Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Lounaalla portinpielessä

Tunnetko jo Teurastamon? Ellet, kannattaa pistäytyä kurkkaamassa lupaavaa alkua Kalasataman ja Sörkän kainalossa.

Syksyllä avautunut Teurastamo on minusta kenties parasta, mitä helsinkiläiselle ruokakulttuurille on tapahtunut tänä vuonna. Toiminta on toki vasta alkutekijöissään. Alueella on kuitenkin kaikki ainekset kehittyä todella mielenkiintoiseksi, kunhan toiminta nousee kunnolla siivilleen. Jo nyt siellä tapahtuu yhtä sun toista: Maalaisten markkinoita, keittiökirpputoreja ja ravintolapäivänä piha toivottavasti täyttyy ravintoloitsijoista. Minä ainakin hingun lisää. Olisi hienoa, jos näistä tulee vakio-ohjelmaa ja vaikkapa maalaisten markkinat olisivat säännöllisesti muutaman kerran kuukaudessa. Lisäksi alue kaipaa lisää kiinnostavia liikkeitä, jotka vetävät ihmisiä paikalle. Ensi vuoden aikana Teurastamolla avaa ovensa onneksi monta uutta ravintolaa mm. keittiönsä kiinalaiseen katuruokaan pohjaava Ho’s Food ja BBQ-kulttuuriin uskova B-Smokery.

Olen käynyt syksyn mittaan mm. keittiökirpputorilla, lounaalla Kellohallissa ja viime viikonloppuna kävimme noutamassa tuorepastaa Pasta Factorystä, lihaa Roslundilta ja possuburgerin innoittama jäimme samantien Roslundiin myös lounaalle. Suosittelen lämpimästi. Possun lavasta valmistettu savunmakuinen pulled pork burger (7,50 euroa) vei kielen mennessään. Saimme yllätyksenä myös maistiaiseksi pienet ankanrintaburgerit. Toivottavasti niitä löytyy jatkossa myös lounaslistalta: Mureaa ankanrintaa komppasi kevyesti sinapille vivahtanut majoneesi ja raikas viipale appelsiinia. Muuta ei tarvittu, raikas ja maistuva makupala. Ja hyvän palvelun ansiosta ruoka maistui vielä tavallistakin paremmalle. Miten niin Suomessa ei muka olisi palvelukulttuuria? Täältä lähdimme hymyssä suin ja hyvillä mielin.

Vakiovalikoima Roslundilla kattaa lähinnä peruslihat, koska heillä ei ole liikkeessä omaa sahaa. Tilaamalla saa kuitenkin kuulema vaikka krokotiiliä. Heidän lihatukkunsa sijaitsee lähes naapurissa, joten koko tukun valikoima on käytännössä saatavilla. Eikä perusvalikoimakaan huono ole: Meidän mukaamme tarttui mm. pancettaa ja maissikanaa. Ensi kerralla aion testata ainakin landekinkkua eli suomalaista ilmakuivattua kinkkua.

Lihakauppiaiden mukaan lounasasiakkaita on jo ilahduttavasti, mutta muutoin Teurastamon liikkeitä ei ole vielä oikein löydetty. Hei helsinkiläiset, poikkeaminen Teurastamolla vaatii meistä useimmille pienen kiepauksen, mutta mitäs jos äänestetään lompakoilla ja pidetään paikka hengissä. Se on nimittäin sen arvoinen jo nyt ja sitä kehitetään innolla ja intohimolla koko ajan paremmaksi ja kiinnostavammaksi. Menkää siis kokeilemaan, toivottavasti tekin yllätytte yhtä iloisesti. Seuraavaksi me testaamme Kellohallin illallista, jota olivat käyneet maistelemassa ainakin Siskot kokkaa-blogin Nelle, Avaruusaseman Arietta ja Sillä Sipulin Merituuli.

Teurastamosta ja sen tapahtumista löydät lisätietoja heidän Facebook-sivuiltaan ja verkkosivuiltaan. Jos ravintoloitsijana toimiminen on ollut tilan puutteesta kiinni, marraskuussa sekään ei ole este: Teurastamo tarjoaa pihansa ravintoloitsijoiden käyttöön.

Psst… suolaa & hunajaa myös Facebookissa.

21 kommenttia “Lounaalla portinpielessä

  1. Odotankin pääseväni käymään tuolla ensi kesänä.Poikani ja tuore miniäni muuttavat lähiaikoina Kalasatamaan,joten tuo on heitä ihan lähellä!Ennen tuo alue on minulle tullut tutuksi lähinnä Heinon tukun kautta .

  2. annemi on 19.10.2012 at 20:09 sanoi:

    Olen testannut Kellohallin lounaan, pasta factoryn ja hakenut Roslundilta lihaa, mutta paljon kehuttu hampurilainen on testaamatta vielä 🙂

  3. Noi burgerit ovat niin testauslistalla. Kunhan vain kerkiäisi lounastusaikaan paikalle. Pari kertaa ollaan käväisty kyllä jo hakemassa viikonloppuvärkit Roslundilta. Kunpa Teurastamolle vain aukeaisi joku ihana vihannespuotikin.

    • Vihannespuotia minäkin toivoisin. Luin jo jostain, että tulisi, mutta taisin ymmärtää väärin. En minäkään sinne koskaan arkilounaalle ennätä, mutta me kävimme lauantailounaalla.

  4. Tuo vaikuttaa hyvältä paikalta, ja juuri oikea suunta, kuten sanoit, mihin ruokakulttuuria voi kehittää… Pitäisköhän muuttaa takaisin Helsinkiin, meillä kun ei ole täällä Jyväskylässä edes sitä kauppahallia!

    • No onneksi teillä on siellä Jyväskylässä paljon muuta ja blogien perusteella niin paljon ruokaharrastajia, että ihme jos joku ei jo kohta ala ymmärtämään sen liiketoimintamahdollisuuksia. Meidän lähikaupasta löytyi muuten sitä kehumaasi tuoretta kurkumaa – ja oli samantien loppunut. Myyjä kertoi, että oli ensimmäinen kerta, kun olivat koskaan saaneet sitä. Ylellisyystuote siis 😉

  5. Landekinkku on ihanaa, Teurastamolle vaan hiukka pitkä matka. 🙁
    Mutta pitää poiketa burgerille jossain vaiheessa.

  6. No hitsi, pitääpä houkutella mies mukaan ja mennä ostoksille ja burgerille. Kiitos!

  7. Pitäisi saada aikaiseksi lähteä joku viikonloppu. Täytyy toivoa, että ihmiset löytävät paikan ettei toiminta vaan lopu.

  8. Mä niin toivon tälle projektille sydämeni pohjasta onnea, menestystä ja pitkää ikää.
    Ja hittolainen miten voi burgeri näyttää hyvältä!

  9. Ai kiinalaista katuruokaa ja kunnon bbq:ta! Ou jee ou jee!

    Olen saanut Teurastamolta pitkin vuotta ihmeellisiä sähköpostitiedotteita ja ihmetellyt mikä juttu tämä oikein on. Nyt alkaa valjeta, kun luin tämän. Hieno meininki.

    • Eiks olekin! Odotan jo kovasti noita uusia tuttavuuksia ja siihen asti aion kannattaa näitä nykyisiä. Pasta Factoryn tuorepastaa tämän päivän postauksessa muuten.

  10. Mullakin tämä to do -listalla seuraavalla reissulla Suomeen! Koko konsepti kuulostaa loistavalta, toivottavasti se saa siivet alleen. Luen niitä sähköpostiin tippuvia tiedotteita kieli pitkällä – mitä kaikkea ihanaa sinne onkin suunnitteilla!

  11. Pingback: Nyhtöpossupurilaiset | suolaa&hunajaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation