Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Kunniaa (ja Sushikirja) kalahaasteen voittajalle

Rumpujen pärinää ja voittajan julistaminen. Maukas, kalaisa tammikuu on takana ja meidän ruokapöytäämme on uinut monta uutta suosikkia.

paistetut-ahvenet-suolaa&hunajaa

Joulukuussa pyysin teiltä apua ja ideoita uusiin kalaruokiin. Sain monen monta maistuvaa vinkkiä, joita olen kuukauden mittaan kokkaillut. Kaikki eivät päätyneet blogiin saakka, koska tammikuun pimeydessä ei juuri viitsi iltaisin kuvailla, mutta melkein kymmenen eri reseptiä testattiin kotikeittiössämme.

Kuukauden aikana kalatiskit ovat yllättäneet minut positiivisesti. Ainoastaan ahventen saatavuus on ollut heikkoa, enkä päässyt testaamaan esimerkiksi Jasun ehdottamia savustettuja ahvenia. Sen sijaan kalaonni on ollut myötä esim. hauen, silakoiden, siian, kuhan ja turskan suhteen. Haastaisinkin meitä kaikkia laajentamaan repertuaaria siitä ainaisesta lohesta. Eilen kalatiskillä vierekkäin köllötteli mm. madetta, siikaa, nieriää, haukea ja turskaa – ja viisi edellistä asiakasta ostivat kaikki lohta. Valikoima ei säily, jos emme tee omaa osuuttaamme eli raota hiukan kukkaronnyörejä.

Tiukan pohdinnan jälkeen päätin nostaa suosikeiksini kolme erilaista reseptiä: Vatsasekaisin Kilinkolin-Riikan ihanan klassikon kuha walewskan, joka on oikeutetusti Riikan blogin googlatuin resepti, Kaisan virkistävän erilaiset haukipullat currykastikkeella ja meidän perheen arki-iltojen pelastukseksi nousseen Johannan yhden vuoan kuhan. Suosittelen kokeilemaan kaikkia, tulette huomaamaan, ettei voittajan valinta ollut helppoa. Jokainen näistä kolmesta – ja moni muukin ehdotetuista ihanuuksista – olisi sen ansainnut.

Tein valintani lopulta sillä perusteella, että Johannan kuha on niin mahdottoman helppo ja perunoista tulee niin hyviä, että teen niitä nykyään usein aika monen muunkin kalaruoan rinnalle. Kirja matkaakin meidän uuden arkisuosikkimme kehittäneelle Johannalle. Kiitos hyvästä reseptistä, siitä on usein ollut iloa arjen tuoksinassa!

kuhaa-peruna-sipulipedilla-suolaajahunajaa

Ja tässä vielä vinkkejä kaikille muillekin kalaruokia etsiville eli linkit niihin resepteihin, joista minua vinkattiin linkin kera:

Nautiskellen: Bouillabaisse
Life in order: Pestokuha
Vatsasekaisin Kilinkolin: Kuha Walewska
52 weeks of deliciousness: Soijalohi
Appelsiineja ja hunajaa: Perulainen kala-äyriäiskeitto
Appelsiineja ja hunajaa: Mangoinen ceviche
Hulin vinkkaama Culinarista-blogin Soija-inkiväärilohi ja seesaminuudelit
Meanwhile in Longfield: Yrttilohi ja uunijuurekset
Hälften spydde resten dog: Välimerelliset uuniahvenet
Heleen’s Hobbies: Kuhavartaat

18 kommenttia “Kunniaa (ja Sushikirja) kalahaasteen voittajalle

  1. Mukava määrä kalaruokia olikin sinulla testattavana! Kala vaan on niin hyvää! Onnittelut kirjan saajalle!

  2. Onnea vaan voittajalle;oli varmaankin tosi hyvä annos!

  3. Onnittelut voittajalle! Pitääkin tutkia nuo kaikki reseptit läpi, jos niistä saisi inspiraatiota omiinkin kalakokkailuihin 🙂

  4. Onnea Johannalle! 🙂
    Lupaan alkaa kokkailla muitakin kaloja kuin lohta. Kirjolohen olen jättänyt ostoslistoilta jo pidemmän aikaa sitten, joten ehkä nyt olisi hyvä aika testailla myös muita kaloja.

  5. Katoin jo ekalla kerralla, kun postasit tästä yhden vuoan kuhasta, että näyttää niiiiiiiiin hyvälle ja arkeen sopivan vaivattomalta.
    Onnittelut Johannalle!

  6. Reetta on 04.02.2013 at 21:12 sanoi:

    Tein juuri tuota yhden vuoan kuhaa, jestas miten hyvää!! Mies oli aivan pähkinöissään kun tuli töistä ja tämä vuoka odotti. Aioli onnistui minulla ensimmäistä kertaa täydellisesti, taisi olla Maku-lehden ohje.

    • Ja miten vähällä vaivalla saakaan miehen pähkinöiksi 😉 Itse tein juuri viikonloppuna samaiset perunat osaksi fish and chipsejä ja pähkinöinä oltiin täälläkin. Iso käsi aiolista, hyvä Reetta!

  7. johanna on 05.02.2013 at 8:11 sanoi:

    Kiitos onnitteluista! Kyllä kelpaa olla sushikirjan omistaja 🙂

  8. Reetta on 05.02.2013 at 22:04 sanoi:

    Täytyy tähän samaan syssyyn kertoa, että eilisen täydellisen kuhan jälkeen tein tänään vihreän talvipastan paahtopaistilla, ja taas oli mies pähkinöinä! Ja minä! Kertakaikkiaan maukasta.

  9. Kokeilitko walewskaa? Tuliko hyvää? Viimeksi kun me sitä teimme, niin jostain syystä siitä ei tullut ollenkaan niin hyvää kuin yleensä. Tota kuhavuokaa täytyy ehdottomasti muistaa kokeilla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation