Tietoa mainostajalle ›

Blog

Hyvän päivän kanakeitto

Kermainen kana-currykeitto
Voimaruokaa hyvän päivän iltaan. Lokakuun teeman mukaisesti tämäkin soppa syntyy noin puolessa tunnissa – ja muutamalla eurolla.

Oli satanut viikon putkeen, melkein joka päivä. Ensin vettä, sitten jotain lumentapaista ja sitten taas vettä. Autossa ei ollut talvirenkaita, mutta minulla oli uudet, ihanat fuksianpunaiset kumpparit ja kaivoin kellarista lämpimät kengät. Kuljin koko viikon kuivin ja lämpimin jaloin.  Työnsin kummipojan vaunuja puolitoista tuntia ulkona. Sain palkinnoksi paljon hampaattomia hymyjä. Ostin matkalla Mumusta suosikkileipääni. Illalla keitin lämmittävän keiton. Tiskikoneen hajoaminen oli väärä hälytys. Chris Cleavelta oli suomennettu uusi kirja, täydellinen ilma lukea surevan äidin kirjettä Osama bin Ladenille sohvannurkassa. Hyvä päivä.

Onnellisuustutkijoiden mukaan onnesta kuulema 50 prosenttia on geneettistä, 10 prosenttia johtuu ulkoisista tekijöistä kuten rahasta tai terveydestä, 40 prosenttiin voi vahvasti vaikuttaa itse elämäntavoillaan, asenteellaan tai teoillaan. Tämän yritän muistaa silloinkin, kun ei ole yhtä hyvä päivä.

******

Illan keitto oli kanakeittoa, monien kulttuurien ’comfort foodia’, voimaruokaa. Tästä pomolta saadusta reseptistä tehdään meillä kahta versiota: Pehmeästi currylle maistuvaa tai röörit auki -soppaa. Ero on pienenpieni. Pehmeämmän version saat käyttämällä curryjauhetta, flunssan estoversiossa voit vaihtaa curryn keltaiseen (tai jonkun muun väriseen) valmiiseen currytahnaan ja lisää lisäksi joukkoon pieni pala inkivääriä. Erityisesti pidän siitä pehmeän currynmakuisesta, lempeästä versiosta. Jos haluat ruokaisamman keiton, voit hyvin lisätä riisiä tai nuudeleita soppaan.

Lokakuussa blogissa on kokattu arkeen sopivaa ruokaa, sellaista on tämäkin. Kaupan grilattu broileri antaa keittoon hyvän maun. Pilkot pari porkkanaa ja sipulin, paloittelet broilerin ja keittelet reilu puoli tuntia. Onnistuu vähän kiireisempänäkin päivänä.

Kermainen kanakeitto

kahdelle

2 rkl voita
1 pieni sipuli
1 porkkana
1 tl currya (mieto versio) tai
1 reilu tl keltaista currytahnaa ja pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
4 dl kanalientä
1 iso kanankoipi tai broilerin rintafilee
1 1/2 dl pakastemaissia
1/2-1 dl kermaa
(ruokaisaan keittoon lisäksi riisiä)

1. Pilko sipulit ja porkkana pienenpieniksi kuutioiksi

2. Sulata voi kattilassa lisää sipuli, porkkana ja curry ja hauduttele erittäin miedolla lämmöllä kannen alla 25 minuuttia.

3. Jos haluat keittoon riisiä, kuullota sitä hetki tässä vaiheessa ja lisää sen jälkeen kanaliemi. Lisää kana paloiteltuna. Keitä kunnes riisi on melkein kypsää (10-15 min.) ja lisää sen jälkeen maissi. Keitä kunnes maissi on kypsää ja lisää lopuksi kerma. Kuumenna vielä keitto.

Psst… Kurkkaa myös Facebookiin.

13 kommenttia “Hyvän päivän kanakeitto

 1. Oi kuinka veikeät soppalautaset!
  Pitäis mennä nukkumaan, mutta tuli kanakeiton ikävä tätä lukiessa… onneksi ei oo kanaa, etten rupia yötä myören keittelemään.

  • Ne ovat minunkin suosikkini, bongasin kerran ravintolasta ja sattui olemaan ihan normaalimallistoa, eikä mitään pelkästään ravintoloille suunniteltua.
   Minulla tulee tasaisesti kanakeiton ikävä, mutta sellaisesta liemiversiosta en tykkää, on huonoja kokemuksia tarhasta.

 2. Kanakeitto on kyllä parasta lohturuokaa, eipä vain ole tullut aikoihin tehtyä. Ihana kuva ja herkullisen näköinen leipä!

  • Itseasiassa kuvassa on Crustumin kurpitsaleipä, koska keittoa kuvattiin moneen otteeseen. On harvinaisen epäesteettinen ruoka 😉 Mutta sekä Mumun leipä että tämä ovat molemmat todella ihania.

 3. Mäkin iskin huomioni noihin lautasiisi, kivat! Kutsun kaupan grillibroilereitä wt-kanaksi, ja kas, viimeksi eilen ostin ja söin sellaista itse! Ne on aika kätevä apu silloin kuin on kiire ja nälkä.

  • Ne ovat kuitenkin oikean ruoan makuisia, toisin kuin suurin osa muista puolivalmisteista. Kun selaatte kuviani taaksepäin, noita lautasia on käytetty kuvissa todella paljon, nyt se oli vaan pinossa 😉

 4. Lautaset bongattu täälläkin, hienot on! Mä tykkään kaikenlaisista kanakeitoista ja sellaista kunnon jenkkiläistä flunssaliemikeittoa olen suunnitellut tekeväni jo pitkään, mutta olen näköjään saamaton sen suhteen.

  • Villeroy & Boch, bongasin silloin kun olin ekaa ja ehkä myös vikaa kertaa Chez D:ssä syömässä. Samat oli siellä ja ihastuin. Sattui löytymään ihan hyllystä.
   Jään odottamaan sitä flunssaliemikeiton ohjetta. Nuudeleita siihen, jooko?

 5. Sinä se osaat ottaa kurjista säistä kaiken irti. Uudet kumpparit, lämmin keitto ja mielenkiintoinen kirja. Mikäs sen parempaa. Mitä muuten tykkäsit tuosta kirjeestä Osamalle?

  • Se on niin alkutekijöissä, että en ole vielä osaa sanoa. Toistaiseksi on pitänyt tiukasti otteessaan, mutta luulenpa, että loppua kohden kerronta vain tiukkenee.

   • Nyt olen viikon pohtinut, enkä edelleenkään osaa päättää, oliko kirja poikkeuksellisen hyvä vai täydellisen epäuskottava. Pohjattoman surullinen se ainakin oli, hämmentävän kevyesti kirjoitettuna sitäkin.

 6. annemi on 02.11.2012 at 7:13 sanoi:

  Kiva keittoresepti ja erinomainen ruoka arkeen 🙂 tuo keiton väri on myös ihana, tuo piristystä ruokapöytään.

  • Arkeen luvattiin, arkeen tuleman pitää 😉 Luonnossa se väri on jotenkin vielä kauniimpi, kuvaan en ihan saanut sitä tallennettua. Oli vaikea kuvattava pirulainen 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation