Babler

Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Blog

Käntyt käyttöön – parmesankana

Kuivahtaneet leivänkannikat on helppo ottaa käyttöön korppujauhoina. Nyt hyödynsin kuivan kantapalan parmesankanaan.

Meidän kahden hengen taloudessamme hävikkiin joutuu useimmiten leipää. Ostamme pieniä pakkauksia, mutta siitä huolimatta erityisesti viikonloppujen herkkuleivät tahtovat kuivahtaa vähän turhan nopeasti.

Kaappiin oli taas kuivahtanut leivän kantapala. Jauhoin sen korppujauhoksi  ja käytin korppujauhon parmesankanan kuorrutteeseen. Maalaisleivästä tuli maukas pohja panerointiin. Tällä hävikin pienentämiskeinolla ruoan maku vain paranee. Parmesankanan ohella korppujauhot tulevat tarpeeseen vaikkapa tavallista paremmissa kalapuikoissa.

Hävikki herkuksi –vinkki: Tee kuivasta leivästä korppujauhoja

Jos leipä ei ole aivan kuivaa, voit kuivata sen uunissa 100 asteessa, mutta älä anna sen ruskistua. Jos haluat ihan hienoa korppujauhoa, leikkaa reunat pois. Minä useimmiten jätän ne leipään. Pienemmän erän teet kätevästi vaikka raastimella, mutta suurempi kuivahtanut leivänkannikka kannattaa pilkkoa palasiksi ja ajaa tasaiseksi jauhoksi vaikka blenderillä tai useissa sauvasekoittimissa lisäosana olevalla leikkurilla.

Löysin ohjeen parmesankanaan alunperin Sivumaku-blogista. En ole juurikaan muokannut ohjetta, se on osoittautunut parilla kokeilulla niin toimivaksi. Samassa annoksessa hyötykäyttöön pääsivät myös miniluumutomaattipaketin jämät. Paistoin ne pannulla oliiviöljyssä, maustoin suolalla ja pippurilla ja sekoitin yrttiöljyn kera jyväpastan joukkoon.

Parmesankana

kahdelle

2 broilerin rintafileetä
1 dl kuivahtaneet leivästä jauhettuja korppujauhoja
1/2 sitruunan kuori
1 pieni valkosipulin kynsi
3 rkl parmesania raastettuna
2 rkl pinjansiemeniä rouhittuna
1/2 tl chilirouhetta
vehnäjauhoja
kananmuna
suolaa ja mustapippuria

1. Nuiji fileet kevyesti ohuemmiksi ja mausta ne suolalla ja pippurilla.

2. Sekoita korppujauhot, parmesanraaste, rouhitut pinjansiemenet, sitruunankuori, chilirouhe.

3. Pyörittele fileet ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi korppujauho-mausteseoksessa.

4. Paista pannulla öljyssä kullanruskeiksi.

Yrttiöljy

puoli ruukullista basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa
loraus sitruunamehua
rouhittua mustapippuria
suolaa
noin 1/4 dl oliiviöljyä

1. Soseuta kaikki aineet sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi.

Pssst… Hävikistä herkuksi on yli 30 ruokablogin yhteinen tempaus toukokuun ajan. Haluamme innostaa lukijoitamme taikomaan hävikki herkuiksi. Ja samalla pienennämme myös omaa ruokahävikkiämme. Kannattaa käydä Facebookissa tykkäämässä. Sieltä löydät kaikkien blogien inspiroivat ideat.

Nyt käynnissä myös kisa, jossa mahdollisuus voittaa upea Silmänruokaa-keittokirja tai Marttojen toimiva Kasviskeittiö tai sesonkiin sopiva Palstapuutarha. Kerro meille hävikkipeikkosi ja osallistu kisaan Facebookissa 19.5. mennessä

6 kommenttia “Käntyt käyttöön – parmesankana

  1. Söisin.
    Sitähän voisi jauhaa kuoret ja sisustan erikseen, niin sais kahdenvärisiä korppujauhoja ja kuvioida niillä sitten vaikka salmiakkikuviota kanan pintaan. Tuli mieleen kun tälläinen pipertäjä olen….

  2. Joo, todellakin söisin minäkin! Yrttiöljyjä pitäisi muistaa harrastaa useammin, niillä saa annokseen kuin annokseen sitä kuuluisaa lisäarvoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation