Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Viimeiseen pistoon

Tiedättehän sen tunteen, kun saa jotain valmiiksi. Pistää sen viimeisen pisteen tai piston.

Viimeinen langanpää on nyt päätelty. Sen piti olla syntymälahja, mutta kappas saaja onkin kohta seitsemän kuukautta. Mutta kuka sitä nyt villapeittoa kesällä tarvitsisi – edes tänä kesänä.

Hetken mietin, että tämähän olisi kiva isona torkkupeittona kotonakin paksusta langasta neulottuna. Jos tämän pikkuriikkisen peiton valmistuminen venyi yli puoli vuotta, parimetrinen versio ei taida kuitenkaan valmistua ennen eläkepäiviä. Jatkan siis aloittamaani kaulahuivia, se on sentään jo melkein valmis.

Ohje: Brooklyn Tweed, Shale Baby Blanket
Lanka: Debbie Bliss Rialto 4ply (Lankatalo Priima)

24 kommenttia “Viimeiseen pistoon

  1. Onpas kaunis peitto! Iski heti jokasyksyinen neulomisvimma!

    • Kiitos! Vaikka neule oli pitkiä aikoja levossa ja sen valmistuminen venyi, malli on ihana ja palkitseva neulottava.

      Nyt vaan puikot esiin. Minulla on menossa kaulahuivi unelmapehmeästä baby alpakasta ja millään ei meinaisi malttaa laskea sitä käsistään.

  2. yaelian10 on 26.08.2012 at 14:42 sanoi:

    Onpa hieno peitto vauveliinille!Itse en kyllä osaisi tuollaista tehdä…

  3. Heli on 26.08.2012 at 17:07 sanoi:

    Kyllä Sinä olet taitava! Todella kauniilta näyttää.

  4. Upea peitto! Juuri suloinen, kun on valkoinen (tai luonnonvalkoinen?) ja neulekuviokin on aika kiva!

    • Kiitos. Lanka on pehmeän luonnonvalkoinen. Ihastuin kuvioon kovin, muutenkin olen löytänyt tuolta Brooklyn Tweedista hienoja kuvioita. Ohjeet on vain usein tehty todella paksuista langoista. Tämäkin oli alkuperäisessä mallissa neulottu huomattavasti paksummasta langasta ja korostui siinä todella hienosti.

  5. Sanna on 26.08.2012 at 22:21 sanoi:

    “Pienokainen” kiittää kaupungin hienoimmasta peitosta!

  6. Oi, miten kaunis! Hiukan kade sun kärsivällisyydestä; mun neulontavire pysyy hyvänä ainoastaan pienten haasteiden verran – esim pipo paksusta langasta ja isoilla puikoilla. Tässä maailmassa on mm. yksi 3-vuotias pieni parka, jolle on ollut yksi säärystin valmis 1,5 vuotta. Toinen ei vaan valmistu.

    • Jos sinua yhtään lohduttaa, lankakorini pohjalla on viimeistelyä valmis villatakki, jota en ole vain jaksanut ommella ja aika monta vastaavaa työtä, joiden saajat ovat ehtineet kasvaa ohi…

  7. Peitto on upea, vitsit sä teet siistiä jälkeä! Kuvio on tosi nätti, olet aikasemminkin kehunut noita Brooklyn Tweedeja. Ja kieltämättä tuollainen iso, paksu torkkupeitto olisi nätti aikuistenkin koossa. *yllytiyllyti*

  8. Vau Jonna! Tosi kaunis peitto. Tuollaisen alla ottaisin mielelläni itsekin pienet torkut.

  9. En tiiä! Multa jää aina käsityöt kesken….

  10. Suloinen peitto. Minulta on jäänyt melkein kaikki paitsi sukat omille lapsillekin kesken. Ajattelin sitten tehdä ne valmiiksi lapsenlapsille ;D.

  11. Onpas söpö! Mulla on työn alla virkattu tilkkutäkki jonka suunnittelin antaa kummitytölle ristiäisissä. Kummityttö aloitti juuri koulun ja täkki ei ole vielä puolivälissäkään.

  12. Julia on 08.01.2014 at 12:23 sanoi:

    Hei, onpas kaunis peitto. Onko sen ohjetta mahdollista saada sinulta ja jos olet sen suomentanut, niin vielä parempi. Englanninkielinen neulomistermistö ei oikein ole hallussa.

    • Jonna / suolaa&hunajaa on 10.01.2014 at 21:38 sanoi:

      Anteeksi kauheasti, en ollut huomannut kommenttiasi ja siksi vastaaminen viivästyi.
      Ohjetta minulla ei valitettavasti ole, mutta sen sijaan tässä sinulle avuksi hyvä sanasto, josta löydät englanninkieliset neuletermit. Usko pois, sen avulla selviät varmasti. http://www.ullaneule.net/ullakko/englanti.html

      Peitto on yksi kaikkien suosikeistani neuletöissä, kannattaa ehdottomasti neuloa se.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation