Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Orastavaa kevätmieltä – kasviscouscous

Lämmin kasviscouscous
Viime viikolla huomasin sen todella. Vaikka lunta on tullut viime aikoina sakeanaan, synkin sydäntalvi on kääntynyt kevään merkkien puolelle. Keho alkaa huutaa kevyempää.

kasviscoucous-suolaajahunajaa

Aamuinen valoilmiö työmatkalla. Pitkän hiljaisen kauden jälkeen linnunlaulua. Basilika kestää matkan kaupasta kotiin ja melkein viikon ikkunalaudallakin. Kyllä se on taas selvästi lähempänä. Kevät.

Patojen ja soppien jälkeen alkaa tehdä mieli jotain kevyempää. Lämmin kasviscouscous on vastaus virtaa kaipaavalle mielelle, mutta talven rajoitteet huomioiden. Paahtaminen sitruunapedillä ja mausteet aateloivat talven hiukan apeat kasvikset. Mukana myös minttua, sitä tekee mieli erityisesti kesäisin. Lähestyvän kevään merkki sekin.

Salaatille kaveriksi hain satsin Fafa’sin falafelejä ja munakoisotahnaa Anton&Antonista. Niitä on siellä saatavilla perjantaisin. Parhaita ne ovat kyllä Fafa’sissa tuoreena, mutta kyllä ne perusvalmisruoan kepittävät kotiin haettunakin mennen tullen. Kasviscouscousin kanssa toimii ihanasti myös feta.

Lämmin kasviscouscous

kahdelle-kolmelle

2-3 porkkanaa
6-8 pienehköä nuppua kukkakaalia
1 pieni punasipuli
1 1/2 dl täysjyväcouscousta
3/4 dl kurpitsan- ja pinjansiemeniä
1/4 dl öljyä
1/2 tl jeeraa
1/4 tl jauhettua korianteria
1/2 tl garam masalaa
kuivattuja chilihiutaleita
1 luomusitruuna
2 valkosipulin kynttä
yrttejä esim. lehtipersiljaa, minttua
suolaa
mustapippuria

Jogurttikastike

1 dl turkkilaista jogurttia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
2 valkosipulin kynttä (uunissa kasvisten joukossa paahdettuna)
yrttejä

1. Kuori porkkanat ja punasipuli. Pilko ne ja kukkakaali krouveiksi palasiksi. Kuori valkosipulin kynnet, halkaise ne kahti. Sekoita öljyn joukkoon kaikki mausteet yrttejä lukuunottamatta ja purista hiukan sitruunamehua. Pyörittele kasvikset öljy-mausteseoksessa. Viipaloi sitruuna (säästä molemmista päistä pienet palat, joista voit puristaa mehua).

2. Levitä sitruunaviipaleet uunivuoan pohjalle ja kaada kasvikset päälle. Paahda 200 asteessa puolisen tuntia tai kunnes kasvikset ovat kypsiä ja saaneet väriä.

3. Sekoita sillä välin kastikeainekset valkosipulia lukuunottamatta, paahda siemenet kuivalla pannulla ja keitä couscous paketin ohjeen mukaan.

4. Kun kasvikset ovat valmiita, ota erikseen paahtuneet valkosipulin kynnet ja pieni ne kastikkeen joukkoon.

5. Sekoita couscousin joukkoon kasvikset (jätä sitruunat vuoan pohjalle) ja siemenet. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon reilusti yrttejä.

facebook

 

suolaa & hunajaa myös Facebookissa. Tule sinäkin!

18 kommenttia “Orastavaa kevätmieltä – kasviscouscous

  1. Siis mulla on vieläkin Fafa’s testaamatta, milloin sä oikein viet mut sinne?

    • Se on vain ajan kysymys. Minä luulen, että sinua ei saa sieltä enää pois. Kotona ne eivät vaan ole enää yhtä hyviä kuin suoraan siellä heti nautittuina.

  2. Mahtavat mausteet, kuulostaa superhyvältä! Ottakaa mut mukaan, kun menette falafeleille, edellisistä on ihan liian pitkä aika!

  3. Ruokaa just mun makuuni ;D Ja ihana kuulla,että kevättä jo tuntuu ilmassa:)

  4. Just tänään puhuttiin siskon kanssa Fafasta, sanoi, että ovat melkein yhtä hyviä kun lapsuutemme falafelit Saudeissa. Ja se nimittäin on paljon sanottu.

    Mutta ilmeisesti Fafa´s ta lähtiessäkin kulkee jonkun matkaa typerä hymy naamalla….?

    • On kyllä, mutta se ei kestä ehkä ihan lakeuksille saakka. Luulenpa, että maanantain hymy kesti helposti ainakin Seinäjoelle, ehkä jopa aamuun saakka…

  5. Täytynee testata nuo falafelit kun seuraavan kerran tulen isolle kirkolle. Couscous vaikuttaa myös herkulta.

  6. Hieno couscous, pitää testata! Kevät sais tosiaan tulla ja mieluusti nopeaan..

  7. Oi nam. Ei mul muuta. Karsee nälkä.

  8. Uusimman glorian lukemisen jälkeen olen himoinnut falafeleja ja nyt vielä enemmän! Herkullisen näköinen couscous.

  9. Mulla vielä Fafa’sin falafelit maistamatta. Liian monta kertaa istuin viime kesänä puistossa niin, että jollain seurueesta oli Fafa’sista pita-falafel, jota ei suostunut muille jakamaan 🙁 Nyt on niin moni niitä hehkuttanut, että tänä keväänä heti ensimmäisenä puistoluun sopivana päivänä aion hakea Fafa’sin falafeleja ja suunnata Observatorion puistoon, se on varma!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation