asiakkaita että työ olisi jotenkin erityisesti rasittanut tarjoilijan muistia…

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 31.07.2013 at 20:14 sanoi:

      Jostainhan se on aloitettava, vaikutti nimittäin siltä, että meidän tarjoilijamme ei ollut ollut kovin kauaa alalla. Mutta onneksi usein tapaa myös niitä huiman taitavia tarjoilijoita. Kai se on vähän niin, että kun kerran alkaa mennä pieleen, sama latu jatkuu.

  3. Tämä on ihan off topic, mutta olisiko sulla vinkata majapaikkaa Pariisista? Omat majoituskokemukset sieltä on aika ankeita… Laitoin jo muistiin sun muut suositukset, vaikka reissuun on vielä rutkasti aikaa. Kerrankin ajoissa siis! 🙂

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 31.07.2013 at 20:18 sanoi:

      Me vuokrasimme huoneiston booking.comista One luxury bedroom -nimiseltä yritykseltä. Heillä on useampia huoneistoja ympäri kaupunkia. Kaikki toimi sinänsä mallikkaasti, mutta jotenkin jäi vähän jäi ristiriitainen tunne, mutta toisaalta pääsi ihan tavallisen elämän ytimeen. Joka tapauksessa suosittelen lämpimästi Maraisia alueena. Siitä on helppo liikkua ja kaikkialla on elämää. Kivoja paikkoja riittää silloin omassakin naapurustossa.

  4. Huikean kauniit annokset! Lisään Rauman To Eat -exceliini

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 31.07.2013 at 20:20 sanoi:

      Eikö olleetkin, jo silmillä syöminen oli iso ilo.
      Vieläkö exceliin mahtuu 😉

  5. On tuo Rauman murre vähän vaikea;D Mielettömän ihanan näköiset annokset:-) Palvelun pitä kyllä täsmätä ruuan kanssa jotta ravintola olisi tosi top.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 31.07.2013 at 20:20 sanoi:

      Joskus jopa erinomainen palvelu saa antamaan anteeksi keskinkertaisen ruoan. Ravintolakäynti on fiilisjuttu!

  6. Hyvännäköistä purtavaa! Pitäisköhän oikein tehdä pikku pyrähdys Raumalle…

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 01.08.2013 at 9:17 sanoi:

      Kyl maar kannattais! Just yritän apinoida täällä noita superpehmeitä pitaleipiä tämän päivän piknikille.

  7. Otan kyllä suurena kohteliaisuutena että minun suositukseni sai teidät muuttamaan reissusuunnitelmianne! Onneksi meillä oli näin sama maku. Mutta olen kyllä huomannut että monesti on.

    Ei meidänkään tarjoilija mikään rautainen ammattilainen ollut, mutta ei sentään noin kehno. Harmi.

    Tuo sillilautanen oli kyllä erinomainen!

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 01.08.2013 at 20:34 sanoi:

      Minä taas olen erinomaisen kiitollinen hyvästä postauksestasi ja iloinen, että satuin lukemaan sen siinä vaiheessa, kun piirsimme matkareittiä kartalle. Oli niin hyvää ruokaa! Ja meidän makumme todellakin menevät usein yksiin.

      Onneksi palvelu oli ystävällistä, muuten olisi saattanut alkaa närästää enemmän. Varmaan aika uransa alussa tämä meidän tarjoilijamme, veikkaisin.

      Silli oli todella hyvää. Söin eilen Haugesundin silliä Sinnessä ja Goton annos oli kyllä parempi, vaikka molemmat olivat erinomaisia.

  8. Mia on 01.08.2013 at 22:14 sanoi:

    Voin yhtyä Goton kehuihin. Ruuan taso kahtena kertana jona olen siellä kesän mittaan käynyt on ollut makuhermoja kutkuttava, varsinkin menu. On se hyvä, että Raumallekin on saatu vihdoin hyvätasoinen ravintola. Hyvin pärjää vertailussa Helsigin suosittujen bistrojen kanssa. Nyt kun käy mummolassa on paikka , jonne mennä romanttiselle illalliselle miehen kanssa.

    Suosittelen käymään myös Cafe Salissa, joka on saman torin varrella. Tyylikäs paikka ja aina täynnä.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 02.08.2013 at 11:56 sanoi:

      Ruoka oli todellakin erinomaista ja ympäristö mitä otollisin romanttiselle illalliselle. Harmi, että Rauma on niin kovin kaukana täältä pääkaupungista katsottuna. Kokonaisuudessaan oli nimittäin muutenkin mukava kaupunki.

      Taisimme juodakin jo päiväkahvit tuolla Cafe Salissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation