Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Taste of Helsinki ja lippuarvonta

Vaikkapa Farangin, Smörin, Murun, Juuren ja C:n parhaat makupalat samalla aterialla. Taste of Helsinki kokoaa monta huippuravintolaa samaan paikkaan. Sinulla on nyt mahdollisuus voittaa liput tapahtumaan, postauksen lopussa lisätietoa arvonnasta.

Nelipäiväisessä Taste of Helsinki tapahtumassa maistellaan yhdeksän huippuravintolan makuja yhdessä tapahtumassa. Pöydän laittavat koreaksi Juuri, Smör, Carelia, Farang, Bistro O mat, Demo, Muru, Toscanini, Aito ja C.  Vastaava tapahtuma on järjestetty ja järjestetään vuosittain lukuisissa kaupungeissa kuten Edinburgissa, Dublinissa, Melbournessa vain muutamia mainitakseni. Tänä vuonna tapahtuma löysi tiensä ensimmäisen kerran Helsinkiin ja järjestetään 14.-17.6. Kansalaistorin puistossa Musiikkitalon kupeessa. Maaotteluhengessä terveisiä Tukholmaan ja Köpikseen, me olemme ensimmäisiä Pohjoismaissa.

Ajatuksena on tarjota hyvää ruokaa ja juomaa sopuhinnalla, alkupalakokoisten annosten keskihinta on viisi euroa. Lista mukana olevista ravintoloista on lupaava. Itse odotan kovasti mm. Murun antimia, koska en ole vielä onnistunut saamaan sinne pöytää. Mukavaa, että mukana on myös turkulainen Smör, joka on yksi suosikkejani – vakiopaikkamme Turun matkoilla. Vihdoin pääsen kokeilemaan myös Farangin kaikkialla kehuttua rapeaa possua. Ruokalista oli ruokahalua herättävä, miten ihmeessä pystyn valitsemaan tarjolla olevista annoksista? Lautaskateuden vaara on olemassa.

Tämäkin tapahtuma on välillisesti suomalaisen naiskauneuden ansiota, koska tapahtuman primus motorina on toiminut Barry McNamara, rakkauden perässä Suomeen muuttanut irlantilainen. Hän on kahdessa vuodessa rakentanut tapahtuman kasaan ja saanut mukaan joukon suomalaisen ravintolakulttuurin kärkinimiä. Ravintoloiden lisäksi tapahtumassa on myös esimerkiksi tastingeja ja kokkinäytöksiä sekä pientuottajien tori.

Tapahtumassa yhteistyökumppanina on myös Tamminen Oy, joka on rotukarjatuotteisiin panostava perheyritys. Heidän lihaansa käytetään tapahtuman ravintoloissa.

Olen ajoittaista huonoa omatuntoa poteva sekasyöjä. Kaikkien kaupunkilaisten tavoin haluan helliä mielikuvaa laitumella kirmaavista lehmistä, mutta se mielikuva ei enää nykyään tunnu vastaavan kovin pitkälle todellisuutta. Jopa maalaistytöksi itsensä mieltävä ampumahiihtäjä Kaisa Mäkäräinen totesi juuri Gloriassa, ettei Suomessa enää juurikaan näe vapaana laiduntavia lehmiä. Sen vuoksi ilahduin, kun aloin lukea enemmän lihantuottamiseen jalostetun rotukarjan kasvatuksesta. Tammisen sopimustiloilla huolehditaan heidän mukaansa eläinten lajinmukaisesta käyttäytymisestä, hyvää lihaa saadaan vain hyvää elämää viettäneestä rotukarjasta. Keväällä syntyvät vasikat laiduntavat koko laidunkauden emänsä seurassa laumassa. MariMaalla kertoi minulle paimenkoiria härnäävistä vasikoista, jotka ottavat torkut pihatossa. Olisi mielenkiintoista päästä joskus tilalle tutustumaan rotukarjan elämään, vastaakohan se mielikuvieni lehmän elämää?

Sain Tammiselta arvottavaksi kaksi pääsylippua Taste of Helsinki -tapahtumaan. Minulle rotukarja on uusi tuttavuus, miten on sinun laitasi? Osallistu arvontaan kertomalla kommenttissasi, oletko maistanut rotukarjan lihaa tai valmistanut itse siitä jotain ja mitä siitä pidit? Kerro myös mihin kattaukseen toivot lippuja. Kattausvaihtoehdot ovat torstaina 14.6. klo 12-16 tai 17.30-21.30 tai perjantaina 15.6 samoina kellonaikoina. Pääsylipun arvo on 18 euroa ja se toimii pääsylippuna tapahtumaan. Molemmat pääsyliput menevät samaan osoitteeseen ja arvontaan osallistuvat kaikki 6.6. klo 19 mennessä kommenttilaatikkoon kommenttinsa jättäneet.

Päivitetty 6.6. klo 19.11: Taste of Helsingin liput voitti random.orgin toimiessa onnettarena kommentin 4 jättänyt Nti Papu. Herkullista makumatkaa!

Liput Taste of Helsinki -tapahtumaan lahjoitti Lihatukku Tamminen.

22 kommenttia “Taste of Helsinki ja lippuarvonta

  1. Annika Räisänen on 02.06.2012 at 10:18 sanoi:

    Ei ole tuttua, eka kattaus torstai

  2. Ei ole tuttua täälläkään. On mahdollista että on tullut jossain syötyä tosin. Himassa en paljon liharuokia kokkaile niin ei ainakaan sitä kautta. (Ja kattauksena perjantain toinen!)

  3. Hienoa kun tuollainen tapahtuma on nyt Helsingissäkin.Täällä samanlainen on ollut jo 16 vuotta,ja epäilen vahvasti,että idea alunperin on napattu täältä (bloggasin siitä joku aika sitten).Tosin tapahtuma on kasvanut jo sen verran suureksi,että se ei enään ole yhtä mukavaa kuin alussa,jolloin se oli pienimuotoisempaa.

  4. Eipä ole täälläkään tuttua. Jos onni osuu, niin perjantai ja myöhempi kattaus.

  5. Olen tästä lukenut (ja eikös ne Top Chefissä käytä Tammisen lihoja?), mutten ole päässyt kokeilemaan, hyvä kun muistutit! Jos onni on myötä, niin toivoisin lippuja perjantaille klo 17.30. Pidän kovasti peukkuja itselleni (classy, I know), tämä häppeninki kiinnostaa kovasti!

  6. johanna on 02.06.2012 at 18:34 sanoi:

    Voi että, perjantai-illallinen kyllä kelpaisi 🙂 Poikaystävä hehkuttaa Tammisen lihoja, mutta itse en niihin ole (vielä) tutustunut.

  7. Reetta Tuomi on 02.06.2012 at 20:08 sanoi:

    En ole maistanut, ainakaan tietoisesti:) Nyt saattaisi olla hyvä ajankohta, sillä olemme viime aikoina innostuneet testailemaan erilaisia liharuokia kotona.
    Jos arpaonni suosii,toiveena torstain myöhempi kattaus.

  8. statisti on 02.06.2012 at 20:12 sanoi:

    Olisin kiinnostunut mutta tähän asti ei ole ollut mahdollisuutta tutustua (nykyisessä asuinpaikassa valikoima on aika rajoitettu…) Tulevana helsinkiläisenä k.o. tapahtuma kyllä kiinnostaisi kovasti! Perjantain myöhempään kattaukseen, mikäli sattuisin voittamaan…

  9. Aika vähän Suomessa valitettavasti voi ostaa lihaa rodun mukaan, minusta tiskillä pitäisi saada valita. Johtunee siitä, että käsittääkseni iso osa kaupan naudan lihasta on lypsylehmien vasikoista kasvatettua? Eri roduille niiden erikokoisten ruhojen vuoksi pitää olla omat linjat teurastamoissa, joka sekin vaikeuttaa tuotantoa; pieniä eriä on kai melko mahdoton saada teurastamoon. Kyyttöä saa meidän lihakaupasta. Kyllä lypsylehmät laiduntavat kesäisin, mutta lihakarja pidetään sisällä, tosin onhan noita pihattonavetoita jo täälläkin päin.
    (huono tuuri arvonnoissa, halusin vaan muutoin kommentoida:))

  10. Sanna on 03.06.2012 at 14:53 sanoi:

    Juuri tein lihapullia Tammisen jauhelihasta, mutta muuten en ole maistanut. Lihapullista tuli kyllä hyviä (kreikkalaisia sellaisia). Jos arpaonni suosii, niin liput perjantain toisen kattaukseen olisi kivat.

