Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Suolaisia suupaloja

Punasipuli-vuohenjuustopiiraset
Pienet suolaiset piiraset illanistujaisten suupaloiksi.

punasipuli-vuohenjuustopiiraat-suolaa&hunajaa

Ajatuksissani olen ehtoisa emäntä ja kutsun ystäviä patojen ääreen. Oikeasti teen sen ihan liian harvoin. Aina on yhtä mukavaa, kun saa aikaiseksi. Uuden vuoden toive: Uusi isompi koti ja isompi ruokapöytä. Ottaisikohan oikein tavoitteeksi?

Juuri nyt astianpesukone ja pesukone laulavat eilisten illanistujaisten jälkipyykkiä. Pieninä suupaloina tarjosin mm. näitä jo muutamaan kertaan leivottuja punasipuli-vuohenjuustopiirasia. Ohje on Kotilieden Jouluelämää-lehdestä, mutta ei niissä mitään erityisen jouluista ole. Ne sopivat oikein hyvin iltapalaksi talvi-iltoihin vaikkapa teekupillisen kanssa.

Pienet punasipuli-vuohenjuustopiiraat

12 piirasta

Ruis-rahkavoitaikina

125 g voita tai margariiniä
1 1/2 dl ruisjauhoja
1 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
125 g maitorahkaa

Täyte

6 pientä punasipulia
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl ruokokidesokeria
ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
4 rkl punaviinietikkaa
150 g pehmeää vuohenjuustoa
timjamia

1. Valmista ensin taikina. Nypi kaikki muut aineet paitsi rahka nopeasti tasaiseksi. Lisää maitorahka ja sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina levyksi, kääri tuorekelmuun ja nosta jääkaappiin tunniksi.

2. Kuori ja halkaise punasipulit. Kuumenna oliiviöljy ja ruokosokeri pannulla. Kuullota sipuleita miedolla lämmöllä leikkuupinta alaspäin öljyssä, kunnes ne saavat vähän väriä.

3. Lisää pannulle etikka ja timjaminoksat, peitä pannu kannella ja anna hautua muutama minuutti. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Anna jäähtyä.

4. Voitele muffinipellin kolot tai vuoraa ne leivinpaperilla. Jaa taikina kahteentoista osaan ja painele taikinapalat muffinipellin pohjalle ja reunoille. Nosta nokare vuohenjuustoa jokaisen piirasen pohjalle. Nosta päälle puolikas punasipuli leikkuupinta ylöspäin.

5. Paista 225 asteessa uunin keskitasolla noin 12-15 minuuttia.

facebooksuolaa&hunajaa myös Facebookissa

21 kommenttia “Suolaisia suupaloja

  1. Ruis sopii kyllä kivasti suolaisten piirakoiden taikinaan. Oletko kokeillut tuolla ohjeella isoa piirakkaa?
    Isompi ruokapöytä ja vähän isompi koti (siivouspäivänä pieni kaksio on kyllä kiva)… ikuisuustoive… miten sen sopivan asunnon puolivakavakin etsiminen on niin vaikeaa?

    • Olen aina tehnyt vain noita pieniä, kun ne ovat jotenkin niin syötävän kokoisia ja kivan näköisiä. Isossa piirakassa kaipaisi ehkä kosteampaa täytettä kuin pelkkää vuohenjuustoa ja sipulia. Pieninä suupaloina toimii näinkin.

  2. Äh, ei pitäisi nälkäisenä tulla katsomaan tänne, ihana kuva ja herkullisen näköiset piiraat. Pakko oli käydä kurkkaamassa myös noita sivupalkin nyhtöpossupurilaisia, voi jos joku toisi yhden sellaisen nyt tänne!

    • Joo, ei nälkäisenä minkäänlaisia ruokakuvia 😉 Nyhtöpossupurilaiset ovat yksi omista kaikkien aikojen suosikeistani blogissa, eli suosittelen testaamaan – vaikka ei taida auttaa juuri nyt 😉

  3. Huippua. Vuohenjuustoa & punasipulia ja vielä piiraissa,nam!

  4. Voi kun nätit! Ja ihanan paljon punasipulia, nam. Komppailen Luimupupua, ruistaikina antaa näihin varmasti hyvin makua.

  5. Isompi koti ja ruokapöytä sopis minunkin toiveisiin! Sitä odotellessa vois sitten syödä noita piiraita..

  6. Chevren himo iski jälleen :). Itse ainakin odotan malttamattomasti remontin valmistumista ja omaa valmistumistani niin voi ja ehtii kutsua taas ystäviä suuren pöydän ääreen.

  7. Niin on nätei! ( yritin nyt jollakin muulla kuin pohjanmaanmurteella)

  8. Oijjoi,mitkä ainekset! Söisin luultavasti heti kaksi. Tai kolme. Taikina näyttää kyllä kivalta tuon rukiin ansiosta.

  9. onpas suussasulavan herkullisen pikkuriikkisiä ihania piiraita!

    • Tuollaiset pikkiriikkiset on jotenkin paljon juhlavampia tarjottavia. Nämä piiraat olivat tosin jo hiukan nuupahtaneet, kun kuvasin ne seuraavana aamuna 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation