Tietoa mainostajalle ›

Blog

Hävikkikakku mustikkasuille – mustikkakakku

Maitotuotteet ovat kärkipäässä hävikkiluvuissa muillakin kuin meillä. Pelastin jogurtinjämät mustikkakakkuun, jossa maistui myös aavistus sitruunaa.

Maitotuotteet olivat MTT:n tutkimuksen mukaan kolmanneksi suurin hävikin aiheuttaja kotitalouksissa. Onneksi niiden hyödyntäminen on helppoa leivonnassa; taikinaan on helppo kätkeä niin piimää, kermaviiliä, ranskankermaa kuin turkkilaista jogurttiakin. Ja siitä taikina vain paranee. Muista myös vaikkapa perinteinen pannari tai kunnon ohrapuuro – maito on niissä paljon alkuperäistä paremmassa muodossa, toteaa nainen, joka ei maitoa juo, mutta ei ihan vielä näytä siltä mainoksen mieheltä.

Hävikistä herkuksi -vinkki: Kätke hävikkivaarassa olevat maitotuotteet taikinaan. Voit ihan hyvin vaihdella maitotuotteita resepteissä esimerkiksi käyttää ranskankerman sijaan turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä.

Oheisen mustikkakakun lisäksi voit hyödyntää maitotuotteita myös mahtavan mehevässä omenakakussa, perinteisessä piimäkakussa tai sunnuntaiaamun sulostuttajina skonsseissa.

Hävikistä herkuksi -kuukauden teeman mukaisesti rakensin reseptin oheiseen helppoon mustikkakakkuun jääkaapin jämistä ja tyhjensin samalla pakastinta: Turkkilaista jogurttia, sitruuna ja mustikoita. Koristeeksi lehtiä ikkunalaudan villiintyneestä mintusta. Nyt pitää vain huolehtia, etteivät hävikkiuhan alta herkuksi muuttuneet tarveaineet päädy hävikiksi kakun muodossa. Haenkin samantien santsipalan.

Helppo mustikkakakku tuorejuusto-jogurttikuorrutteella

noin 24-senttiseen vuokaan

175 g voita
2 1/2 dl sokeria (jos käytät sokeroituja mustikoita tai tuoreita mustikoita, vähennä sokerin määrää)
3 kananmunaa
1-2 tl vaniljasokeria (tai siemenet vaniljatangosta)
2 tl raastettua sitruunankuorta
2 dl turkkilaista jogurttia
2 tl leivinjauhetta
4 dl vehnäjauhoja
200 g mustikoita

Kuorrutteeseen

200 g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl turkkilaista jogurttia
1/2 dl tomusokeria
1 tl sitruunankuorta raastettuna tai sitruunamehua

Koristeluun

mustikoita
minttua tai sitruunamelissa

1. Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi.

2. Vatkaa joukkoon kananmunat, vaniljasokeri ja sitruunankuori.

4. Lisää jogurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita ne taikinan joukkoon.

5. Lisää lopuksi mustikat varovasti sekoittaen.

6. Paista 180 asteessa. Oma kakkuni paistui noin 40 minuuttia. Minulla oli kuitenkin hiukan ohjeistettua isompi vuoka eli kakku oli matalampi.

7. Anna kakun jäähtyä. Sekoita kaikki kuorrutteen ainekset  ja levitä kuorrute kakun päälle. Koristele halutessasi mustikoilla ja mintulla tai sitruunamelissalla.

Pssst… Hävikistä herkuksi on yli 30 ruokablogin yhteinen tempaus toukokuun ajan. Haluamme innostaa lukijoitamme taikomaan hävikki herkuiksi. Ja samalla pienennämme myös omaa ruokahävikkiämme. Kannattaa käydä Facebookissa tykkäämässä. Sieltä löydät kaikkien blogien inspiroivat ideat.

 

18 kommenttia “Hävikkikakku mustikkasuille – mustikkakakku

 1. Herkullisen näköinen kakku! Olen ennen käyttänytkin jämämaitotuotteita just leivonnassa(muissakin jutuissa tosin..)mutta totaalisen laktoosi-intoleranssin vuoksi en paljon nykyään käytä maitotuotteita,paitsi jos ovat vuohen-tai lampaanmaidosta tehtyjä. Ah nuo mustikat näyttävät niin meheviltä!

 2. Ihan uskomaton yhteensattuma. Päätin tänään tyhjentää jääkaapista vanhat jugurtit ja piimät ja mitäs muuta sainkaan niistä aikaiseksi kuin sitruuna-mustikka-jugurttikakun! =) Erilainen se kyllä sentään vähän on, ilman kuorrutetta, sitruunasiirapilla. Pitää yrittää postata pian vertailukappaleeksi 😉 Sun kakku kuorrutteineen näyttää kyllä mielettömän herkulliselle! Onneksi voin nyt mennä sivaltamaan omastani siivun 🙂

 3. Hetkonen vain, pari minuuttia fillarilla niin olen siellä auttamassa hävikin poistaikomisessa 😀

 4. Mustikka on ihaninta. Mutta asian vierestä, Jonna, sinulle tunnustusta täällä: http://kulttuurikukoistaa.blogspot.com/2012/05/liebster-blog.html

 5. Ooh ihanan näköinen kakku! Ja käypäs puolestani ottamassa vielä yksi pala, ettei tule hävikkiä tai yöllä nälkä!

 6. Annaleena on 10.05.2012 at 22:03 sanoi:

  Voi miten kaunis ja varmasti herkullinen!

 7. Olen todella laiska ja en kovin innokas leipoja, mutta tämä kyllä vaikutti sellaiselta mihin jopa minä kykenisin 😀 tämähän olisi mainio äitienpäivän lounaan kakku…

 8. herkkusuun lautasella on 11.05.2012 at 15:28 sanoi:

  olen osi yllättynyt että ruokaa ei nykyään enään osata hyödyntää, ja että maitotuotteita pannaan eniten roskiin?? meillä menee joskus vain jokin jääkaapin perukoille eksynyt keitetty vihanneserä joka ehtii jostain saada sen homeen pintaansa alle viikossa, joka on jääkaapissa maksimiaika, kaikki muut hyödynnetään ruoassa se uusiokäyttämällä…
  mitein vain nyt onnistuukohan tämä kommentointi täällä, kun mulla jostain syystä on sen kanssa ongelmia toisinaan:)

  • Vihannekset taitaa yleisemminkin olla se suurin ongelman aiheuttaja, mutta maitotuotteet ovat myös kärkipäässä. Meillä maito on ongelma, koska sitä ei juo kukaan, mutta välillä tarvitsee ruoanlaittoon. Yritän upottaa loput puuroihin.

 9. niin no menihän se ainakin sinnepäin, ja onnistui tällä kertaa

 10. Pingback: Muffinssimaakarina | suolaa&hunajaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Post Navigation