  11. Vellu on 03.06.2012 at 17:18 sanoi:

    On jäänyt lihan syönti aika vähälle. En kyllä muista että olisi osunut arvorotuja kohdalle, monethan niitä kehuvat.
    Pe myöhempi.

  12. Johanna on 03.06.2012 at 19:00 sanoi:

    Rotukarja ei ole tuttua, mutta maalta kotoisin olevana luomuviljelijän tyttärenä osaan arvostaa laatulähtöistä tuotantoa. Liput perjantain aiempaan kattaukseen ilostuttaisivat meidän perhettä kovasti.

  13. InkRose on 03.06.2012 at 21:15 sanoi:

    Tammisen lihaan olen kerran investoinut lähiseudun isomman marketin palvelutiskillä. Paahtopaistia tein. Oli hyvää, mutten kyllä ole niin vannoutunut lihanharrastaja, että osaisin sanoa oliko se merkittävästi parempaa kuin vaikkapa Keskon peruspaisti. Perjantain myöhempi kattaus olisi haaveissa, aiempaan ei näin kaukaa ehdi kun pitää lapset saada mummolaan hoitoon.

  14. Arvonta! Osallistun kanssa: Torstaina 14.6. klo 12-16 olisi toivomuksena, jos käy säkä. Ja Tamminen Oy:n laitan korvan taakse. Jos tulee heidän lihojaan jossain vastaan niin kokeilen kyllä. Kannatettavaa toimintaa.

  15. Mä voin lähteä mukaasi tutustumaan rotukarjan elämään, jos kutsun saat, vaikka yleensä pidän eläimistä eniten lautasellani. 🙂 Viime kesänä autoillessa poikkesimme Kivistössä-tytsyjen postausvinkin innoittamana Syrjäsen Strutsitilalla. Strutsinlihan lisäksi ostimme ylämaankarjan jauhelihaa, ja siitä sai kyllä ihan älyttömän hyvät hampurilaispihvit. Mutta en kyllä osaa sanoa, olenko Tammisen rotukarjan lihaa tietoisesti syönyt.

    ps. perjantai-ilta!

  16. Enpä ole Tammisen lihatuotteita kokeillut, pitääpä tutkia lähikaupan valikoimaa 🙂 komppaan edellistä ja tulen myös mielelläni tutustumaan rotukarjan elämään kanssasi 😀 haha. Joka tapauksessa, jos kerrankin onni potkisi niin ottaisin liput perjantai-illan toiseen kattaukseen, torstaikin käy!

  17. Tero Ahapainen on 04.06.2012 at 15:09 sanoi:

    Tammisen lihat on parhautta! Ja perjantainen klo12-16 kattaus, kiitos! 🙂

  18. Päivi on 05.06.2012 at 13:04 sanoi:

    Arvonnassa mukana. Tammisen lihaa en ole maistanut, mutta vanhempien naapurista saa tuoretta luomulihaa, joka on ihan mahtavan makuista. Torstain toinen kattaus olisi paras vaihtoehto.

  19. Niisunen on 05.06.2012 at 18:20 sanoi:

    Minullekaan ei rotukarjan liha ole tuttua. Syön harvakseltaan lihaa, mutta rotukarjaa maistaisin mielläni! Jos arpaonni suosii, niin sopivin kattaus olisi torstaina klo 17.30.

  20. Pingback: Primöörit | suolaa&hunajaa

  21. Pihvinaudan paistinjauheliha on tuttu tuote. Siitä saa esim. huippuhyvät pihvit hampurilaisten väliin tai makoisan täytteen tex mex -henkiseen salaattiin.

    Jos arpaonni suosiin, niin sopivia ovat torstain ja perjantain myöhäisemmät kattaukset.

  22. Pingback: Lihatukku Harri Tamminen Oy » Lippuja Taste of Helsinkiin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation